Alaptatul-Help Line-(9)
Raspunsuri - Pagina 15
Boo spune:
Va multumesc muuuuult pentru raspunsuri. De abia acum am avut timp sa intru sa citesc dar numai la voi mi-a stat gandul. Bebe ia in grautate, acum la 2 saptamani are deja cu 150 gr mai mult decat cu cat s-a nascut, iar de dormit doarme si 3 ore sau mai mult dupa o masa, deci banuiesc ca e ok.
Ama multumesc de explicatie, m-am mai edificat si eu acum
Nicoleta spune:
Sabina, iti multumesc si tie pentru sustinere. Este foarte greu sa fac ceea ce fac, o fac cu drag... Da, ia in greutate, dar toata ziua trebuie calculata astfel incat sa ii pot oferi ceea ce vera si cum/cand vrea. Adica este o continua goana dupa somn, ca el sa se poata hrani.
Ador sa il vad cum suge, chiar si prin somn...imi cauta pielea cu manutele, sa ma mangaie, sa ma simta... Da, am un copil perfect, nitel atipic insa este alaptatul... Voi continua tot asa pana la diversificare, la 6 luni, cand sper sa isi da seama ce pierde si sa se "lase" alaptat si treaz :). Sper sa ma tina puterile...
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Sabina, iti multumesc si tie pentru sustinere. Este foarte greu sa fac ceea ce fac, o fac cu drag... Da, ia in greutate, dar toata ziua trebuie calculata astfel incat sa ii pot oferi ceea ce vera si cum/cand vrea. Adica este o continua goana dupa somn, ca el sa se poata hrani. Ador sa il vad cum suge, chiar si prin somn...imi cauta pielea cu manutele, sa ma mangaie, sa ma simta... Da, am un copil perfect, nitel atipic insa este alaptatul... Voi continua tot asa pana la diversificare, la 6 luni, cand sper sa isi da seama ce pierde si sa se "lase" alaptat si treaz :). Sper sa ma tina puterile... Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008) |
sa stii ca si eu sunt de partea ta, chiar daca poate nu am zis-o pana acum, si iti tin pumnii!!!
Nicoleta spune:
Ama, iti multumesc.
Eu tot cred ca marea de stimuli pe care a inceput sa ii perceapa sunt cauza, cand va invata cum sa ignore macar o parte din ei va si suge treaz... Azi in parc, pe la 7.30 PM era marait, l-am luat in brate, supsese bine la 5.30, dar... se tot apleca spre sani, cauta sfarcul (are miscari specifice cand ii e foame...). Si am incercat sa ii dau. Prima data nu a vrut. M-am mai plimbat, am mai incercat, a supt putin, cam 30 de secunde, apoi a inceput sa se uite in jur, era zgomot, copiii se jucau... L-am imbiat iar, a supt iar, si tot asa, inca o data. Am ajuns acasa unde a supt putin in brate, i-am facut baie, a adormit la san. Victorii mici, nesigure... s-a mai intamplat asa... nu sper prea mult, dar poate acum ele sunt semnul caii celei bune. Sa imi tineti pumnii!
Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)
veronicka spune:
nicoleta iu iti impartasesc experienta mea. tot asa facea si bebele meucum de la 3-4 luni pana in momentul in care mi-am dat seama ca nu ii bine ceea ce fac, adica ca ar trebui sa fie pt el masa ca o placere asa cum este pt noi. am sunat dr si am intrebat-o cat pot sa-l infometez ca sa nu se deshidrateze mi-a zis 4 max 5 ore , au trecut aceste max 5 ore si bebele meu nu a vrut sa suga . am luat hotararea sa il mai tin pana la 7 ore dupa care a supt .stomacu si-a cerut dreptul .ii drept ca nu asa de mult ca in timpul somnului dar a supt o portie buna. si tot asa ii dadeam mai rar sa suga cam cand vedeam ca ar vrea pt ca mi-am dat seama ca nu o sa mai doarma tot asa si la 6-8 lunisi atunci ce fac.
