cum tratez herpesul?
dragi mamici? ce unguente si leacuri babesti stiti pentru tratarea herpesului. Bebitza are o bubitza si mi-e frica sa nu fie herpes. mersi
-
Raspunsuri
tinaw spune:
Draga mea,
Eu m-am luptat cu herpesul toata viata. Mi se declanseaza mai ales la caldura. E un semn al slabirii sistemului imunitar. Aplica imediat o compresa cu apar rece, daca e foarte mica si nu supota gheta. Nu da cu prostii gen pasta de dinti si altele si fugi la o farmacie si cumpara un medicament pe baza de aciclovir. Zovirax o sa iti recomande farmacista, dar e foarte scump. Vezi ca trebuie sa fie si un medicament romanesc pe baza de aciclovir, mult mai iestin si ii aplici pe herpes de 2-3 ori. Dar ai grija cu bubitele astea pentru ca toate treburile astea la nivelul pielii sint foarte periculoase si nu se poate sa le tratezi dupa ureche.
TRebuie sa fii sigura ca e herpes. De obicei, herpesul provoaca mincarime si sint niste bubite cu lichid. Zona din jur se inroseste si se umfla.
Multa sanatate
Tina si bebe Robert
bubi spune:
Euvirox, se numeste varianta romaneasca pe baza de aciclovir (si e la un sfert de pret fata de Zovirax). Si noi (eu si sotul meu) avem acest virus activ de ani buni. Ca leac babesc am auzit si chiar am incercat de cateva ori frecarea zonei respective cu un fir de par. Nu radeti, va rog!
Ticka, s-ar putea sa fie un cosulet mic, eu mai patesc sa fac deasupra buzei si-l confund la inceput cu herpes-ul.
Sper totusi sa nu fie herpes!
Spune-ne ce ai facut!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
ticka spune:
Cred ca totusi nu e herpes. Vad ca nu s-a dezvoltat, si aproape ca a disparut.
Stiu ca exista creme si creme contra herpesului, dar ce mai stiu este ca e interzisa folosirea lor pe timpul sarcinii, dar nu pe toate prospectele gasesti aceasta informatie. Pe un unguient pe baza de aciclvir ( Herpevir se numea unguientul) scria cam asa ceva: "a se evita folosirea pe timpul sarcinei, sau in caz de necesitate, folosirea sub stricta supraveghere a medicului" asa ca nu stiam daca as putea folosi acesti unguienti si creme pentru un copilas. Despre firul de par am mai auzit si eu... dar trece herpesul daca freci bubitza cu fir de par?
va multumesc mult pentru raspunsuri
-
gabi25 spune:
Eu am avut probleme ani la randul cu herpesul si la un moment dat mi-am adus aminte ce mi-a spus o profesoara din generala, un tratament babesc dar poate pentru unii si putin mai gretos. Mi-am spus ca dupa ce am incercat toate prostiile de creme din farmacie fara nici un efect ce ar fi daca as aplica si pe acesta, nu aveam nimic de pierdut. Si am dat pe herpes cu ceara din ureche, a mai iesit odata si dupa aceea nimic si nu am mai facut de ani buni herpes.
Asta tine de fiecare, si depinde si de cat de rezistent e microbul, la mine medicii mi-au spus ca este o infectie in sange mostenita de la parinti....si uite ca am doborat-o, era tare neplacut.
Nu vad de ce nu ai putea incerca si la copil.
Sanateta, ca-i mai buna decat toate......
Mami Camelia si bebe Rares
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
ciufulici spune:
Draga ticka in primul rand iti sunt datoare cu o poza si un mesaj de la bebelusa mea o sa vina si ele.
In legatura cu herpesul ce pot eu sa zic, este o problema dermatologica de natura virotica. Apare de obicei sub forma unor puncte mici rosii ca niste cosuri, apoi apar basici clare cat un varf de ac, dar ramne baza rosiatica. Basicile se usuca repede, se acopera cu un fel de cojite cenusii si dispar cam in 7-10 zile de la debut.
Localizarea herpesului este la nivelul gurii sau a ochiului si in sfera genitala, mai rar prin alte locuri.
Odata contactat virusul simplex ca el produce parca herpesul, ramane in organism toata viata, iar la un contatct direct cu o persoana care are herpes poate reaparea.
Tratamentul este in general pe baza de aciclovir si se dezinfecteaza zona de jur impreur cu alcool iodat dar nu mai stiu concentratia e bine de intrebat farmacistul, mai ales daca e vorba de zona genitala.
Sau se mai pot face tamponari cu rodilemit solutie. Tot farmacistul va sfatuieste sau doctorul, depinde.
Sanatate maxima de la Ciufulici
ticka spune:
Multumesc mult, fetelor !
Se pare ca m-am alarmat degeaba, dar tot raul spre bine, acum sunt informata si herpesul nu ma va prinde nepregatita (hihihi). Multumesc!
Numai bine la toata lumea si vacanta placuta pentru cei care inca nu au fost in vacanta!!!!!
-