VIATA DUPA MOARTE

VIATA DUPA MOARTE | Autor: bia

Link direct la acest mesaj

Am vazut aseara un film pe tvr.2 care m-a cutremurat;inregistrari in laboratoarele din Franta si Italia a unor voci din lumea de dincolo.Una din voci spunea ca "nefericirea oamenilor consta in faptul ca se tem de moarte ",dar "moartea,de fapt,inseamna o alta viata".Pe benzile respective se auzeau mai multe "voci",de barbati si femei,in limbi diferite,sunete muzicale,iar prin analizele facute,s-a constatat ca vocile nu erau produse de corzi vocale.Sunt dovezi cutremuratoare care inca nu pot fi explicate de lumea stiintei,dar care nici nu pot fi contestate,ele fiind cat se poate de reale.Pentru ca m-a marcat destul de tare,cele ce le-am vazut,azi am dat cautare pe net si am gasit un material foarte vast despre acest subiect,chiar o bibliografie si am de gand sa incep sa ma documentez pe acesta tema.Voi ce credti,exista asa zisa,viata de dupa moarte?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clara spune:

eu vreau sa cred ca da, altfel existenta asta nu si-ar prea gasi explicatia. asta e parerea mea.
spune-ne si noua ce material ai gasit, sa citim si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Da eu cred ca exista, ca si Dumnezeu dealtfel, asa am simtit intotdeauna. Asa se zice in orice mare religie a lumii si sunt intradevar f multe posibile dovezi ale acestui lucru, cele mai elocvente poate fiind experientele celor ce au suferit de moarte clinica.
Sunt diverse ipoteze si fantezii despre viata de dincolo, dar ceea ce le leaga pe toate este insasi ideea sufletului nemuritor.
Materia este transformata in energie (teoria relativitatii E=mc2) deci de ce sufletul nu ar putea fi considerat o forma de energie? problema mai spinoasa ramane mecanismul prin care sufletul isi pastreaza "ratiunea" (gandeste ca si omul respectiv)...
Oricum acest subiect delicat a fost atat de mult dezbatut de philosophi, de oameni de stiinta, de teologi, specialisti in fenomene paranormale, incat un raspuns simplu este greu de dat. Cel mai bun raspuns vine din tine, e un simtamant, nu mai e o rationare.
Ceea ce mi-a placut cel mai mult legat de credinta in Dumnezeu si in viata de dupa moarte este ceea ce a zis Pascal: daca credinta in Dumnezeu ar fi un joc de noroc (ca si aruncand o moneda cu 2 fete) si tu pariezi ca nu exista Dumnezeu si viata dupa moarte, si chiar nu exista nu pierzi nimic, daca insa exista ai pierdut totul.
Plus ca viata si greutatile ei sunt mai suportabile stiind si avand speranta in viata de dincolo si avand credinta.

Nasterea, viata insasi sunt un miracol, de ce moartea nu ar fi?

Moartea vazuta ca o eliberare a sufletului din cusca trupului este ceva ce nu ar trebui sa ne sperie, dar frica de necunoscut este atat de mare incat negam necunoscutul si traim mereu ferindu-ne de inevitabil. Ce avem de pierdut daca credem in nemurirea sufletului, in viata de dupa moarte? de ce avem nevoie de dovezi si justificari si rationamente care aduc nelinistea si nici nu raspund la intrebare?

Si eu am trecut prin faza acestor intrebari existentiale, m-am framantat f mult, am citit f mult, insasi formatia mea ( zis pompos, om de stiinta) m-au facut sa ma framant si sa analizez prea in detaliu aceste lucruri, dar am avut parte de niste evenimente in viata mea atat de ciudate si legate atat de frumos intre ele incat eu am vazut ceva miraculos in ele, am observat pur si simplu cum nimic nu este intamplator si cum chiar ceva ce ni se pare rau si greu este spre binele nostru ajutandu-ne sa evoluam in viata, sa simtim si sa intelegem lucruri pe care ratiunea nu le poate explica.

