"formula" de lapte ...
Buna
De citeva zile am inceput sa schimbam laptele "de mama" cu laptele "formula" ! Cum procedati voi la masa de noapte ? Mie mi se pare foarte greu sa ii pregatesc sticluta cu lapte exact la ora la care maninca deoarece Robert nu are un orar fix al meselor! Voi pregatiti sticlutele cu lapte numai inainte de a minca bebelusii sau la masa de nopate e posibil sa se pregateasca sticluta de seara , sa se pastreze in frigider peste noapte si sa fie numai incalzita in momentul in care bebe se trezeste ca ii este foame ???
Va pup
Mari
Raspunsuri
tinatache spune:
O poti pregati de seara. La inceput si noi le faceam pe loc, dar in timp am renuntat si nu s-a intamplat nimic.
Cristina, mamica cu burtica
romana_74 spune:
Nu stiu...eu nu risc, pentru ca si medicul mi-a spus si pe cutia de lapte scrie sa arunci laptele care ramane... deci nu e bine sa se pastreze.Eu pregaresc de cu seara sticla in microunde si noaptea, sau ma rog dimineata (ca matei papa numai dimineata pe la 5-6) o incalzesc si prepar laptele. Acum vei vedea ca va manca mai rar, pentru ca laptele formula se digera mai greu decat cel de mama. De exemplu, matei papa din 4 in 4 ore si noaptea deloc, adica seara la 9 si pana dimineata la 5, nici nu misca si are maine 6 saptamani, asa ca.. vei vedea ca va manca mai rar, iar griga pregatirii biberoanelor va disparea incet-incet. Sa cresteti mari!
ROMANA&BB MATEI
Alina spune:
Draga Mariana,
Uite cum ne-a zis noua moasa(stii tu care):
-prepari 3 sticlute,le lasi sa se raceasca si le pui in frigider(le poti lasa mai bine de 12 ore)
-cind Robert da semne de foame,pui repejor o sticluta de lapte in incalzitor
-restul din biberon poate fi dat maxim o ora de la inceputul mesei,apoi il arunci
Cind Marie era mai maricica si nu ii mai dadeam asa des formula,puneam apa calduta in termos si doza de lapte praf in biberon si cind dadea semne de foame,preparam laptele instant.
La noi metodele astea au functionat ff bine,fetita mea nu a avut nici un fel de probleme.
In orice carte de puericultura scrie ca poti prepara laptele si il poti tine la frigider.
Romana 74,cred ca nu ai inteles bine,e vorba de laptele proaspat preparat.Nicidecum nu-i vorba sa bagi la frigider restul care ramine si peste un timp sa-l servesti cu acest rest.
Alina
Camelia spune:
Pe mine moasa m-a invatat asa: pentru masa de noapte, pregateam laptele de cu seara si il puneam fiebinte in incalzitorul pentru biberoane care il pastra cald pana se trezea copilul sa pape.Moasa mi-a spus ca in felul asta, laptele poate fi pastrat maxim 7 ore.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
madadum spune:
quote:
Originally posted by romana_74
Nu stiu...eu nu risc, pentru ca si medicul mi-a spus si pe cutia de lapte scrie sa arunci laptele care ramane... deci nu e bine sa se pastreze.Eu pregaresc de cu seara sticla in microunde si noaptea, sau ma rog dimineata (ca matei papa numai dimineata pe la 5-6) o incalzesc si prepar laptele. Acum vei vedea ca va manca mai rar, pentru ca laptele formula se digera mai greu decat cel de mama. De exemplu, matei papa din 4 in 4 ore si noaptea deloc, adica seara la 9 si pana dimineata la 5, nici nu misca si are maine 6 saptamani, asa ca.. vei vedea ca va manca mai rar, iar griga pregatirii biberoanelor va disparea incet-incet. Sa cresteti mari!
ROMANA&BB MATEI
intradevar laptele care ramane trebuie aruncat! insa biberonul din care nu se bea se poate pune la frigider si incalzi in toiul noptii. dupa care, daca mai ramane ceva, restul se arunca
mada
iubibubi spune:
nu stiu in ce "stadiu" ai ajuns cu intarcatul, dar se spune ca mesele de seara, dimineata si noapte trebuie lasate ultimele de inlocuit. daca insa ai sarit peste etapa asta, poti face asa: eu ii pregatesc formula cu apa plata la temperatura camerei (tin sticla de apa in bucatarie, nu la frigider) si nu-i mai incalzesc lapticul dupa. desi al meu nu mai mananca noaptea, totusi seara imi iau "provizii" pentru dimineata (el mananca pe 5-6) - un biberon umplut cu apa plata + cutia de lapte praf. lapticul i-l pregatesc numai atunci cand se trezeste. mi se pare mai mare chinul sa-l pregatesc de seara, sa-l pun la frigider si sa ma scol apoi sa-l incalzesc...
nu vreau sa supar pe nimeni, dar, din cate stiu, laptele gata pregatit ori se da imediat, ori se pune la frigider unde se poate tine max 24 de h. in nici un caz nu se tine afara mai mult de o ora, o ora si jumatate. dupa masa, resturile (in orice cantitate) din sticla se arunca.
pupici.
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
mari spune:
Va multumesc pt. sfaturi !
Iubibubi, nu am stiut ca mesela de seara , dimineata si noapte se lasa ultimile pt. a fi schimbate cu laptele formula ! Merci mult pt. sfat. Din intimplare se pare ca am respectat aceasta idee !!! Intr-adevar resturile care remin in sticluta se arunca, dilema mea era daca as putea sa pastrez la frigider peste noapte sticluta pregatita de seara ! Din pacate parerile sunt impartite :( !!! Vom incerca sa pastram la frigider sticluta cam 6-7 ore si va voi scrie ce reactii am avut ! Sper ca totul va fi bine !!!
Pupici
Mari
cristina liliana spune:
Daca ai cuptor cu microunde se poate sa folosesti apa plata pe care scrie microbiologic pura ,sa incalzesti apa la microunde si sa faci laptele noaptea.Nu-ti ia mai mult de 2 minute.Noi asa am facut de la inceput si a fost tare usor, iar acum avem 1 an .
Cristina
romana_74 spune:
La fel fac si eu Cristina si nu imi ia mai mult de 1 minut...Mi-ar fi greu sa fac de seara si sa ma complic cu frigiderul. Asa ca fac laptele cu apa plata pe care o pun la microunde, iar cand se incalzeste pun laptele praf. Oricum fiecare alege cum e mai bine pentru puiul lui!
ROMANA&BB MATEI