Mănâncâ doar "uscături"

Mănâncâ doar "uscături" | Autor: lilitim

Link direct la acest mesaj

La 8 ani jumătate, băiețelul meu mănâncă doar "uscături". Cum să-l fac să mănânce ciorbe,supe, tocănițe? (cred că treaba este ereditară, tatăl lui mănâncă la fel)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si noi avem tendinta asta si odata cu ea si o usoara tendinta de a fi constipat, care cred ca de la "uscaturi" ni se trage.
Doar cu pacaleli ne descurcam, dar incep sa nu mai tina nici astea, si ma gindesc ca la voi nu tin deloc. Asta e. Nu stiu ce se poate face.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

bine ai venit la DC!
fiindca fetita mea este mult mai mica, nu-ti pot vorbi din proprie experienta, dar incerc totusi sa-ti dau o idee: incercati prin puterea exemplului; mancati voi, parintii, mai multe astfel de alimente si laudati-le la stilul mmmm ce bun este, ia mai da-mi ca io mai vreau; daca zici ca tati face tot asa, poate il convingi sa faca un efort de dragul copilului (care va avea efecte bune si pentru el); de asemenea, o alta persoana pe care el o indrageste foarte tare (bunic, unchi etc.) ar putea sa laude aceste alimente in fata copilului, intr-o discutie "cu voi"; sau sa i se spuna despre vreunul din amicii lui (sau mai ales amicele...) ca ii plac alimentele respective; m-am gandit la asta fiindca din ce ai spus inteleg ca abordarea directa ('mananca, puiule, ca e bun si sanatos') nu da rezultate; daca accepti si masuri oarecum mai extreme, poate niste conditionari de tipul cine nu papa aia nu primeste nici ailalta ...
oricum, spune-ne si noua cum mai merg lucrurile, fiindca nu este exclus ca si noi sa avem problema asta mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilitim spune:

Mulțumesc pentru răspuns,Mihaela! Cred că trebuie să mă consolez cu ideea că nu sunt singura care mă confrunt cu această problemă. Problemele cu constipația și faptul că nu îl mai pot păcăli le-ai intuit perfect.

Mergi la inceput