copii care refuza lingurita

copii care refuza lingurita | Autor: mihuta

Link direct la acest mesaj

Sophia mea are 8 luni si un pic, este inca alaptata dar am inceput si diversicarea la 6 luni. Pana acum 2 saptamani papa cam 100 de gr de fructe dimineata , gusta (cateodata) o lingurita de legume cu carnita la pranz si papa ceva iaurt de casa pe la 5. Plus fireste laptele de la mami.

De vreo 2 saptamani incoace nu mai papa mai nimic. A avut rosu in gat, au suparat-o si dintisorii si am suparat-o si eu ca i-am dat cu forta nurofen si panadol cand era bolnavioara (plus ca a insistat sa guste macar din mancarea pe care i-o pregateam de 2 ori pe zi). Toate au trecut dar a ramas faptul ca nu mai deschide gura, nu mai vrea sa manance nimic cu lingurita, nici din mana mea si nici din a ei. Se agita pana imi inhata lingurita apoi o arunca pe jos. Daca prinde castronelul, o pateste si asta ca lingurita. In schimb papa bucatele pe care sa le duce la gurita (si uneori reuseste sa le si bage in gura). Dar cantitatile sunt infime.

Practic saptamana asta doar a ciugulit ce a putut baga ea in gurita si a acceptat cateva linguri de la taica-su din mancarea lui (stie ea ca e lui e mai buna). Nu-mi fac probleme ca moare de foame, ca are 10 kg si 75 de cm, dar ar trebui totusi sa papa proteine, carnita la varsta asta.

Asa ca intreb , pentru mamicile care au trecut prin asa ceva, cum a evoluat situatia, si cam la ce varsta invata sa manance mai bine singurei (ca mi-am cam luat gandul de la hranitul cu lingurita) ?

mami de Sophia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Io am trecut prin asa ceva si nu i-am mai dat sa pape i-am dat doar san cateva zile fara pic de mancare.Dupa 1 saptamana am incercat iar dar asa cate putin si sa sti ca a functionat.ii este frica sa manance sa nu-i dai iar medicamente pe care ai spus ca i le-ai dat cu forta.da-i timp sa uite si v-a papa iar.

Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa76 spune:

e normal pt ca acum asociaza lingurita cu ceva neplacut.las-o in pace citeva zile ,nici macar nu i-o mai arata si apoi incepe cu ceva care stii ca i-a placut ca si gust.si noi am patit-o si asa am procedat.la noi a mers cu iaurtul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Pai asta am si facut, dar tot nu mananca decat maxim o lingurita. Iar medicamentele le-am dat cu seringa, deci asocierea nu a fost de la medicamente.

De exemplu azi dimineata i-am oferit piersica la aburi putin pasata, a lat 2 varfuri de lingurita, apoi a mancat cu manuta ei o bucatica de mozzarella si o bucatica de paine cu branza crema. Problema e ca daca ii dau bucatele mici le pierde pe drum, daca i dau o bucata mai mare musca din ea pana umple gura, nu sta sa mestece si sa inghita intai.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

quote:
citat din mesajul lui mihuta

De exemplu azi dimineata i-am oferit piersica la aburi putin pasata, a lat 2 varfuri de lingurita, apoi a mancat cu manuta ei o bucatica de mozzarella si o bucatica de paine cu branza crema. Problema e ca daca ii dau bucatele mici le pierde pe drum, daca i dau o bucata mai mare musca din ea pana umple gura, nu sta sa mestece si sa inghita intai.

mami de Sophia

si ce-i daca le pierde pe drum?
mihuta, ai mei n-au pupat niciodara pireuri, cel mult pireu de cartofi pe care oricum il faceam pentru noi
nu-ti spun sa nu-i mai faci pireuri, fa-le sa fie facute, la indemana ei, dar pentru o perioada de cel putin trei zile nu insista absolut deloc, nici macar nu-i propune sa se atinga de mancare
foooarte probabil inaintea acestor trei zile va manifesta clar dorinta de-a se hrani
si daca e pe san poti sta chiar linistita, trei zile isi face treaba bine sanul
chiar, e atasata de san?

