otita
Unul din puii mei a facut ca din senin febra 38 cu 5 care a urcat intr-un timp foarte scurt.A ajuns la 40!!!
A venit doctorul si l-a intors pe toate fetele,ca intr0un final sa decida ca are otita.Eu sincer am avut impresia ca s-a speriat atunci cand ea la ridicat si apoi la pipait la ureche.Mi-a dat amoxicilina si antitermice.Dupa ce a plecat l=am apasat si eu in acelasi loc,dar nici o reactie.N-ar fi trebuit sa tipe?
Febra a continuat,cu frisoane.Foarte greu i-o cobor.stie cineva mai multe despre otita?Starea lui generala e relativ buna cu exceptia momentelor cand e febril.Mananca bine,doarme bine.va rog ,poate aveti un sfat.
multumesc
Raspunsuri
MariaM spune:
Eu una zic sa consulti un alt medic..pt ca otita DOARE RAU....si o spun din experienta proprie....sa nu aiba altceva...de ex. pjarel...unde se face febra mare...si unde nu ai voie sa-i dai antibiotic deloc...
Multa sanatate...
Maria&Vladut
Ela-Z spune:
Draga mea, Octavian cand a facut otita tot asa nu reactiona deloc cand il apasam la urechiusa si nici nu plangea de durere, nu stiu ce sa-ti spun decat ca pt. siguranta diagnosticului tb. sa-l vada un orlist. Ai observat ceva schimbat la secretia urechii? Poate are doar urechea inflamata! S-a uitat si in gat? De obicei otita apare ca urmare a unor complicatii.
Sanatate multa si sa ne spui ca s-a facut bine.
Ela si Octavian
Banti spune:
In cazul otitei eu stiu ca doare tare, fetita mea stia sa vorbeasca cind a facut otita si plingea rau ca o doar urechea. Cum au mai spus si fetele mai sus, otita apare de obicei dupa alte complicatii, amigdalita, rinofaringita, etc. si uneori din ureche poate curge un lichid galbui. Se poate sa fie si rubeola care debuteaza cu vreo 3 zile de febra foarte mare, si apoi apar petele pe corp, si in acest caz si eu stiu ca nu trebuie sa-i dai antibiotice, ci doar antitermice. Baietelul unei prietene a facut de curind rubeola si asa i s-a intimplat. Sanatate!
Ioana
andreia spune:
Au avut pojar acum vreo saptamana deci nu poate fi asta.Nu mai face febra.Asta noapte nu a mai facut.Dar urechile nu-l dor!
Nu e nici rosu in gat!
ciufulici spune:
Draga andreia, nu stiu ce varsta are bebelusul tau dar ce pot sa spun din experienta mea e ca otita, nu e de loc de neglijat si mai mult nu trebuie sa astepti sa curga ceva din urechi cum spunea cineva pe aici.
Fetita mea a avut prima otita la 4 luni si a debutat evident cu febra ridicata 39,4. Vesela nevoie mare, manca bine dar avea febra.
Doctorul care a vazu-o atunci a pus diagnostic de otita si am trecut pe tratament trei zile antibiotic injectabil la 8 ore si 7 zile antibiotic pe cale bucala si in plus medicatie simptomatica. Dupa tratament am controlat urechile si timp de trei luni am mers la control sa vedem daca timpanul arata bine.(O data pe luna)
Asta a fost prima experienta ca au mai urmat doua. Anul trecut cand fetita noastra a inceput sa mearga in colectivitate adica la gradinita, a facut repetate infectii respiratorii relativ usoare dar acestea au dus la aparitia unei otite care a debutat cu tuse si febra dar si cu o noapte de plans ca "ma doare urechea". (Fetita mea are acusi 5 ani, deci stie sa spuna ce o doare si pe unde). Iar tratament 10 zile cu antibiotice plus ceva pentru tuse. Control la nenea doctorul la O.R.L. Totul parea ok si la exact o luna de zile iar otita. Iar tratament 10 zile. Debutul a fost cu febra si tuse. Ma apucase si frica, nu curent prin casa, nu aer conditionat sa sufle spre ea, nu piscina, nu rece, ...etc. Si culmea aici in Asia e cald in tot timpul anului, nu e ca in ro iarna cu frig si ger. Si totusi a facut de doua ori otita.
Doctorul de aici ne-a explicat ca daca se mai repeta poate face otita supurata si trebuie pus un fel de dispozitiv, ceva de ventilatie care sa permita si scurgerea secretilor.
Am fost cat se poate de precauta si pana in prezent totul e ok. 5 luni de zile am fost la control cu ea si evolutia a fost buna. Nu scriu ca sa te sperii ci doar prin ce am trecut noi. Recomandat ar fi sa se trateze cu seriozitate problemele de natura O.R.L. si nu numai.
Poate sa doara cand il apesi intr-un anumit loc in zona urechilor dar nu neaparat. Daca nu esti sigura de medicul care a dat diagnosticul, mergi la orelist, el nu poate si nici nu are voie sa greseasca dupa ce examineaza urechea interna a copilului.
Sanatate maxima va doresc
Ciufulici