Motivele intarcarii precoce -sondaj
Raspunsuri - Pagina 2
vilma spune:
Si eu am fost aproape de a o intarca precoce pe Anca (dupa 1 luna). Abia cand m-am uitat in calendar si am realizat cat de putin timp trecuse de la nasterea ei, desi pentru mine parea ca s-a scurs un secol, m-am ambitionat si mi-am spus: imi voi alapta copilul macar cat m-a alaptat mama mea pe mine - 3 luni. Si desi am avut un start gresit, incercand sa alaptez conform regulilor din maternitate (la 3 ore, 20 de minute suptul), dupa momentul de criza am luat cartea doctorului Spock si am inceput sa alaptez dupa schemele lui. Si nu spun ca imediat, dar in 2 saptamani totul s-a reglat. Momente neplacute mai pot aparea: la 4 luni m-am trezit intr-o dimineata cu sanii angorjati, gata gata sa plesneasca. Era cat pe ce sa fac o mastita de toata frumusetea.
In prima luna, Anca a luat in greutate 500 de grame. Pediatra de la circa mi-a spus sa incep sa completez sanul cu lapte praf. Am facut o incercare si la suptul urmator copilul nici n-a mai vrut sa se uite la san, ii convenea mai mult biberonul.
Am avut si ragade, dar mi-au trecut dupa ce am invatat sa tin corect copilul la san (si m-am uns cu alifii).
Cu toate astea, am reusit sa o alaptez pana la 7 luni si jumatate.
Pana la urma, alaptatul este un dar nepretuit pe care il putem face bebelusului, si laptele praf nu poate inlocui ceea ce-i oferi bebelusului la san: confort, rezistenta (sanatate pe termen lung), hrana la orice ora.
Vilma, Anca si fratiorul.
Vistiana spune:
Eu mi-am dorit atat de tare sa alaptez incat am trecut in extrema cealalta:desi bb nu lua suf.in greutate,eu ma incapatanam cum ca nu se poate sa n-am suficient lapte (bb nu plangea niciodata)si am tinut-o asa pana la 5 luni cand m-am speriat vazandu-mi laptele VERDE-apos! Nici atunci nu vroiam sa intarc,am plans cand am tinut in mana primul biberon...Acunm imi dau pumni in cap pt slabiciunea de atunci:am un tzār de copil care nu mananca!
nelia spune:
Si eu sint pentru alaptat cit se poate. La inceput mi-a fost si mie greu, in maternitate, in plina criza depresiva, imi venise atit de mult lapte incit sinii mei aratau ca doua butoaie care statea sa crape, ma dureau, Agata sugea si ea cum putea, ca eu nu stiam sa o pun la sin si nici nu puteam sta in fund de durere (tot sotul meu a gasit solutia, asta am uitat sa va spun, pentru cele care nasc natural si nu pot sta in fund de durere, folositi un colac de salvare, colaceii aceia pe care ii folosesc copiii la mare, sa fie de marimea fundului vostru si il puneti pe pat sau mai bine pe un scaun cu spatar si sa vedeti ce bine alaptati dupa aceea). Era cit pe ce sa fac o mastita de toata frumusetea, dar a trecut si am ajunsa acasa. In primele doua saptamini aveam niste rani pe sini, ca plingeam de fiecare data cind sugea Agata, de durere. Si mai trebuia sa ma si mulg dupa fiecare alaptat (desi ii dadeam si la o ora sa suga), pentru ca raminea foarte mult lapte si se intareau imediat sinii. A fost cumplit, nici nu vreau sa-mi amintesc. Si mai plingeam si din cauza picioruselor Agatei, s-a nascut cu ele intoarse spre interior si am masat-o pina la 6 luni. Si mai plingeam si pentru ca sperantele mele se naruisera, am crezut ca dupa ce nasc, voi deveni silfida imediat, dar nu a fost deloc asa, am ramas cu o burta imensa (ca sotul meu ma tachina si ma intreba daca sint sigura ca nu mai e unul acolo?!?), sinii erau cum erau... aratam ca o balena si ma simteam la fel. Dar totul este acum de domeniul trecutului, a fost greu in prima luna, apoi totul a intrat in normal. In rest nu mai spun ce inseamna alaptatul pentru bebe si pentru mamica lui, ca tot am vorbit despre acest subiect.
