Hipospadias(7)
Raspunsuri - Pagina 6
radusca spune:
Stie cineva care mai e valoarea "micilor atentii" pentru dr. si echipa sa?
Cum se procedeaza, se "ofera" inaintea operatiei sau dupa?
Intreb pentru ca nu stiu cam ce si cat se practica la Buc.
roxana c. spune:
Nawel, aia era pensa de care tot vorbeam noi pe-aici si de care sper sa scap daca ma duc la control la clinica. Trebuie sa te intaresti, am mai povestit eu si fazele cu schimbatul pansamentului, doar ca am avut noroc -sa spun asa- ca d-nul dr i l-a schimbat doar o data, ca dupa aia a plecat si i-l schimba dr. Laura, care umbla muuuult mai finut. Pregateste-te , sper sa nu ma ia de urechi fetele ca-ti spun asta, dar cred ca mai bine te astepti la mai rau si e mai bine decat invers. Si vei vedea multe cazuri in spital, de vei ajunge sa spui ca bine ca-i doar atat.
Dr. Tanase e anestezistul si auzisem de la fete ca-i plecat.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
strumfi2004 spune:
Nawel, dr. Datu a fost mana a doua la prima noastra operatie. Era rezident atunci, e tare pricept si el si destul de comunicativ, cu el colaboram si apelam pentru raspunsuri la intrebarile mele. Daca ti-a dat nr de tel, da, inseamna ca va fi la operatie. Va doresc sa treceti usor si cu bine peste tot! Multa putere si baietelului si tie! Doamne ajuta!
Am si eu niste emotii pentru cand vom merge la consult!! Pensa aceea ma omoara si pe mine! Nici nu stiu cand voi merge, sunt asa coplesita de toate cate ni se intampla acum: analize, inceput de gradinita, boli care nu se mai termina, divortul, imi doresc sa ne mutam de aici si colac peste pupaza nici la servici nu e prea roza perspectiva! Imi ramane doar sa sper ca trebuie sa fie bine..
Gratiela, Maria si Stefan
www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!
roxana c. spune:
Gratiela, te-am prins! Deci citesti din umbra? De cand spun ca te sun si n-am mai apucat, azi ca maine, maine ca poimaine si tot asa. Dar te sun, promit!
Radusca, activeaza-ti pm sa-ti pot raspunde la intrebarea de mai sus. Vezi in stanga, sus, unde scrie mesaje private.
Ce vroiam sa va spun: in urma cu 1-2 luni, nu mai stiu exact, imi apare pe mess cineva care vroia sa-i dau acceptul, si a fost inspirata sa specifice ca e mamica de baietel cu hs, ca altfel nu i-l dadeam. De atunci nu prea ne-am potrivit pe mess, iar in seara asta am vazut ca era on line asa ca am intrebat cine este, ma gandeam ca-i de aici. Si mi-a spus ca azi l-a operat pe baietel, este din Iasi, iar anestezistul nu stia cum se numeste, dar de fapt fusese o ea. Asta am vorbit cu tatal, care era in casa Mc Donald, nu stia de unde are sotia id-ul meu. Si baietelul are 3,4 ani. O fi cineva de pe aici, parca fusese cineva din Iasi care spunea ca vroia sa vina in Bucuresti dar ca nu mai stiu cine ii spusese sa il opereze acolo.
nawel spune:
Roxana,te rog si pe mine m-ar interesa raspunsul la intrebarea pusa de Radusca.Stiu ca mi-ai mai trimis o data informatiile astea,dar a trecut ceva timp de atunci si am uitat.
Multumesc, inca o data,tuturor de incurajari.
nawel spune:
Roxana,multumesc mult de mesaj.
Mai am o intrebare fetelor:daca mi-a zis sa fiu la 7.45 dim. la internari,credeti ca o sa intre primul in sala de operatie?Si pe la ce ora(cu aproximatie si din ce stiti voi,din propria experienta)?Luni,la spital,cand s-a uitat pe agenda,initial dorise sa ne programeze miercuri,cand mai avea alte 2 op.de hs(unul de epispadias).Norocul meu ca s-a razgandit si ne-a programat luni,cand nu mai avea alta operatie trecuta pe agenda.Binenteles,asta nu inseamna ca nu se mai pot face schimbari,dar oare daca sunt trecuta prima,se respecta ordinea sau ramane la latitudinea dr.?
roxana c. spune:
Nawel, pe noi nu ne-a trecut pe nicio agenda, sau oricum nu la clinica cand am fost si cand ne-a programat ptr op, ca nu o avea la dumnealui. Initial ne-a zis sa ne ducem luni ptr internare+analize, urmand ca marti sa-l opereze, dar i-am spus ca eu am o maaaaare problema cu ziua de marti, si daca se poate in alta zi, si ca pot face 2 drumuri : unul ptr analize si al 2-lea ptr operatie si internare, stiam de aici, de la fete ca intai face analizele.
