Pasaport rupt
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
Hannen, trebuie musai intrebat la vama/oficiu consular... poate reuseste sa iasa asa cu el din tara si clar il schimba in Romania - aici nu e asa tragedie dupa cum au zis si fetele, se face intr-o zi la urgenta.
Roxana
irinai spune:
In cazul asta ar putea sa incerce sa lipeasca copertile si sa le inveleasca in niste coperti speciale pentru pasaport. Iar daca a dezlipit copertile de foi, poate sa incerce sa le coasa, cumva la exterior, sa nu se vada, si totul sa fie acoperit de coperti.
multa bafta, oricum!
Aamu spune:
E greu sa lipesti coperta fara sa se cunoasca..si e si interzis.
Eu am facut procura mamei, a obtinut pasaportul foarte repede (cateva ore) si apoi..a atins coperta cu lipiciul de la plic. S-a luat putin din partea visinie in coltul din dreapta sus. Am sunat la consulat si mi s-a spus ca, depinde de fiecare tara unde calatoresc daca accepta pasaportul asa sau nu.
L-am trimis la ambasada Canadei..cu frica in san. Din fericire n-au zis nimic. Dar in aeroporturi scot pasaportul din coperta speciala cand il scaneaza. Chiar daca partea din interiorul copertii e transparenta.
Tot consulul mi-a spus ca e mai complicat sa faci unul nou ptr ca trebuie sa explici ce s-a intamplat cu actualul, in ce conditii etc..dureaza mai mult.
Am intrebat politia finlandeza in legatura cu pasaportul meu si mi-au spus ca pe ei nu-i intereseaza ca are acel semn pe coperta dar ca nu pot garanta ce se intampla in afara Finlandei.
Din pacate cred ca prietena ta ar trebui sa-l schimbe din nou, chiar daca dureaza mai mult.
Aamu
Edit: Ma gandeam acum ca daca e vorba doar de calatorie in Romania, poate ambasada locala poate sa emita un document cu care sa calatoreasca in Romania ca sa schimbe pasaportul.
hannen spune:
aamu,asta chiar ca ar putea fi o idee buna si anume sa calatoreasca cu un document si sa-si schimbe pasaportul in tara fara sa mai faca tot tantamul asta ,drumuri ,bani...
Eu tot "ofticata" am ramas.Ea e optimista,barbat-su a bufnit in ris cind a vazut-o ce face.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
Aamu spune:
Hannen, eu asa as face. N-as indrazni sa-l lipesc. Cred ca as lesina de frica la check-in
Ambasada ar trebui sa gaseasca o solutie. Nu stiu insa cat costa, au servicii destul de scumpe. Dar cred ca mai ieftin decat declaratie de deteriorare plus procura si toate actele din nou.
Mai bine spune-i sa nu se apuce de lipit..Ma gandesc ca daca observa aia in aeroport..pana explica ea ce si cum, mai da si de alte necazuri.
E ilegal si sa-l deteriorezi, dar sa te mai apuci si de "dres"
Aamu