Cornelia, mamica Agatei
Marox spune:
Fetelor, subiectul asta ma priveste direct. Baietelul meu Alex a implinit ieri 2 luni. Timp de 5 saptamini i-am dat numai sin, avind si eu toate problemele amintite aici: rani, alaptat care dura 1 ora jumate, etc. La un moment dat BB a inceput sa urle cind il puneam la sin, de fapt nu imediat, ci dupa vreo 15-20 min. Nu mai suportam! Mi- a dat prin cap sa ma mulg si n-aveam decit vreo 70 ml din ambii sini. N-am avut ce face, a trebuit sa completez cu lapte praf, avem noroc ca il suporta bine, e un lapte hipoalergenic, recomandat de doctor. Nu stiu cit o sa rezist asa, cit mai mult timp, sper, deocamdata toata lumea e multumita, BB nu refuza sinul pt biberon, iar "productia" de lapte nu a scazut.
Cineva intreba cum e cu alaptatul prin alte parti. Ei bine, mai rau ca in Franta nu poate fi nicaieri. Aici e la moda sa nu alaptezi, iar doctorii, culmea, nu fac nimic sa te convinga de binefacerile alaptatului pt copil, ba din contra, am impresia ca abia asteapta sa-ti spuna sa treci pe lapte praf. Cumnata mea a nascut in mai, la 7 luni jumate si n-a vrut sa alapteze, cica din pudoare, ii era jena de persoanele care aveau s-o viziteze la maternitate.
elena_ltd spune:
Salvator a venit pentru mine subiectul de fata! Sabina, te felicit ca l-ai deschis! Tocmai ma chinuiesc cu orarul de masa al baiatelului meu de aproape 4 saptamani. Ar sta la san continuu, plange dupa nici jumatate de ora de la alaptare, pare ca nu se satura, uneori e un calvar pentru amandoi. Nu de putine ori mi-a trecut prin cap alternativa laptelui praf, insa incerc sa ma tin pe baricade. Pe primul copil, pe Oana, l-am alaptat exclusiv la san pana la doua luni, dupa care i-am dat supliment, iar alaptatul a mers doar pana la 4 luni. Ulterior am regretat enorm si am fost convinsa ca a fost greseala mea. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca as mai putea fi tentata sa o repet. Noroc cu voi, cand am o pauza intru pe Forum si imi incarc bateriile.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
puppe spune:
Chiar vroiam si eu sa intreb cate ceva referitor la alaptat. Mai intai, cum sa dau copilului sa bea si ceai ? Are 5 saptamani, e cald afara si ma tem sa nu se deshidrateze.Nu vrea sa bea ceaiul cu lingurita (culmea e ca bea Gripe water cu aceeasi lingurita fara probleme), am incercat cu seringa, o prostesc sa bea maxim 10 ml, apoi scuipa, si ma tem sa-i dau cu biberonul, fiindca am auzit ca e posibil sa refuze dupa aia sanul. Eu am lapte f.mult (vorba Soranei, umplu totul in jurul meu cand alaptez, tasneste din sfarcuri ca arteziana) si n-as vrea sa ajung sa ma mulg pentru a-i da laptele meu cu biberonul.Asta in primul rand. Apoi: nu vreau s-o intarc prea curand, pentru ca ii prieste alaptatul, a pus 1,450 g in prima luna si pune constant in greutate, e un mic carnatel.In octombrie insa trebuie sa ma intorc la serviciu si va cer un sfat: sa ma mulg in biberon sau sa fug pana acasa sa o alaptez ?Sefii mei sunt f.cumsecade, mi-ar permite sa trag cate o fuga, mai ales ca locuiesc aproape de job.Ma gandesc insa ca atunci Andrada va avea 3 luni si va incepe diversificarea hranei.Nu voi dezorienta copila, ba cu san, ba cu biberon, ba cu lingurita ?
O ultima problema: poate e doar o obsesie de-a mea, dar mi se pare ca, de cand i-am dat suzeta, Andi scapa sanul mult mai usor la alaptat, si ea a prins intotdeauna bine de sfarc. Acum, ori sfarcurile mele se micsoreaza prea repede, ori din cauza laptelui abundent ii aluneca din gurita, ori...nu mai stiu.Cert e ca suge cu pofta, apoi il scapa, se enerveaza, se agita, abia reusesc sa i-l bag la loc fiindca isi impinge pumnisorii in san, in gurita, in tot ce apuca...Si cred ca asa, inghitind prea mult aer, face gaze si o doare apoi burtica. In primele 2-3 saptamani, cand nu stia de suzeta, nu aveam problemele astea. Cine stie sa-mi spuna ce s-a intamplat ?
Scuze ca am folosit un subiect deschis pentru a-mi enumera nelamuririle personale, dar m-am gandit sa nu mai deschid si eu un topic pe aceeasi tema.
Cu multumiri multe multe si anticipate,
Andrada
si mami Cristina cea stresata
Midori spune:
Si eu am fost ferm convinsa ca laptele matern este cel mai bun pentru
Bbul meu. Si ca este o chestie de vointa sa ai lapte. Si am sperat ca o sa-i dau ce-i mai bun pentru copilul meu.
