Fetelor, aseara am vazut filmul realizat de studiourile Galatee din Franta numit Le peuple migrateur, in engleza Travelling Birds. Este un absolut must see daca va place lumea pasarilor. Va rog, daca l-ati vazut veniti repede cu impresii! Este un film rar atat prin desfasurarea de forte si energie (a durat 4 ani sa se realizeze), cat si prin puterea evocatoare a misterului migratiei pasarilor.
Daca sunteti curioase o s ava mai povestesc despre el.
Cu drag,
scarmanus
Chiar nu l-a vazut nimeni? A castigat Oscarul in 2002 pentru cel mai bun montaj si l-am vazut pe Amazon.fr cu numai 8.99 euroi! Trebuie sa mi-l cumpar, neaparat.
scarmanus
Scarmanus eu nu l-am vazut inca desi mi-as fi dorit mult ,am vazut segvente si unele comentarii la el ,l-a vazut o cunostinta de-a mea care mi-a spus simplu:" e interesant daca-ti plac pasarile altfel te plictisest!"eu insa as fi vrut sa-l vad !!!
Aura&Luca
Draga Aura,
Sa nu te superi, dar prietena ta poate n-a vazut documentarul ala cum trebuie, adica nu zic ca nu s-a uitat ala el insa n-a inteles nimic, cu siguranta. Nu e un documentar ca multe altele, povestitorul daca are 10 propozitii in cele 100 de minute de film. E un film fluid, filmat de la nivelul pasarilor, adica realizatorii au zburat cu ele pur si simplu. Concentrat intr-o propozitie documentarul te sensibilizeaza la drama pe care o traiesc pasarile in marea lor migratie catre tarile calde toamna si inapoi spre tarile de bastina primavara. Pentru ca sunt pandite de pericole la tot pasul, zboara in conditii vitrege de vreme si nu toate ajung la capatul calatoriei. Daca esti un suflet sensibil cum stiu ca esti si tu nu se poate sa nu te impresioneze documentarul. Incearca sa-l vezi, poate il au la magazinele de inchiriat casete video si DVD.
scarmanus