acum are 6 luni jumate si de putina vreme am introdus papica cu care nu este fff mare prieten exceptie facand fructele, iti urez sa ieii hotarearea cea mai buna pt bebele tau iar daca vrei sa il alaptez un timp mai indelungat incarca sa il determini sa papae treaz pt ca acum la 6 luni puiul meudoarme numai de 2 ori pe zi . deci totate eforturile mele au meritat cand vad acum puiul meu ca prinde titi cu manutele lui si o baga in gura. am uitat sa-ti zic ca de atunci nu mai vrea sa suga decat culcat pe spate dar pt mine nu conteaza ca stau eu in orioce pozitie numai sa manance
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
veronicka spune:
ama poate ne dai tu cateva detalii cum incepe diversificarea in italia
ma tot minunez cu cata rabdare raspunzi fiecarei mame care vrea sa isi alapteze puiutul. si nu stiu de ce imi vine sa plang. sunt asa de fericita ca am reusit sa il alptez pe al meu pana acum la 6 luni jumate ca si eu as fi dispusa sa impartasesc experienta mea altora . tot incerc sa spun celor din jur ca ii asa de important alaptaul dar se prinde ca nuca in perete si imi vinesa mor cand vad ca mamele din jurul meu dau lapte praf copiilor si ele au lapte
multumim si pupici tie si puiului tau
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi
Veronica -mami lui Marc-Andrei
Boo spune:
Mai am o intrebare. Cum e mai bine de facut? Daca suge o ora ar trebui sa jumatate de ora sa suga la un san si cealalta la celalalt? Sau ar trebui lasat sa suga sanul pana il goleste si abia pe urma mutat la celalat daca mai cere ?
In maternitate mie mi-au zis ca jumi-juma .. dar nu imi dau seama daca e ok sau nu asa.
Voi ce parere aveti ?
ama1357 spune:
Pentru a avea un efect mai bun asupra lactatiei e mai bine daca in decurs de o ora (zic o ora pentru ca este timpul in care bebe tau sta la san, dar pot fi si 40 minute... etc) ai schimba mai des sanul... adica in loc sa faci 30minute stangul si 30 minute dreptul e mai bine 10-15 minute stangul 10-15 minute dreptul 10 -15 minute stangul si tot asa... ca suma timpul este acelasi, dar ca rezultate e mai bine!
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui veronicka ama poate ne dai tu cateva detalii cum incepe diversificarea in italia ma tot minunez cu cata rabdare raspunzi fiecarei mame care vrea sa isi alapteze puiutul. si nu stiu de ce imi vine sa plang. sunt asa de fericita ca am reusit sa il alptez pe al meu pana acum la 6 luni jumate ca si eu as fi dispusa sa impartasesc experienta mea altora . tot incerc sa spun celor din jur ca ii asa de important alaptaul dar se prinde ca nuca in perete si imi vinesa mor cand vad ca mamele din jurul meu dau lapte praf copiilor si ele au lapte multumim si pupici tie si puiului tau http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfghttp://community.webshots.com/album/564423497VFSaCi poze noi Veronica -mami lui Marc-Andrei |
diversificarea... e mai simpla decat pare...
fiecare aliment se introduce pentru 3-4 zile minim la rand si se observa daca face vreo reactie... daca refuza alimentul respectiv se trece la un alt aliment si se incearca dupa 2 saptamani din nou.
se incepe cu fructul (mar para si banana pana la 9 luni, dupa 9 luni se poate introduce si alte fructe proaspete din anotimpul respectiv; totusi trebuie evitati capsuni, piersicile, pepenele pana la un an - sunt alergenici)
apoi se incep supele:
prima supa: 100gr din fiecare (cartof, morcov si zucchine-este un dovlecel dar arata ca un castravete) la un litru de apa, si se fierbe o ora la foc potrivit-mic.
prima masa: 2 linguri de cereale (cel mai bine ar fi se inceapa cu cele fara gluten, oricum dupa 6 luni nu mai sunt probleme) + 1 lingurita de parmezan + 1 lingurita de ulei de masline + minim 20 gr de carne fiarta la abur si maruntita marunt si supa dupa placerea bebelusului.
carnea cu care se incepe este pui, curcan, iepure, miel de lapte (zic de lapte pt ca aici miei se taie mai repede ca la noi, radeau niste macelasri de miei nostrii ca sunt deja pe jumatate oi/berbeci)
apoi la fiecare 4 zile se mai adauga in supa telina, patrunjelul, patrarnacul, frunze de spanac, fasole pastai tanara, conopida, brocoli, etc.
fasolea boabe si mazarea se introduc la 9 luni implinite dar numai toamna sau iarna, (daca bebe implineste 9 luni in martie se asteapta septembrie pentru introducerea fasolei.)
dupa cateva saptamani se dau si legumele zdrobite.
cand incepe sa manace bine pranzul se introduce si masa de seara.
seara se da supa cu cereale, parmezan, ulei de masline dar in loc de carne se da branza proaspata (nu cascavaluri... branza de vaci, robiola, stracchino - scriu numele italiene pentru ca la noi nu stiu numele)
http://www.asl.milano.it/mammabambino/docpdf/pappa_05.pdf
nu stiu cat de clara am fost, daca aveti intrebari, apelati
emaaimee spune:
Nicoleta, incet-incet o sa fie bine.
va pup
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII