Da' barbatii vostri ce mai mananca???

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Hop si eu cu retete! Nu sunt eu prea gospodina fac in general mancaruri usurele.... Dar am cateva care-i plac sotului:

Mancare greceasca
15 g Unt, 2 catei mari de usturoi, o ceapa medie, 2 cartofi medii, 500 g fasole verde proaspata (nu congelata!), o conserva de 400g de rosii cu ceapa, putin oregano, putin zahar brun, piper negru proaspat macinat si sare, o conserva (100g) de pasta de rosii, aproximativ 300 g branza feta (asta-i un fel de telemea!!) maruntita. [/i]
Cureti usturoiul si ceapa apoi le tai marunt. Le prajesti in unt pana cand s-au inmuiat. Cartofii curatati si taiati cubulete si-i pun peste ceapa cu usturoi. Pui apa si fierbi pana sunt gata cartofii. Apoi adaugi fasolea verde, rosiile din conserva, zaharul si condimentele. Pui pasta de rosii si completezi cu apa pana se umple cratita. Lasi sa fiarba la foc mic pana este gata fasolea. Apoi dai deoparte si cand mananci, pui branza feta framantata.
Merge ca si garnitura.

Chilli con Carne
Carnea de vita taiata bucatele mici (200g) o prajesti apoi pui boia, usturoi(2 catei mici). Pe urma pui pe rand: 2 rosii taiate cubulete, apoi chilli (un vf de cutit) apoi fasole rosii (o conserva), 2 ardei grasi taiati, porumbul dintr-o conserva si zeama de carne. Sare dupa gust si gata! Servesti cu orezul fiert separat fara nimic prin el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reliana spune:

Apropo de mâncaruri exotice, ce ziceti de un Hawaii Toast?
E simplu si usor de facut. Aveti nevoie de felii de pâine pt prajit(patrate), putin unt sau margarina(dupa preferinte), sunca presata sau de care va place, un compot de ananas felii si brânza topita felii(tot patrata). Se prajeste pâinea, se unge cu unt/margarina, se pune sunca, deasupra se pune felia de ananas si se acopera cu brânza. Astfel facut Toast-urile se pun la cuptor(preâncalzit) pt 5-10 minute.
Reliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

vai fetelor,mi se face foame la ora asta...

Daca tot e despre mincaruri,stie cineva cum se gateste rosenkohl?Astea sint niste varzuci micute,cica provin din Olanda.
Eu m-am pricopsit cu 2 pungi de rosenkohl,si nu prea stiu cum sa le gatesc,desi o data am mincat asa ceva intr-un restaurant nemtesc si mi-au placut.Am cautat in cartea de bucate nemteasca si nu am gasit mare lucru.
Sa va mai povestesc ceva.Camelia face un Tiramisu de nota 20,asa ca o rog muuult sa vina cu reteta la apel.
Va pup pe toate ,


Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Sarmaleeeeeeeeee în foi de vitzä smântânite....ardei umpluti, ciorbä de perisoare, borsuri (cä noi cäräm tarâtze de pe un continent pe altu' ca sä ne acrim), musacale, tochituri,supä de täitzei fäcutzi în casä,de galusti...si cam tot ce înseamnä mîncare românescä.
Präjituri eu: clätite si înghetzatä, Ionu cozonaci. breeee si ce cozonaci avem de särbätoooooori....am sä scanez pozele sä vä umplu de pohte:-)
päpä

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sorina spune:

Papa,
Sa nu-draznesti sa pui poze fara sa adaugi reteta de cozonaci.
Eu stiu sa fac insa mi s-a cam acrit de reteta asta (deh, reteta soacra-mii) si vreau ceva spectaculos care sa merite tot efortul depus.
Multam fain!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Sorina,
promit ca-l pun pe ionu sa va scrie reteta:))))
Am uitat sa va spun ca facem si mici yammy yam***
päpä

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

alina, rosenkohl, le cureti de primele foite si le tai putin cotorul dupa care crestezi cu un cutit o cruce de unde ai taiat cotorul.
le fierbi in apa cu sare , dupa ce sa fiert le pui la scurs intr-o strecuratoare.
intr-o cratita de teflon calesti in fff putin unt ceva costita( din cea taiata bucatele mici) si rosenkohl.
se servesc la garnitura la fripturi, evident si cu cartofi, asta este reteta pur nemteasca.
daca mai vrei retete, vezi ca de obicei in supermarket(ex.real daca aveti in zona) sunt niste automate pe langa raioanele de legume, tastezi leguma respectiva si iti insira o gramada de retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura V. spune:

Buna fetelor. Este un subiect la care nu pot sa nu raspund. Imi place sa gatesc si sa si mananc. Sotul meu cand a venit de la mama soacra nu manca decat cartofi prajiti cu carne si salata. Eu i-am spus: Scumpete mica, la mine se manaca orice si oricat. Daca faci mofturi, mananca mata in oras. PUNCT! Rezultat: dupa doi ani ii place si "paine cu painica" ca sa zic asa (si asta se cam vede la burtica lui). Va dau si eu o reteta luata tot din carte lui Nea Radu Anton.

Adio vara!
Dovlecei, cartofi, vinete, rosii, ardei, foi de vita(in functie de cat de mare este cratita). Eu le fac intr-un ceaun mare.
Totul se scobeste si se umple cu carne tocata (mixta),o felie de paine inmuiata in lapte, un ou + multa ceapa. Miezul de la legume impreuna cu apa, condimente, bulion si un pic de ulei vor forma sosul care trebuie sa acopere legumele umplute. Se lasa sa fiarba pe aragaz si apoi spre sfarsit se baga la cuptor pt. rumenire.
Pofta Buna si daca mai vreti mai stiu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

CHIFTELUTE DE DOVLECEI
Ingrediente:
1 1/2 kg dovlecei
2-3 oua
1 ceasca de pesmet
125gr brinza rasa(cascaval)
2 cepe tocate marunt
2 linguri unt sau margarina
sare si piper,patrunjel
faina si ulei pentru prajala

Spala-ti dovleceii si fierbeti in apa sarata.I-i stoarcet-ti apoi de apa si i-i pasati.Adaugati ouale,pesmetul,brinza rasa,ceapa,pe care inainte a-ti calit-o cu untul,piper si patrunjel tocat.Face-ti chiftelute,dati-le prin faina si le prajiti in ulei incins.

Pofta buna!!!


Love you all...
THEODORA,GIANNIS,ALEXANDROS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Pikotel, iti ridic statuie! Pt statul cu socrela dar si pt subiectul asta. Eu sunt la furat total cu gatitul, dar incet, incet ma calific la locul de munca. Mersic.

tina

Mergi la inceput