Dar n-a fost sa fie asa, am avut tot ce nu-mi trecea prin cap sa am,
o operatie de Cezariana, BBica alaptat la biberon in maternitate
(la spitalul unde am nascut este o practica curenta) depresie postnatala, etc.
In aceste conditii am alaptat-o mixt de la bun inceput.
Cu laptele de la san in ciuda perseverentelor mele si insistentelor prietenelor (ca o sa-mi vina laptele) n-am avut nici o imbunatatire
(la proba suptului aveam 20 ml sau 50 ml in zilele glorioase, asta in conditiile in care o tineam la san in jur de o ora),
iar BBica luase in greutate doar 450g in prima luna.
Cred ca a supravietuit cu laptele praf fiindca suptul o epuiza mai mult.
Iar chestia cu anticorpii e mit. Copii se nasc cu anticorpii mamei.
Iar imunitatea o au si Bbii alaptati la biberon.
Nu scriu pentru a descuraja pe mamele care au greutati incercand sa alapteze natural ci pentru a le da o raza de speranta celor nevoite sa-si hraneasca BBii artificial.
In concluzie cel mai bun pentru copilul tau e ceea ce va face pe amandoi fericiti; BB-ul e oglinda mamei
Sabina spune:
Fetelor, am sa va raspund la fiecare, ca ma unge la suflet ca dorinta de a imbunatati alaptatulcopiilor imi e impartasita! nu va lasati!
Sabina & Sofia Galagia
Sabina spune:
quote:
Originally posted by Marox
Fetelor, subiectul asta ma priveste direct. Baietelul meu Alex a implinit ieri 2 luni. Timp de 5 saptamini i-am dat numai sin, avind si eu toate problemele amintite aici: rani, alaptat care dura 1 ora jumate, etc. La un moment dat BB a inceput sa urle cind il puneam la sin, de fapt nu imediat, ci dupa vreo 15-20 min. Nu mai suportam! Mi- a dat prin cap sa ma mulg si n-aveam decit vreo 70 ml din ambii sini. N-am avut ce face, a trebuit sa completez cu lapte praf, avem noroc ca il suporta bine, e un lapte hipoalergenic, recomandat de doctor. Nu stiu cit o sa rezist asa, cit mai mult timp, sper, deocamdata toata lumea e multumita, BB nu refuza sinul pt biberon, iar "productia" de lapte nu a scazut.
Cineva intreba cum e cu alaptatul prin alte parti. Ei bine, mai rau ca in Franta nu poate fi nicaieri. Aici e la moda sa nu alaptezi, iar doctorii, culmea, nu fac nimic sa te convinga de binefacerile alaptatului pt copil, ba din contra, am impresia ca abia asteapta sa-ti spuna sa treci pe lapte praf. Cumnata mea a nascut in mai, la 7 luni jumate si n-a vrut sa alapteze, cica din pudoare, ii era jena de persoanele care aveau s-o viziteze la maternitate.
Draga mea, mulsul nu rezolva golirea sanului! Doctorita mea mi-a atras atentia ca in unele cazuri abia se scoate 10% din laprtele din san, asa ca nu e elocvent.Sofia s-a potolit abia la 2 luni,si ea urla dupa 20 de minute.Copii mai folosesc sanul ca alinare psihica, de aia plange cand il scapa.Incearca sa nu-i mai dai lapte praf, faptul ca nu scade productia poate doar o aparenta.Tine-te tare!!!!
Sabina & Sofia Galagia
Sabina spune:
quote:
Originally posted by elena_ltd
Salvator a venit pentru mine subiectul de fata! Sabina, te felicit ca l-ai deschis! Tocmai ma chinuiesc cu orarul de masa al baiatelului meu de aproape 4 saptamani. Ar sta la san continuu, plange dupa nici jumatate de ora de la alaptare, pare ca nu se satura, uneori e un calvar pentru amandoi. Nu de putine ori mi-a trecut prin cap alternativa laptelui praf, insa incerc sa ma tin pe baricade. Pe primul copil, pe Oana, l-am alaptat exclusiv la san pana la doua luni, dupa care i-am dat supliment, iar alaptatul a mers doar pana la 4 luni. Ulterior am regretat enorm si am fost convinsa ca a fost greseala mea. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca as mai putea fi tentata sa o repet. Noroc cu voi, cand am o pauza intru pe Forum si imi incarc bateriile.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Rezista, ca si eu am rezistat..e adevarat ca foarte cu greu....
Sabina & Sofia Galagia