Mergi la inceput

ma gandesc ca ai putea si sa-i pui la dispozitie paine
eu o fac in casa din diverse tipuri de faiana, o faceam fara sare pana de ceva timp
iar daca in painici ii pui ceva legume (zucchine, orice iti trece prin minte) practic poti sa-i pui la dispozitie fara sa insisti alimente care s-o satisfaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

si fetitza mea a refuzat lingurita cand am inceput diversificarea...pur si simplu nu voia sa o vada, apoi a acceptat-o si a mancat f bine de toate pina la un an cand a facut o stomatita cu bube in guritza care i-a stricat rau posta de mancare...de doua luni papa f rau si cum zici tu numai bucati sa nu vada pireuri.si daca manca cate un borcanel inainte acum abia daca ia o linguritza...e destul de frustrant ptr ca si cea mare la 5 ani inca papa rau

Mergi la inceput

Gazella, nu am termen de comparatie ca sa imi dau seama cat e de atasata de san, oricum primeste la cerere, uneori (ca de exemplu azi) doarme cu mine pe post de suzeta. Papica ei o faceam mai texturata, ca de piureuri s-a saturat foarte repede. Dar daca nu am acces la gurita ei, degeaba incerc sa-i dau bucatele. Iar problema la mancat cu bucatica din mana ei este ca nu prea reuseste sa bage in gurita decat 1-2 bucatele, dupa care gata, s-a plictisit si s-a terminat masa.
Painica ii dau, la fel covrigi, pufuleti, biscuiti , nu ca ar manca cine stie ce , dar macar se mai indeletniceste si ea cu rosul.I le las pe masuta intre jucarii, sa se serveasca.

Dar as vrea sa pape si ceva proteine, ca la asta e baiul.

Dupa succesul cu painea cu branza crema, am sa incerc sa ii fac pate de ficat in casa si sa i-l dau pe paine.

mami de Sophia

Mergi la inceput

te intrebam pentru ca in astfel de situatii tare bine pica "sanul pe post de suzeta" pentru ca odata cu "suzeta" vin si nutrientii
nu insista, cea mai mare greseala pe care ai putea s-o faci e sa transformi argumentul hranire pe un teren al jocului de putere
actul de a se hrani al unui individ e guvernat de instinct, unul sanatos
nu perveti acest instinct cautand tertipuri inspre alimentarea ei
cu siguranta odata simtindu-se libera in acest camp va manca, poate nu atat cat se stie desprea alti copii ca mananca, dar oricum suficient ei
nu trebuie sa ai acces la gurita ei, mie-mi rezulta cat se poate de normal asta
las-o pe ea sa-si aiba acces la gurita ei, las-o sa-si poata perceapa semnalele organismului si fiindu-si fidela va manca exact cat si de ce va avea nevoie
doar ai grija sa nu-i pui porcarii la indemana, atat
incearca sa-i dai alimente facute de tine, in casa, din ingrediente controlate, fara zahar (fara indulcitori oricum pana la un an) si fara sare

Mergi la inceput

Ai perfecta dreptate, oricum intentia mea nu e sa o indop cu forta, dar imi vine greu sa ma controlez cand stiu ca se fac 2 saptamani de cand practic alaptez iar exlcusiv. Mi-am impus sa nu mai insist (ca oricum era inutil) si am incetat sa ii gatesc. Asa ca acum (teoretic) mananca din ce mancam si noi (de fapt din ce mananca taica-su ca la mine s-a obisnuit sa vada ca pap mancarea ei).

Saptamana asta nu am mai tinut cont nici de zahar nici de sare, a intins copilul mana spre mozzarella , am spus aleluia si i-am dat o feliuta sa o molfaie. La fel si la painea cu branza crema, desi ambele aveau sare. Am fost la o proaspata mamica in vizita si am fost servita cu prajitura de casa cu fructe, a intins mana si i-am dat sa guste, desi avea zahar.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisdeli spune:

buna fetelor,am o intrebare in legatuta cu acceptul liguritei am o prietena cu un bb d 6 luni,care a inceput diversificare la 5 luni timp d o luna totul a fost ok iar de vreo 5 zile bb nu mai deschide gurita la lingurita.... vea doar biberonul..eu din experienta cu fata mea (are 4 anisori)i-am spus k o supara dintisorii cel putin asa cred.voi ce parere aveti?

Mergi la inceput