Cita mancare la 3 ani si jumatate?
Cata carnita si cite fructe maninca bb-ii de trei ani si jumatate ??
Dar lactate??
Sunt derutata ! Nu stiu daca maninca corect si mi-e mila de el sa-i fac analizele, doar asa fara nici un motiv concret.
Pupici
Mel
Raspunsuri
ciufulici spune:
Draga mel_g, la aceasta varsta practic copilul poate primi orice aliment cu exceptia bauturilor.
Nu stiu daca te ajuta cu ceva sa stii exact cantitatile, copiii sunt unici in felul lor si parerea mea este ca nu trebuie sa fim chimisti ca sa ne alimentam copilul. Secretul alimentatiei complete este varietatea ei. Alimentele se impart in mai multe grupe si in functie de bogatiia lor in proteine, grasimi, zaharuri, saruri minerale si vitamine trebuie sa dam copiilor nostri din toata gama echilibrat in fiecare zi.
"Cata carnita si cite fructe maninca bb-ii de trei ani si jumatate ?? Dar lactate??"
Ca sa raspund la intrebarile de mai sus, copilul de trei ani trebuie sa primeasca zilnic o masa cu carne(de pasare, miel, vita) la alegere, de preferat la cea se pranz si eventual dimineata la micul dejun una, doua felioare de pastramioara de pasare.
Legat de fructe e bine sa primeasca un suc de fructe in cursul diminetii de care prefera mama sau din fructe de sezon, iar dupa masa de pranz si cea de seara, fructe tot de sezon, bine coapte. Fructele taiate bucatele mici, acum dentitia e aproape completa si pot mesteca foarte bine.
Lactatele sunt inca importante, la micul dejun obligatoriu un preparat de lapte(iaurt, branza)sau lapte simplu daca il bea. La gustarea de pe la ora 16 e bine de asemenea un iaurt, sau o felie de branza cu rosii, sau branza de vaci cu un fruct si seara un pahar cu lapte. Eu asa am procedat cu fetita mea. Cu cat alimentatia este mai diversificata cu atat mai bine.
Legat de analizele medicale sunt necesare in cazul in care copilul nu primeste alimentele sau nu doarme bine sau e ceva vizibil care nelinisteste mama.
Succece depline de la Ciufulici
ticka spune:
Acum ca e atat de cald afara si mie mi se pare ca fetita mea nu mananca indeajuns. Dar eu cred ca isi ia tot de ce are nevoie. Sa o impun sa manance mi se pare cam deplasat. Oricum ii ofer de toate si cum spunea si Ciufulici, alimente cat mai diversificate. Dar am si zile cand nu vrea deloc carne si mananca numai lactate (iaurt, branza, lapte) si zile cand mananca aproape numai carne.
Marea noastra problema ca nu mananca deloc legume crude( rosii, ardei..), noroc ca la ciorba nu ma pune sa le aleg. Daca stiti o solutie pentru asta..... va sunt recunoscatoare.
Aceeeasi problema e si cu fructele, de ex capsuni i-am dat cu forta ( ajunsesem intr-o stare avansata de disperare )si dupa ce le-a simtit gustul, a mai cerut si mi-a zis ca-i plac. Nu cred ca e o solutie foarte ortodoxa sa dai cu forta, dar Alex cum vede un aliment nou, refuza sa guste din el.
Acum ca v-am spus pasul meu, va pup cu drag
-
ciufulici spune:
Draga Ticka nici salate nu manaca fetita ta? Cred ca o salata orientala cu cartofi, oua, masline, branza, peste sau carne de pui la gratar cu legume taiate in bucatele mici, salata verde sau spanac chiar si cu castraveti murati sau gogosari in otet; peste care se adauga sare, ulei de masline si stropita cu lamaie galbena e destul de gustoasa. Fetita mea mananca cu placere aceasta salata.
Este normal sa mai sara cate o zi masa cu carne sau oul sau laptele. Ni se intampla si noua uneori.
Multumesc celui de sus ca fetita noastra mananca orice si crud si fiert si acru si sarat si dulce, nici o problema.
Iar cu alimentul nou e bine sa o pregatesti putin, adica sa ii prezinti alimentul asa ca pe o poveste si cand il vede sa il vrea.
Bafta de la Ciufulici
oanagabriela spune:
La noi Antonia este extrem de dificila la mincare (dar asa a fost de cind s-a nascut) si este si slabuta (doar 11.5 kg la 3 ani si 3 luni). In general bea de 3 ori lapte pe zii (cam 160 - 180 ml la o masa), ca fructe maninca un mar dimineata, cite o banana (dar nu in fiecare zii) dupa amiaza si mai nou in parc ii dam o pruna sau o piersica (pentru digestie). Legume maninca f.putin: un cartof facut piure sau 1-2 linguri de spanac, mai rar putina fasole verde sau dovelcel. Nu vrea inca nici un fel de legume crude, nici salata.
Carne: la prinz echivalentul la 1-2 chiftelute de obicei din pui. O data pe saptamina ii dam peste si in alta zi ficat de pui prajit. In toate cazurile, este echivalentul la 1-2 cutii de chibrituri (daca sintem norocosi si nu refuza complet). Dimineata maninca 1-2 felii de sunca iar seara 3 linguri de macaroane, sau un ou, sau o felie de piine prajita cu cascaval, sau un cirnat facut la cuptor (adora lucrurile picante sau acre).
Mincarea preferata: sarmale cu varza acra. Ca urmare am mincat si noi sarmale de parca era Craciun in fiecare zii.
ticka spune:
Am incercat cu salata orientala si o refuza cu inversunare (e singura mancare pe care o refuza si la gradinita, celelalte, le mananca mai mult sau mai putin). Ma bucur ca macar legume calite mananca, dar si astea pe alese ( fara spanac, dovlecei, conopida).
Ce mai stiu este ca atata timp cat nu vrea - n-o sa manance.
De ex: Alexutza n-a baut apa pana la un an, scuipa ceauirile, apa, sucurile, efectiv le dadea afara si-si inclesta dintii sa nu cumva sa reusesc sa-i dau altceva decat lapte. S-a prins ca toate celelalte lichide vin in biberon si nici nu vroia sa-l vada. Am fost cu ea la pediatru si mi-a zis ca se mai intampla si ca ea isi ia tot necesarul de lichide din lapte si atata timp cat n-o sa bea apa nici sa nu ma gandesc sa incetez alaptarea(am alaptat-o pana la 1 an, nu mai zic ca refuza orice supliment care avea alt gust decat laptele meu). La un an a inceput sa bea apa, a luat singura cana cu apa si a baut.
Stiu ca la capitolul "incapatinare" ne intrece si pe mine si pe sotul meu.
Ce noroc pe tine Ciufulici ca bebitza ta mananca orice. Pupici!
-
ani35 spune:
Cred ca salata orientala nu place la nici un copilas.M-am gandit ca e prea...grea ptr. ele si nu insist.Fetelor mele nu le place carnea,asa ca ma stradui sa le fac un meniu cat mai diversificat...Mai cer ajutor la domnul...pui,ca are carnea mai suava.De porc,nici sa nu auda,iar miel...Am noroc de fasole verde,spanac,branza.Fructele...hm.asa si asa dar eu nu ma las batuta!!!Cu si ...