iti doresc numai bine si sper ca te-am ajutat cu ceva,

allya :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Eu cred cu tarie in viata de dupa moarte, cred ca sufletul nostru traieste vesnic, si ca adevarata viata este nu cea de aici, ci cea de dincolo cu Dumnezeu. Sint crestina si cred cu tarie in tot ceea ce spune Biblia despre viata de dupa moarte si in tot ceea ce a spus Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos.
Si eu am studiat acest subiect cu multi ani in urma, am citit diferite filozofii si despre experiente traite de oamenii care au fost in moarte clinica si au vazut o bucatica din "lumea de dincolo,", majoritatea spunind ca au vazut o Lumina ce raspindea o bunatate si o dragoste infinite. Si am ajuns in final la concluzia ca numai Isus Cristos este "lumina lumii" asa cum a spus El si ca El ofera lumina si dupa moarte tuturor celor ce cred in El in timpul vietii pamintene. In Biblie Cristos a spus "Cel ce crede in Mine nu va muri ci va trai vesnic". Nu vreau sa intru in dispute religioase, dar mie mi se pare ca El ofera singura sansa oamenilor, celelalte religii nu fac acest lucru. Cred ca citind Biblia poti sa afli adevarul despre acest subiect.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

... sa nu dati tare! dar despre reincarnare?... ce credeti?
Traim aici, pe pamant, ne chinuim, suferim, invatam, evoluam - pana la un punct, cand murim. Mergem apoi in viata de dupa moarte si? atat? ramanem la stadiul de evolutie pe care l-am atins aici, pe pamant? daca nimerim in iad, ne vom chinui vesnic? nu nu se mai da o a doua sansa?
Si daca mai evoluam, dupa moarte, atunci de ce a mai fost nevoie sa venim aici, pe pamant? sa ne nastem, sa suferim, daca si "dincolo" se poate evolua?
Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sa nu radeti nici de mine, dar si eu tind sa cred in reincarnare.
Ganditi-va numai cati oameni au trait de la inceputuri pana acum.
Ar insemna ca lumea spiritelor sa fie neincapatoare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adibe spune:

Eu una cred si in viate de dupa moarte si in reincarnare.Acum 2 ani am pierdut-o pe mama, dar i-am simtit puternic prezenta uneori, linga mine pina la 40 de zile, ca sa nu mai spun , ca pur si simplu cu o sapt inainte de asta am inceput sa simt ca ceva nu e inregula, cu toate ca eram la 3000 km departare.Acum nu am timp sa vorbesc despre asta dar pe parcursul anilor am avut destule intimplari sau"previziuni" care m-au facut sa cred si mai mult ca exista ceva dincolo, altfel de unde toate astea.
Ceea ce ma sperie cel mai mult nu este moartea mea,ci moartea celor dragi mie, a celor apropiati.
O sa revin miine cu un alt mesaj si o sa va povestesc citeva din cele ce mi s-au intimplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Mie imi place sa cred ca dupa moarte ne asteapta o "noua viata", poate si faptul ca sunt mai "bisericoasa" (asta e replica sotului)
Eu mai spun asa mai in gluma "ne vedem noi si dincolo".
Cred ca nu e unica viata pe care o traim acuma, mai exista ceva si dupa moarte sau mai traim aceasta "viata pamanteasaca"
Fetele care aveti ceva documentatie m-ar interesa si pe mine sa citesc.
Bia poate ne dai si noua link-ul

Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Cred in viata de dupa moarte si in reincarnare.Imi place sa cred ca "dincolo" oamenii sunt buni si intelepti ca nu exista ura si minciuna, referitor la reincarnare, se spune ca atunci cand moare un om din zodia scorpionului in familia sa se va naste un nou membru, la noi in familie dupa un an de zile de la moartea tatalui meu, care era nascut in zodia scorpionului, s-a nascut baietelul fratelui meu, eu cred ca nu este doar o intamplare.
Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiky spune:

cineva drag mie a murit astazi ...si in starea de spirit in care sunt ..cred ca oamenii care dispar ....lasa o parte din ei ..daca nu tot ..in cei care raman in urma lor ...sunt oameni sufletisti care pun suflet in tot ce fac ..si lasa peste tot cate o "farama ".din viata lor .probabil ca atunci cand nu mai ai ce darui ..te stingi ...nu stiu ....nu mai existi fizic ..dar traiesti prin amprentele pe care le-ai lasat in viata celorlalti ...dincolo de materie ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adibe spune:

Sincere condoleante Kiky....
ADI

Mergi la inceput