cum sa curat secretiile nazale?

cum sa curat secretiile nazale? | Autor: puppe

Link direct la acest mesaj

Andrada (5 sapt.)are secretii nazale multe si nu reusesc s-o curat ca lumea. Am incercat cu ser fiziologic si cu pompita, rezultat 0, o asistenta m-a sfatuit s-o stropesc in nas cu lapte din sani, am facut-o si pe asta, am aspirat secretiile, dar nu ies, ea isi trage nasul...Am incercat si s-o gadil cu ceva in nasuc, stranuta, dar tot nu expulzeaza mucii.Cand incerc sa o curat cu betisorul, urla ca din gura de sarpe. Mi-e frica sa o las necuratata in nas, fiindca fornaie, daca nu mai poate respira ??!!Spuneti-mi, va rog, si mie cum sa fac sau ce sa folosesc. Nu e racita, medicul a zis ca nu are probleme cu plamanii, dar...are nasul plin de muci, ma si mir cum mai respira uneori.
Merci !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Incearca sa-i pui ser fiziologic in nas si pe urma sa-i faci baita,e bine sa faci putin abur,la Boganelu` meu a mers,bafta

Iren&Bogdanelu`

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

exista un spray sterimar cu care ii dai in nasuc si umezesti bine, daca ai bafta stranuta si ies mucisorii, daca nu mai folosesti putin pompita. La noi a mers de minune

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Initial creeata de puppe

Andrada (5 sapt.)are secretii nazale multe si nu reusesc s-o curat ca lumea. Am incercat cu ser fiziologic si cu pompita, rezultat 0, o asistenta m-a sfatuit s-o stropesc in nas cu lapte din sani, am facut-o si pe asta, am aspirat secretiile, dar nu ies, ea isi trage nasul...Am incercat si s-o gadil cu ceva in nasuc, stranuta, dar tot nu expulzeaza mucii.Cand incerc sa o curat cu betisorul, urla ca din gura de sarpe. Mi-e frica sa o las necuratata in nas, fiindca fornaie, daca nu mai poate respira ??!!Spuneti-mi, va rog, si mie cum sa fac sau ce sa folosesc. Nu e racita, medicul a zis ca nu are probleme cu plamanii, dar...are nasul plin de muci, ma si mir cum mai respira uneori.
Merci !

Si noi am avut mari probleme cu nasucul. Nu este alta rezolvare decat cu ser fiziologic sau un spray cu apa de mare (Sterimar sau Marimer ) si pompita.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Noi ii punem ser fiziologic, lasam putin sa se inmoaie, apoi mai punem odata ser fiziologic si in timp ce aspiram cu pompita pensam nara cealalta. Dar nu intotdeuana dificultatile in respiratie sunt de la secretii, uneori este doar mucoasa nazala uscata si atunci numai serul picurat si este suficient pentru a ameliora respiratia.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Noi ii punem ser fiziologic, lasam putin sa se inmoaie, apoi mai punem odata ser fiziologic si in timp ce aspiram cu pompita pensam nara cealalta. Dar nu intotdeuana dificultatile in respiratie sunt de la secretii, uneori este doar mucoasa nazala uscata si atunci numai serul picurat si este suficient pentru a ameliora respiratia.

dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga puppe daca sunt secretii nazale asa care apar in mod normal, cel mai eficient e sa asezi copilul pe burtica de cateva ori in cursul zilei si de cele mai multe ori secretiile se elimina singure.

Daca secretiile sunt mai aderente, dupa ce il asezi cu fata in sus poti mai usor sa ii cureti cu betisorul sau chiar cu batistuta.

Daca secretiile sunt uscate, ideal ar fi sa umezesti un betisor nazal cu ser fiziologic sau apa fiarta si racita si sa introduci in fiecare nara cate putin din acest ser apoi asezi bebe pe burtica si tot asa pana se curata bine nasucul. Atentie mare insa la bucatile de vata de pe betisor.

Pentru secretii abundente e bine de folosit un aspirator mic nazal sau o pompita mica pentru noi nascuti.

Recomandat pentru bebe e sa i se curete nasucul dupa baia zilnica de preferat seara si daca e cazul si in cursul zilei.

Succese depline

Ciufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Stii ce a mers la noi? In zilele in care avea probleme cu nascucul, ii puneam Agatei dupa baita, ser fiziologic la temperatura camerei, si pentru ca nu am putut niciodata sa manevrez pompita cu un rezultat vizibil, sotului meu i-a venit intr-o seara, o idee stralucita, zic eu, care ne-a scapat de multi nervi si nopti nedormite. A luat o seringa mica, fara ac bineinteles si sterila, a bagat-o usor in nasuc si a tras... stii cum ieseau muciuletii?!? Si un timp respira bine puiutul, apoi daca iar se umplea nasucul, repetam procedura. La noi a mers, daca vrei poti sa incerci.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Eu cu Stefan procedam asa: ii puneam in nasuc ser fiziologic, o picatura in fiecare nara, apoi il asezam pe burtica. El avea tendinta sa ridice capul, insa uneori il afunda bine in paturica si asa ieseau mucisorii mai aproape de suprafata. Atunci erau foarte usor de scos.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Bogdaproste, Nelia, pentru ideea cu seringa!!! A mers!E drept ca ne chinuiam doua persoane, si eu si sotul, sa o tinem de manute, dar au iesit mucusorii aia enervanti.Cred (de fapt, sunt sigura) ca eu am gresit, fiindca incercam sa o curat in nasuc dimineata, nu seara, dupa baie. Aseara am reusit sa-i scot cea mai mare parte din mucusori, iar azi dimineata am incercat cu seringa si au iesit "mastodontii ".L-am trimis pe sotul meu sa cumpere sio spray, la farmacia de langa noi nu aveau, deci se va solutiona si problema asta.
Multumesc mult! Doamne-ajuta ca am gasit forumul asta si pe voi !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Mai vin si eu cu o idee pe care am aflat-o recent de la asistenta copiiilor mei: in locul pompitei se poate folosi o para cauciucata de dimensiunea cea mai mica sau medie (tot din farmacii). Intra usor in nasucul copilului si mai ales nu exista riscul de ranire. Evident, se foloseste dupa ce am pus ser fiziologic, stiti voi.
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput