Cineva poate fi etichetat nesimtit doar pt moment?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
citat din mesajul lui loryi1974
La 11 sau 12 ani altfel se pune problema ,dar la 4-5 ani e altceva.
Am precizat ca in general ii ajuta pe cei mai mici dar in limita varstei de 5 ani.Adica le da diverse obiecte,ii ajuta sa construiasca castele de nisip ,dar rabdarera ei inceteaza in momentul in care copilul de 1-2 ani,ca orice copil de acea varsta,strica de cateva ori la rand castelul facut de ea.Atunci,roaga insotitoarea copilului sa-i distraga cumva atentia acelui copil.De aceea,nu cred totusi ca este nesimtita.Daca ar face la fel la 11 sau 12 ani mi-as revizui parerea.
Sa inteleg ca ,daca nu ajuta un copil de 1-2 ani sa urce pe topogan inseamna ca o invat sa fie nesimtita de mica?Repet:se poarta ok in public,vorbeste frumos,nu arunca cu hartii etc pe jos,nu mananca in parc de fata cu n copii,nu tipa ,nu urla,nu se tavaleste pejos,intelege ca uneori un copil de 5 ani trebuie sa stea in picioare in autobuz chiar daca sunt adolescenti/tineri cocotati pe scaune,dar la jocuri incearca sa fie prima.

Eu cred ca te aprinzi putin prea repede. Nimeni nu spune asta. Doar ca, copiii din alte tari (Anglia) sunt extraordinar de bine crescuti.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Dar,totusi,discutia nu era despre masura in care copilul meu de 5 ani ,daca nu ajuta un copil de 1-2 ani sa urce pe topogan dar in rest este grijuliu si se comporta bine in public,este nesimtit sau va fi nesimtit pentru ca doreste sa castige un joc sau o competitie.
Mai degraba adultii sunt cei care prin comportamentul lor incurajeaza nesimtirea.Coji de seminte in parcuri,peturi peste tot,buluc la urcarea in autobuze,tineri pe scaune care se uita pe geam chiar daca langa ei este o femeie insarcinata sau o babuta amarata,taraitul telefoanelor in sali de concerte/cinema/teatru,descaltatul in tren,mancatul in tren/parc de fata cu alti copii,muzica data la maxim intr-un bloc,reparatii sambata la 7 dimineata sau seara la 10,fata de masa scuturata pe geam,vorbitul tare in public etc acestea sunt comportamente de nesimtiti.Si exemple sunt nenumarate......
Anglia este o tara speciala ,cu o istorie speciala.Dar tot Anglia a produs huliganii temuti ai stadioanelor care au provocat atatea si atatea incidente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Cred ca s-a deviat putin de la subiect. Eu zic ca se poate sa faci o greseala de comportament minora din punctul unora de vedere, dar pe care altii (in speta cel fata de care s-a gresit involuntar) ar putea sa o catalogheze drept nesimtire.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200514+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

lory, for God sake, nici vreo secunda nu mi-a trecut prin minte sa spun ceva rau de copilul tau sau de alt copil.

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu tot nu inteleg de ce un copil de 5 ani trebuie sa inteleaga ca UNEORI se intimpla sa nu ii fie oferit locul in tramvai.
De ce i l-ar oferi cineva?

Si in afara momentului in care scaunul e desemnat ptr femei insarcinate sau batrini, e dreptul tinarului respectiv in aceeasi masura ca si al tuturor sa stea jos si sa se uite pe geam.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

lory, revin sa spun ca discutia a devenit oarecum sensibila dupa ce ai luat de afront mesajul lui Forma. Ori nici ea, nici eu nu am vrut sa comparam copilul tau, care sunt convinsa ca e bine crescut, pentru ca tu te zbucium sa afli informatie, sa afli ce e mai bun pentru el!
Nici eu, nici ea nu am vrut sa facem discutia personala ci doar sa dam exemple de diferite mentalitati!

discutia era despre adulti, despre momente mai bune sau mai rele din viata noastra, despre situatii care pot fi interpretate ca fiind din categoria "nesimtirii"

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Autobuzele romanesti sunt la ore de varf vara niste chestii in care un copil destul de mic poate fi cu greu protejat de gentile,coatele ,mirosurile imbietoare care se degaja.In principiu ,imi doresc pentru ea un loc atunci cand se intampla sa circulam in aceste conditi,rar din fericire,pentru aer,pentru geamul acela deschis.Imi este greu sa o iau in brate ca sa poata respira,de aceea imi doresc ca unul dintre adolescentii inalti de pe scaun sa-i permita sa stea.De regula,scaunele sunt mai sus situate decat restul autobuzului.Nu atentam la babute sau femei insarcinate care,din pacate,si ele beneficiaza in general de acelasi tratament.Si,in fata noastra,desigur ca au prioritate absoluta.
Eu am studiat in engleza,am stat in Anglia,stiu ca englezii sunt un popor special.

Mergi la inceput