Acum...e posibil ca fiind luni sa-i faca analizele la prima ora si sa-l bage undeva spre pranz in operatie, asa a procedat cu baietelul lui strumfi, cu Stefanut la cea de-a 2-a operatie, doar ca nu i-a mai facut analizele parca. Si daca nu ma insel, si cu Iannis al Samei i-a facut analizele dimineata si in aceiasi zi l-a bagat in operatie, nu mai stiu sigur, intra ea sa spuna.
In ceea ce priveste ordinea intrarii in operatie, asa este, tine cont de varsta, dar si de gravitatea operatiei. In aceiasi zi cu Calin erau 2 op de hs( Calin si un baietel de 2,8 ani- cel cu mama moldoveanca de peste Prut, v-am mai spus eu de ea) si 2 tumori: una o fetita de 4,4 ani( de care v-am povestit, parca) si un baiat de 11 ani. Primul a fost Calin, la 10:40 l-a luat, dupa care au fost cei 2 copii cu tumori, nu stiu ordinea ca eram ....stiti voi cum, iar ultimul a fost baietelul celalalt cu hs pe care l-a dus in reanimare , se cam speriase maica-sa, dar il dusese ca sa nu mai stea in sala pana se trezeste, nu stiu din ce motive.
Din ce am inteles eu de la fete, luni isi programeaza foarte putine operatii ptr ca la ora 14 sa poata fi la consultatii in spital.
Noi am ajuns la spital pe la 7 si ceva , ne-am internat, a venit cu vizita cam in jurul orei 9 si de-abia la 10:40 l-au luat in sala, cum v-am mai zis.
nawel spune:
Martea viitoare avea deja programate operatiile si nu mai avea liber,deci cred ca luni il si opereaza.Si ai dreptate,Roxana,zilele de luni nu si le aglomereaza prea mult,ca sa ajunga si la consultatiile din policlinica.De-asta nu era programata nici o operatie si era liber in agenda .Eu sper sa intre primul,daca totusi mai opereaza si pe altcineva,dr.Datu mi-a spus sa-i dau ultima masa pe la 5 dim.,o sa-mi fie f.greu cu el dupa,e rau de foame.
Cam ce fel de analize se fac,stiti?
Si cum se poate aranja sau cu cine trebuie sa vorbesc ca sa stau in casa McDonald?
Sper sa nu devin obositoare cu atatea intrebari,mai ales ca poate s-a mai discutat inainte ,dar atunci mi se parea asa de departe momentul asta ,ca nu am retinut in amanunt totul.
roxana c. spune:
Ii va lua sange doar, sa-i dai ceva asistentei, am avut noroc ca i-a nimerit vena din prima, chiar daca seamana cu mine si le are ascunse. Pe noi ne-a trimis si la ecografie, de fapt a zis ceva de genul ca ar fi bine daca putem sta sa-i faca si eco, doar ca d-nul dr vine mai tarziu, pe la 11, si era pana in 8. Am stat, dar d-nul dr a venit pe la 12 si mai bine nu stateam, ca acelasi lucru a fost, plus ca m-am enervat rau : "vai , fara zgomot, ca d-nul dr se supara", am intrat primii si Calin a inceput sa planga, normal, copil, l-a intins pe patul acela....si s-a suparat, domnle, don dr, ca " vaaaai, ce tipa, daca vor tipa asa toti...." era vorba de vreo 5 copii, ce sa spun, imi venea sa-i zic ca daca-i asa de sensibil de ce nu se duce la alt spital, nu la unul de copii, iar toata ecografia nu cred ca a durat 2 minute, l-a dat cu gel , tac-pac si gata....ptr aia am stat 4 ore sa-l astept. Si pare-mi-se ca dr de la eco e chiar directorul .
Sa nu uit sa-ti spun: in cazul in care isi scoate branula, vorbeste cu rezidentul sau cu dr. sa-i schimbe antibioticul si sa-i dea sirop, sa nu ii puna alta branula, ceea ce ar insemna sa-l chinuie pana ii prinde iar vena .