roseata la buric

roseata la buric | Autor: puppe

Link direct la acest mesaj

Sunt mamica unei fetite de 5 saptamani (primul copil) si am o mare problema: am observat azi, la baita, o roseata in jurul buricului. Pana acum, n-a avut nici un fel de probleme, buricul i-a cazut la o saptamana dupa ce am nascut-o, nu o doare cand o ating, dar eu am devenit isterica si va rog din suflet, nu radeti de mine, poate sunt stupida, spuneti-mi daca voi ati patit ceva similar si ce a fost??
Sotul meu, care mai are un copil, zice ca e o banala iritatie de la Pampers. cine ma poate linisti ??
Multumesc anticipat !
Mami incepatoare + Andrada

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Si noi am avut probleme cu buricul, a cazut doar dupa 3 saptamani, apoi s-ainrosit, a sangerat, nu pot sa-ti zic exact cauzele, dar cert e ca dr. venea zilnic si il curata. eu zic sa apelezi la un dr. ce e sigur, e sigur!

www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si noi am avut probleme cu buricul la o luna de zile.
am fost la medic si s-a rezolvat.
daca roseata persista,mergi la medic fara sa stai pe ganduri.
sanatate la bebic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

buricul trebuie curatat zilnic cu alcool de 70 de grade, cu ajutorul unui betigas de urechi (cel putin asa am facut noi la sfatul medicului neonatolog) si pudrat bine cu baneocin pudra. Oricum, daca faceati deja asta si a aparut ulterior roseata, este necesar sa-l vada un pediatru sau, poate chiar mai bine, un neonatolog. Sanatate si buricel dezrosit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

Dar, intr-adevar, poate fi si o banala iritatie de la pampers. Iar daca buricul este inchis complet nu mai este necesara stergerea cu alcool si pudrarea, dar e bine ca un medic sa spuna ca nu mai este cazul. Noi, la 5 saptamani, mai faceam operatia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri. Azi dimineata roseata trecuse aproape complet.Buricul e inchis de mult (de aproape o luna), il curat cu ceai de musetel la fiecare baie-mi-a fost frica sa o dau cu spirt, sa nu o usture...Oricum, miine o vede medicul de familie, sa fiu eu absolut linistita.
Inca o data, merci!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriella spune:

Nuuuu ceai de musetel!!De foarte multe ori acesta poate sa dea o inflamatie mai mare;cel mai sigur este cu spirt si stai linistita ca nu o ustura;eu am folosit cu succes unguentul Neobacin care este super bun mai ales in cazuri de infectii ombilicale ;poti sa-l incerci si tu;il aplici de 2-3 ori pe zi dupa ce ai spalat locul in prealabil cu apa si sapun.Multa sanatate si pupici pentru bebe!! Bebe Jill si mami!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Ooofffff, imi amintesc cum am facut si eu cand i-am gasit buricul Emmei plin de sange!!! Vai de mine, credeam ca moare copilu'!!! Asta la vreo 2 saptamani de la nastere, cand i s-a dezlipit cojita de la buric...tot asa, din cauza Pampersului...M-am repezit ca turbata sa o sun pe dr., imi tremura mana pe telefon...Dr. mi-a spus foarte calma sa o sterg cu vata cu spirt, de fiecare data cand sangereaza...Doar atat??? Da, se pare ca era mai banal decat credeam...I-a mai sangerat cam o saptamana, am tot sters-o...Apoi i-a trecut...
Stai linistita, nu te panica, e normal! Fetita ta are nevoie de o mamica calma! Eu vorbesc!...
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Tot eu! Si eu credeam ca spirtul o ustura, ii dadeam cu asa o frica...Dar nu zicea nimica...Nu plangea...Doar tremura un pic, caci i se parea rece!
_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

A vazut-o si medicul de familie, de fapt n-a mai avut ce vedea, ca roseata a disparut cu totul...Sunt o isterica eu...Multumesc mult, Gabriella, pentru sfatul legat de ceaiul de musetel, si multumesc tuturor celor care m-au mai linistit. Nu va suparati pe mine cand pun intrebari stupide, n-am nici un pic de experienta cu bebeii si mama, din pacate, nu mai traieste, ca s-o pot intreba pe ea.

Mergi la inceput