Permis International de Conducere
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
biankita spune:
UUUf fetelor shi in Cipru la fel, trebuie sa dau dinnou examen sa iau permis cipriot shi n-am nici un chef io-s de 3 ani shi fac pa' prostu, conduc cu asta romanesc...
Rushilor le schimba permisu fara examen, numai la romani cere examen
...
Ce ne iau ashtia totzi de fraieri in Europa?????????
biankita
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Camelia spune:
Si aici sunt o groaza de natii care nu trebuie sa dea examen ca sa le schimbe permisul.I-am intrebat pe functionarii nemti care se ocupa de permise de ce romanii trebuie sa dea iar examen si raspunsul a fost "pentru ca asa e conventia cu statul roman".Deci asa stie statul roman sa apere interesele cetateanului!
Fetelor care locuiti in strainatate, nu va mai osteniti sa faceti permise internationale pentru ca nu sunt valabile pentru cei ce locuiesc in afara Romaniei.
quote:
Originally posted by biankita
UUUf fetelor shi in Cipru la fel, trebuie sa dau dinnou examen sa iau permis cipriot shi n-am nici un chefio-s de 3 ani shi fac pa' prostu, conduc cu asta romanesc...
Rushilor le schimba permisu fara examen, numai la romani cere examen
...
Ce ne iau ashtia totzi de fraieri in Europa?????????
biankita
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
iris spune:
[quote]Originally posted by Crystinne
Wow... nu inteleg de ce este as de complicat si de ce costa atatia bani? Dupa cum vad eu ca se conduce in unele zone de aici daca vii cu experienta condusului din Romania (mai ales din Bucuresti) ar trebui sa fii considerat "pilot profesionist"
Oare testele (practice si teoretice) sunt mai complicate ca in Romania? Se folosesc tot genul acelea de teste grile (si eu am permisul tot din '96 nici nu stiu daca s-a mai schimbat ceva )?
Asta este o veste buna .Cum adica pot da testul si in limba romana?? Au traducatori sau trebuie sa platesti tu unul?
ca sa te inscri la examen trebuie sa fii inscris la scoala de soferi; cu ei faci citeva ore de conducere pina iti spune instructorul ca esti apt; noi am afacut cite 6 ore de exemplu, si parca e 25 de euro ora....nu esti obligat sa faci si lectiile de teorie , iti comanzi la scoala de soferi testele in romina, alea m,ai costa 50 de euro, si cindte simti apt te duci la scoala de soferi si le zici ca vrei sa dai testul; aici se da la TUV, in fiecare zi, au ei un program; acolco cind mergi la examenul scris le spui ca vrei testul in romina si iti dau dupa ce platesti ceva in plus , 10-15 euro; ai dreptul sa dai de 3 ori testul teoretic, dupa aia tre sa te inscri iar la examen ,a Verkersamt si sa mai platesti taxa cea mare care nu mai stiu cit a fost, 200 de euro?! deci dai teoria separt de practica; alegeti cu grija instructorul si schimba-l daca e nesuferit, nu e nici o problema, un instructor fain iti spune care sint problemele pe traseu si mai si inveti ceva de la el!
(poti imprumuta testele grila pt invata, poate gasesti si aici pe forum, ale noastre nici nu mai stiu pe unde au ajuns, printre rominii din dusseldorf....)
dupa capul meu examenul aici e mai usor, decit in ro, testele sint mai simple parca, nu au intrebari capacana, zic eu., si daca faci setul ala de 60 de teste treci testul usor;
BAFTA!
iris spune:
si legat de cele 6 luni cit ai voie sa conduci si p-orma nu: trebuie sa existe conventie intre state, romania nu prea are, si d-aia si strainii tre sa isi ia permis rominesc dupa 6 luni de sedere in ro...
Crystinne spune:
Multumesc din suflet pentru informatii. Si Nokia imi cer scuze ca am bombardat cu intrebari.
Deci intai strang bani si apoi am sa incep sa caut chestionare.
Ultima intrebare - nu dati va rog
- pot circula cu permisul romanesc 6 luni incepand de cand? De cand am ultima intrare in tara (am vreo cateva intrari) sau de cand m-am inregistrat la ei?
