ce sfat imi dati ??

ce sfat imi dati ?? | Autor: mel_g

Link direct la acest mesaj

Fetelor, noi in septembrie avem programata o excursie in Spania (dar cu autocarul ) de 14 zile (cu dormit in fiecare noapte la hotel - nu in autocar - deci totusi este si odihna la orizontala) . Intrebarea mea este urmatoarea : luna asta mai incerc (pt ca nu sunt insarcinata, dar sunt aspiranta)???? Daca prestez si constat la inceputul lui septembrie ca a fost cu folos ce ma fac cu excursia? Oare atata drum cu autocarul mi-ar face rau ?
Ce credeti ? Voi ce ati face daca ati fi in locul meu?

Pupici

Mel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Mel, chiar nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme, nu iti va dauna sarcinii deloc. Mai mult, te vei relaxa si odihni, deci vei avea o stare de spirit buna, vei fi fericita. :) Asa va, spor la si distractie placuta!

Pupici pt parinti!

Copii frumosi si sanatosi!

http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Bafta! Daca e sa fie va fi oricum...Adica daca sint probleme mari chiar la inceput produsul de conceptie nu va rezista...IN primele 20 zile este legea tot sau nimic...Asa ca...Spor!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigresa spune:

Din proprie experienta pot sa iti spun ca starile de rau nu incep chiar imediat..Eu le-am avut cam in luna a 2-a si a 3-a.

Dar nu stiu ce sa iti spun legat de plaja, am auzit pareri f. diferite, unii spun ca ar fi daunatoare in primele luni de sarcina.

Poate ca e mai bine sa astepti pana te intorci din excursie, e mai sigur asa, acum cu o luna in plus sau in minus...in plus o excursie e plina de lucruri neprevazute. Eu anul trecut in iulie m-am incapatanat sa raman insarcinata desi stiam ca urma sa plec 3 luni din tara..Apoi cand am ajuns acolo si m-am vazut intr-o tara straina singura, fara sa cunosc vreun dr. m-a apucat disperarea. Mai ales ca am fost nevoita la un moment dat sa stau o sapt. zilnic intr-o incapere cu 3 fumatori inraiti..nici nu pot sa-ti spun cat de fericita am fost cand mi-a venit ciclul; la tine nu se compara, e o perioada mult mai scurta, dar oricum, cred ca e mai bine sa fii prudenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

o femeie insarcinata NU este o femeie bolnava!
si se scrie "ce sfat IMI dati"!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

la prima sarcina am facut turul Italiei cu masina in a 2-a luna, iar la a doua am mers Germ.-Ro si inapoi tot cu masina. Incearca sa misti picioarele ca sa nu intepenesti, in rest nu cred ca ai sa ai mari probleme. Eventual din cand in cand mai dai la ratze dar bebelul e prea mic ca sa sesizeze "deplasarea". Sa auzim noi de linia cu putza ca apoi se rezolva toate!:)

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

No problem... mergi linistita! Mai ales ca sansele de a ramane insarcinata exact in perioada aia sunt jumi-juma... Banuiesc ca ai mai incercat! Oricum, pana pe la 5-6 saptamani cand incep greturile nu simti nika. Si nici nu are vreo implicatie mersul cu autocarul asupra sarcinii. Doar daca faci ceva alpinism sau niste sporturi extreme...
Calatorie placuta,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Mergi linistita, dar oricum protejeaza-ti burtica ptr. orice eventualitate! Eu anul trecut am ramas insarcinata la mare si am stat la soare inclusiv la paranz...Si socurile termice sunt periculoase (intratul in apa trebuie facut progresiv, progresiv)... Sarcina respectiva mi s-a oprit in evolutie, apoi...nu este sigur ca asta a fost motivul...dar si aspectul asta a fost vehiculat...nu se stie niciodata...mai bine mergi, dar ai grija! Expunerea la soare nu este indicata in primele 3 luni iar in prima luna este interzisa! dar mai bine ai grija...si te duci..ar fi pacat sa ratezi si nici sa nu ramai in luna respectiva!( si in general mamicile au asa un fel de presimtire daca au ramas...este adevarat ca te poti insela...dar....poate fi un semn pe care nu trebuie sa il spui si altora ... asa ptr.tine!) Eu prima data parca am stiut din ziua ovulatiei ca am ramas...iar a doua oara eram parca mult prea linistita iar in ziua in care am facut testul stiam dinainte ca va iesi pozitiv..la fel cum in lunile anterioare stiam ca va iesi negativ ... e o chestia si asta!

Te pup
Helen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

...nu face din asta un stes.Lasa lucrurile sa decurga in voia lor.Daca va fi,va fi.Nu-ti strica vacanta cu asemenea temeri.

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Ei, drace, cum sa dauneze??!! Du-te linistita...Oricum, daca e ceva in burtica ta pe vremea aia, e ceva mic, mic de tot, nu-i poate dauna o excursie! Ar putea fi eventual niste greturi care s-ar amplifica de la mersul cu autocarul...Eu ma simteam foarte rau in masina sau autocar in primele luni...Dar stai linistita, nu-i faci nici un rau! Dimpotriva, el...sau ea, sarcina aceea mititica, ar putea sa-ti faca rau tie! In sensul ca o iti vomiti si...matzele din tine, cum e vorba aia!
Bafta multa si sa auzim de....bebe!
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Cred ca nu merita sa sari o luna.Macar sa se prinda(bafta!) vei fi superfericita si nici excursia n-o sa-i faca rau! Atentie sa nzu iei mudicamente!

Mergi la inceput