Centrale termice de apartament

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina C spune:

Dar de Junkers-Bosh ce stiti?
E adevarat ca merge numai la presiune constanta de gaz?
Unde sunt fabricate cele comercializate in Ro?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samy spune:

Noi ne-am pus acum un an o centrala termica marca Wiessman, de care suntem foarte multumiti. Incalzeste 2 apartamente, iar pentru a nu avea probleme cu apa calda (in caz ca se folosea dusul in doua locuri simultan) i-am atasat un boiler. Marca este germana si nu-si dezminte calitatile. Este pe gaz metan. Iarna platim gazele in lunile de varf, cel mult 1.200.000 lei. Insa nu platim curent sau apa calda. Este rentabil si foarte eficient.
Succes!
Samy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Exact cu asta ne-am "distrat" noi in concediu. .Vrem sa le ajutam pe mama si pe soacra mea sa-si puna centrale, drept pt. care am colindat si ne-am informat la toate firmele care vand sau/si monteaza centrala in orasele noastre de bastina (Tg Mures si Sibiu).Concluzia pe care am tras-o: vorba lui Mircea Badea -"Masina germana e masina germana" .

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns milana spune:

pt fetele din bucuresti: cat v-a costat montarea unei centrale in apartament? ma refer nu atat la costul centralei cat la costul legal si ilegal al aprobarilor. si spuneti-mi si mie cam pe unde a trebuit sa umblati pt aprobari pt a va putea monta asa ceva.
multumesc anticipat de raspuns :)).

- 26 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

subscriu si eu la intrebarea milanei.
si noi suntem foarte interesati , nu atit pentru costurile mari ale intretinerii, ci pentru frigul din casa si economia la apa calda. stam intr-un bloc tip vechi unde exista o centrala super, pusa acum doi ani, dar ne omoara "economia". si atunci murim de frig. la apa calda avem "program". daca ati fi atit de dragute sa scrieti aici toate detaliile, as putea sa-mi fac o socoteala si o esalonare si acest vis al nostru ar deveni realitate.
va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Mai intreb si eu o data: CARE ESTE TRASEUL DE URMAT PENTRU APROBARI IN CAZUL UNEI CENTRALE TERMICE DE APARTAMENT!
Chiar nu stie nimeni?
Voi, care ati pus deja centrala cum ati procedat?
de unde ati inceput?
Distrigaz, RADET, asociatia de locatari....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Prima oara trebuie acordul asociatiei de locatari. Fara acordul lor nu puteti face absolut nimic. Deci aveti grija cum va purtati si cum negociati cu ei. Noua ne-au cam dat de furca pentru ca nu vroiau sa ne dea semnatura ca, ziceau ei, ne raman niste tevi care trec prin casa catre apartamentele vecine.
Apoi mers la Radet, depus cerere de debransare, venit Radet si debransat, pus dopuri la tevi.
Apoi la Distrigaz cu toate documentele de mai sus.
Daca mai sunt pe scara alti locatari care mai au centrala va trebuie acceptul lor scris si trebuie sa le dati si lor o cota parte din cat i-a costat la inceput montarea tevii principale pe scara.

Mentionez ca noi ne-am pus centrala acum 3 ani deci e posibil ca in acest interval de timp sa se mai fi schimbat cate ceva.

(5 ani si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

multzumesc pentru raspunsuri.
ma poate ajuta shi pe mine cineva cu ceva pretzuri?
pentru 100m2 suprafatza locuibila la curte de exemplu

biankita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

In sfirsit! multumesc mult! informatiile mult dorite!

biankita, nu poti obtine un pret estimativ pentru ca sint multe necunoscute care intervin + ca tu stai si la casa.
Pretul e infl. de
-materialele folosite
-nr-ul de camere=>nr-ul de calorifere,
-traseul tevilor(firma care iti va face proiectul de instalare a centralei iti va cere o schita a casei si in f. de asta calculeaza traseul optim)
-partea exterioara a lucrarii, racordarea de la teava principala de gaze.
-si nu in ultimul rind tipul de centrala. Azi am intrebat la o firma, pentru apartamente, centralele cu tiraj fortat de 24KW(nu e nevoie de cos) Viessman:782E cu TVA inclus(cica era o oferta!), Vaillant 833E.
La curte nu e obligatoriu cu tiraj fortat, dar s-ar putea sa fie nevoie de o centrala cu putere mai mare.

Atit stiu eu pina acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biankita spune:

ai dreptate Mada, insa eu ma gandeam sa le pun parintzilor incalzire centrala, insa mai e o problema , alimentarea cu gaze, inexistenta deocamdata
pana la urma ashtept sa ajunga tronsonu cu gaze la ei shi dup-aia ma voi interesa
pana atunci raman sobele cu lemn

iarna trecuta a fost ingrozitor de frig in romania shi mama s-a imbolnavit ceea ce m-a speriat foarte tare

biankita

Mergi la inceput