Va imbratisez.
Camelia spune:
6 luni din momentul in care iti incepe permisul de sedere.
Aveti grija, daca veti continua sa circulati dupa expirarea celor 6 luni si nu aveti permisul german, puteti primi o amenda barosana!
quote:
Originally posted by Crystinne
Multumesc din suflet pentru informatii. Si Nokia imi cer scuze ca am bombardat cu intrebari.
Deci intai strang bani si apoi am sa incep sa caut chestionare.
Ultima intrebare- nu dati va rog
- pot circula cu permisul romanesc 6 luni incepand de cand? De cand am ultima intrare in tara (am vreo cateva intrari) sau de cand m-am inregistrat la ei?
Va imbratisez.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
iris spune:
cele 6 luni se numara de cind ai primit prima viza de rezidenta; eu mi-am schimbat pasaportul si am crezut ca am alta viza alta socoteala dar n-a fost asa....
Laura _Oprescu spune:
in Canada, aceeasi tampenie...ai voie trei luni cu permisul tau din Ro sau de oriunde esti , dupa aia musai examen...in SUA, in statul in care sunt eu, ai voie un an cu permis romanesc..numai ca aici linistit poti circula cu mai mult..deoarece, politistii daca te opresc habar nu au cum sa scrie o amenda pentru un astfel de permis..
e adevarat, si mai bine iti spun ca te iarta dar sa fii atent data viitoare..multi romani au patit aceeasi chestie..
lorelei_19 spune:
In Elvetia permisul meu international a fost valabil 1 an, dupa care am dat doar proba practica de conducere. Am luat vreo 10 ore de conducere dar asta pentru ca eram eu nesigura. Proba scrisa n-am mai dat-o, dar vad ca am multe lacune - de exemplu primul ajutor, etc, lucruri pe care nu le-am facut la scoala de soferi din Romania. Cel mai greu mi-a venit la inceput cu Autobahn-ul. Brrr- mai ales in Germania, unde nu e limita de viteza, am crezut ca fac infarct tremuram ca un
klavier spune:
in Austria e aceeasi regula cu cele 6 luni in care poti conduce, dupa care trebuie sa iti iei permis austriac sau sa nu mai conduci deloc.
asa ca am dat frumusel examenul, dar numai proba practica, cea teoretica nu mai e necesara daca ai deja permis din alta tara. nici ore nu a trebuit sa iau. iar de condus am condus si dupa cele 6 luni regulamentare, inainte sa catadicsesc sa imi depun actele pentru noul permis, si m-a prins politia de doua ori. o data nu mi-a facut nimic, alta data am primit 21 € amenda, si asta numai pentru ca nu imi mergea un far... adica nu s-au luat de permis, ca nu au stat sa controleze de cand am viza in pasaport.
chestia cea mai nostima a fost la examen, unde tipul care m-a examinat mi-a spus, parasindu-ma cu masina cu tot intr-o parcare de la marginea Vienei, ca nu am voie sa plec singura de acolo, (dat fiindca cica vezi Doamne cele 6 luni expirasera de mult, iar permisul nou, desi luasem examenul, il primeam in mana abia intr-o saptamana) si sa chem pe cineva sa conduca masina ca sa pot pleca. Am fost de acord cu el, fericita ca luasem examenul, am asteptat sa plece cu celelate masini si am luat-o si eu incetisor spre casa.
oricum, se pare ca la ei regula de aur, in examen, este sa mergi foooooaaaarte regulamentar, cu 50 la ora daca scrie 50 si nu cu 60, cum fac de altfel toti soferii normali (radarul te prinde doar daca depasesti cu 10 km viteza maxima admisa... ), sa te asiguri de zece ori inainte sa schimbi banda si sa semnalizezi cu zece ani inainte, si in acelasi timp sa ai grija sa nu incurci circulatia... si sa iti mai iasa si parcarile din prima... adica sa ai o bafta chioara in ziua aia.
pe care v-o urez tuturor.
ps si nu m-a costat asa de mult, cred ca vreo 140 € in total, adica taxa de examinare+taxa de ridicare a carnetului.
Adriana