6 luni si jumatate si nu sta in fundulet

6 luni si jumatate si nu sta in fundulet | Autor: Nicoleta

Link direct la acest mesaj

Salut.
Stefan al meu se 'incapataneaza' sa nu stea in fundulet singur nici la varsta asta. Si nu straluceste nici la sederea cu ajutor.
Oare este cazul sa imi fac probleme? Sa fie baiatul meu mai lenes?
Probleme motorii nu cred sa aiba ca atunci cand il ridic in picioare topaie pana oboseste. Deci...
In carucior sta mai mult intr-o parte, rar sta drept in fundulet.
Copiii vostri cum au facut si la ce varsta?
Multumesc.
Nicoleta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Draga Nicoleta, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi.Mihai, baietelul meu de 10 luni pot spune ca a stat in fundulet foarte bine si chiar sa se joace cu o jucarica stand in aceasta pozitie doar la 9 luni! Eu nu m-am ingrijorat aproape deloc in conditiile in care de la 8 luni si 1 saptamana mergea toata casa de-a busilea iar la 8 luni si 3 saptamani s-a ridicat singur in picioare si acum chiar daca inca nu merge crede-ma ca vrea sa ecaladeze patutul.Are o energie debordanta, nu sta locului o clipa deci probleme motorii nu a avut niciodata si nici nu are.Asta este, n-a fost pozitia lui preferata si nici acum nu pot spune ca este. Nu-ti fa griji degeaba, fiecare copil este unic si are o dezvoltare unica!

Pupici, Dana si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana_74 spune:

Draga Nicoleta, soacra mea imi spunea intr-o zi ca sotul meu nu a stat in fundulet cand era mic deoarece era prea gras, iar din pozitia culcat a venit direct in picioare. Asa ca vezi si tu poate e burtica prea mare si grea...

ROMANA&BB MATEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

asa cum spunea si dana, fiecare cu ritmul si "schema" proprie. fetitza prietenei mele, de ex., a "sarit" peste etapa "in 4 labute" si a mers direct in 2! vad ca si bbul meu are "tentativa" asta...

deci, n-are rost sa-ti faci probleme si nici sa crezi ca-i "mai lenes"...

daca tii neaparat, incearca sa-l pui pe suprafete tari, sa-si gaseasca singur echilibrul. in pat si carucior se afunda si e mai greu.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciufulici spune:

Draga Nicoleta statisticile spun ca bebelusii pot sta bine in fundulet, nesprijiniti de nika incepand cu lunile 8-10. Tot asta e perioada cand ei pot fi asezati in acel premergator. De exemplu bebelusa noastra a stat bine in fundulet la 7 luni iar de mers in piciorute a inceput sa mearga la 11 luni fara 2 zile. Dar nepotica noastra desi avea 7 luni nu ridica decat capul putin in sus nici vorba da setea in fundulet decat foarte putin si cu ajutor. Dar la un an de zile mergea bine in piciorute, deci cand musculatura le permite atunci ei o fac singuri se aseaza in fundulet si isi vor da drumul la mers. Nu are nici o legatura cu grasimea(adica daca bebe e mai gras nu poate sa stea in fund sau merge mai tarziu). Bebelusa mea era destul de grasa si mai toti ne ziceu ca nu o sa stea in fundulet devreme, nu o sa mearga repede dar, eu am stiut ca nu are treaba asta ci doar maturizarea muschiuletilor daca pot spune asa. A fost alimentata corect dupa parerea mea si nu m-am stresat de fel. E bine sa lucrezi de mai multe ori pe zi cu el, sa il ajuti sa se ridice tinandu-l de manute dar sa vezi ca depune el efort nu sa il tragi tu. Daca vrea inseamna ca e pe aproape reusita daca nu, mai exersati. In nici un caz nu trebuie sa te stresezi. Fiecare e unic, la fel si ritmul de dezvoltare.

Bafta mare de la 2xCiufulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nela spune:

Nandy al meu face 8 luni peste citeva zile dar numai de 1 saptamana pot spune ca sta nesprijimit in fundulet. De atunci nu mai sta nici in carucior decit tot asa in fundulet pina oboseste.
Asa cum vezi nu e nici o graba cu statul in fundulet, nici al meu nu statea la 6 luni.
Probabil ca esti impacientata de faptul ca citesti in reviste (inclusiv "Mami" ) despre copii nazdravani care fac totul cu 2, 3 luni inainte ca si copilul tau. Imi dau seama ca nu iti pica bine (recunosc ca nici mie) dar asa cum spuneau si fetele de mai sus fiecare copil are ritmul lui si din acest motiv poti fi linistita ca si al tau cind va considera necesar se va ridica in funduletz.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Baietelul meu are in curand 3 ani.Cand avea 5-6 luni imi faceam si eu griji ca nu vrea sa stea in fundulet,el nu cunostea decat doua pozitii:culcat sau direct in picioare.Spuneam mereu medicului pediatru si primeam replica"Lasati-l acesta-i ritmul lui".Cand a implinit 9 luni n-am mai rezistat si am mai intrebat inca doi medici.Concluzia a fost ca nu a asimilat bine calciu,ca Vigantol-ul nu a fost sufucient.Am primit o schema de tratament cu vitamina D2 in mai multe etape.Poate ca asta a fost dar intr-o saptamana dupa ce am terminat schema de tratament a stat in fundulet.Acum are o pozitie foarte corecta si nu au mai fost probleme.
Cu bine.

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Florentina, voi mai astepta si eu doua saptamani si daca nu si nu, atunci merg la pediatru cu el. Baietelul meu are deja dinti, deci cred ca are si Ca destul. Multumesc pentru ca mi-ai spus despre experienta ta, ca sa am si perspectiva aceasta in vedere.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Nicoleta si eu am pus o intrebare pe tema asta! si nu a mai durat mult si s-a rezolvat, Tavi avea si el tot peste 6 luni ... asa ca nu te stresa degeaba!!!
Numai bine!
Ela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Scuze! de fapt avea 8 luni si nu statea singur in fundulet, daca vrei da o cautare- nu sta in fundulet- si ai sa afli mai multe.
Ela

Mergi la inceput