Copii crescuti in familii bilingve

Copii crescuti in familii bilingve | Autor: hannen

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti am si eu o intrebare in special ptr cei unde sotul si sotia au natoinalitati diferite si/s-au traiesc intr-o tara cu limba diferita de limba materna a parintilor.
De exemplu la noi in familie,sotul meu este egiptean si locuim in japonia.Intre noi comunicam in engleza s-au japoneza nu conteaza care ptr ca le vorbim bine pe amandoua(sotul e the best,in ambele nu tu accent nasol nimic)in japoneza nici eu nu am accent aiurea dar sunt putin invidioasa pe engleza lui perfecta.Cu copilul eu vorbesc romaneste si japoneza,el numai japoneza s-au rar cite un cuvant in engleza s-au araba.Acum la un an si 10 luni fetita mea vrb numai japoneza.Intelege romaneste si doar atat,de raspuns raspunde in jap.Daca o rog spune cateva cuvinte romanesti dar de baza e tot japoneza.La voi cum e?Va vorbi si rom,ptr ca tare mi-as dori sa o aud.
Va Nicole&Amira

Raspunsuri

Inceputul discutiei Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

PArerea mea, si a altor fete, daca citesti ce s-a mai scris, ca trebuia vorbit fiecare in limba materna. Adica tu romaneste, sotul araba. Engleza si japoneza ar fi invatat din zbor...Cind sint asa mici au o abilitate deosebita de a invata limbi straine si in capsorul lor se structureaza totul altfel, mult mai simplu, astfel ca, mari fiind, vor invata mult mai usor orice alta limba straina. Ideea e sa nu amesteci limbile, adica sa ii spui un cuvint in romana si doua in japoneza, ca nu faci decit sa o incurci si mai tare.
Noi locuim in Flandria (se vorbeste olandeza), amindoi sintem romani, cu toate acestea sotul meu ii vorbeste engleza si eu ii vorbesc romaneste. Si le intelege pe amindoua perfect. De olandeza nu-mi fac griji, la 2 ani jumate va merge la gradi si o va invata usor, sint convinsa...
Stiu ca s-a mai discutat, dar vine o vreme cind la momentul respectiv ne intereseaza subiectul, asa-i hannen?
Numai bine voua si micutei voastre!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Da asa este Gabi,acum ma intereseaza si am cautat dar cred ca nu asa bine spre rusinea mea.
I-mi pare rau ca am deschis un subiect deja discutat,va multumesc totusi ptr raspunsuri,si inca o data ,scuze
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Eu i-am vorbit NUMAI rom. si sotul meu numai chineza.De la 1 an jum. stia sa mi se adreseze mie in r si lui tati in ch.Acum(3 ani)il invat engl.si face progrese extrem de rapide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Pai vorbeste cu ea in romaneste ca oricum japoneza o invata, presupun ca va merge la gradinita. Stiu 2 copilasi de 4 ani care au mers la gradinita si nu stiau o boaba germana si acum dupa un an de gradinita vorbesc germana foarte bine, iar in casa parintii vorbesc romaneste...
Iar sotul sa ii mai vorbeasca si in araba, cand va fi mai maricica va fi mai greu de vorbit cu bunicii in japoneza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Am citit undeva ca ei pot duce pana la 5 limbi... nu stiu cat de adevarat si testat e, insa stiu o familie - ea chinezoaica si el neamt care vorbeau engleza in casa si aveau o fetita care vorbea toate cele 3 limbi. Deci, se poate. Eu zic sa o inveti romaneste pentru ca asta poate invata foarte bine stand majoritatea timpului cu tine. Lasa alte limbi... le va invata cu timpul. Si taticu, sa ii vorbeasca cum vrea el. Voi trebuie sa va intelegeti cel mai bine si oricat de bine vorbesti tu alte limbi, trebuie sa recunosti ca nici una nu o egaleaza pe cea romana. Asa ca, eu zic sa o inveti ce stii tu mai bine.
A rividerci,
Mamamariana

Mergi la inceput