fetita mea mananca putin si fara pofta(cu scandal)
dragele mele,
pentru ca problema mea legata de alimentatia fetitei mele persista revin si astept pareri si sfaturi.
Thea a implinit 10 saptamani si lipsa poftei de mancare imi da mari batai de cap.
am citit ca nu sunt singura care se confrunta cu aceleasi probleme.
la inceput a fost o mancacioasa, apoi a devenit mofturoasa, plangea la san si mi s-a spus ca poate nu am lapte destul si e lenesa(desi mie imi curgea intr-o veselie).am inceput sa-i dau Milumil 1 si ba manca numai san, ba numai praf ba amandoua dar fara pofta.
inainte de vaccinul de 2 luni si-a revenit bine, dar dupa, 3 zile n-a mancat mai nik, a scazut umpic in greutate, acum mananca san+Milumil, sau numai san sau in scarba numai Milumil, cu scandal si max 80-100ml dar si mai putin.plus ca de multe ori se chirceste cum incepe sa manance, se enerveaza, plange si dupa 3 minute nu mai vrea.
interesant e ca cere de mancare numai la 3 ore desi de cateva zile ma tot chinui sa-i dau cate 20 ml la o ora si nu stiu daca procedez bine sau nu...
in luna a doua a pus 700 gr , deci ok dar acum de 10 zile numai 140 gr.nu cred ca ar fi intoleranta la lactoza ptr ca atunci n-ar putea manca deloc , nu?
s-a nascut cu 3400 gr si acum are 4840 ceea ce nu e de speriat dar nici f bine...
e ff energica, vioaie, rade toata ziua si nu arata a copil bolnav dar eu sunt in continuare stressata(ca prin minune mai am lapte...)
dr tot zice ca va trece ca e o etapa dar eu ma gandesc la tot felul de minuni
sfaturi?pareri?please...
va pupam
cristiana si bb Theodora Alexia
Raspunsuri
anisia spune:
cam de o saptamana ne confruntam cu aceasi problema.Noi suntem mai maricei si cam tot 100 ar bea daca nu m-as tine de capul lui..Mesele sunt aproape mereu cu scandal si nu stiu ce sa-i mai fac...poate are vreo mamica reteta!
Multumim!
Adina si bb Rares cel mofturos!
quote:
Initial creeata de carrie
dragele mele,
pentru ca problema mea legata de alimentatia fetitei mele persista revin si astept pareri si sfaturi.
Thea a implinit 10 saptamani si lipsa poftei de mancare imi da mari batai de cap.
am citit ca nu sunt singura care se confrunta cu aceleasi probleme.
la inceput a fost o mancacioasa, apoi a devenit mofturoasa, plangea la san si mi s-a spus ca poate nu am lapte destul si e lenesa(desi mie imi curgea intr-o veselie).am inceput sa-i dau Milumil 1 si ba manca numai san, ba numai praf ba amandoua dar fara pofta.
inainte de vaccinul de 2 luni si-a revenit bine, dar dupa, 3 zile n-a mancat mai nik, a scazut umpic in greutate, acum mananca san+Milumil, sau numai san sau in scarba numai Milumil, cu scandal si max 80-100ml dar si mai putin.plus ca de multe ori se chirceste cum incepe sa manance, se enerveaza, plange si dupa 3 minute nu mai vrea.
interesant e ca cere de mancare numai la 3 ore desi de cateva zile ma tot chinui sa-i dau cate 20 ml la o ora si nu stiu daca procedez bine sau nu...
in luna a doua a pus 700 gr , deci ok dar acum de 10 zile numai 140 gr.nu cred ca ar fi intoleranta la lactoza ptr ca atunci n-ar putea manca deloc , nu?
s-a nascut cu 3400 gr si acum are 4840 ceea ce nu e de speriat dar nici f bine...
e ff energica, vioaie, rade toata ziua si nu arata a copil bolnav dar eu sunt in continuare stressata(ca prin minune mai am lapte...)
dr tot zice ca va trece ca e o etapa dar eu ma gandesc la tot felul de minuni
sfaturi?pareri?please...
va pupam
ariel_7000 spune:
si alexutza (4 luni) la fel...si mi-e atat de ciuda pt ca am lapte din belsug, dar acum am inceput serviciul si vad ca suge cu pofta cand ii dau ( cred ca ii este dor de tzitzi), insa la mesele de biberon e durere!!!! se lupta o familie intreaga cu ea, manaca 80 ml din biberon, restul cu linguritza, jumate pe jos, jumate in gurita. ami nou, a invatzat sa scuipe la distantza, asa ca ...ne distram:).eu am incercat sa ii dau la un interval de timp mai mare si am vazut ca papa mult mai bine. ii dau la 4 ore si 1/2 fatza de 4 ore cum ii dadeam pana acum, depinde daca la masa anterioara a papat tzitzi sau biberon (lapte praf).laptele praf se digera mai greu decat cel de la san, asa ca masa urmatoare se va da la un interval mai mare. eu ii dadeam lapte praf doar la masa de noapte, insa de cand lucrez i-l dau la masa de 10 si 14 pe cel praf in amestec cu al meu, in rest numai tzitzi...
sper ca se va intzelege ce am scris, caci sunt zombi de oboseala si stiu ca nu sunt prea coerenta.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
iren spune:
Mie imi facea la fel Bogdanel,dupa numai o luna de supt sin s-a intarcat singur,dupa aceea am incercat cu lapte praf,de-abia am reusit sa "pompez" in el pina pe la vreo 4 luni jumate,in ultima luna aducindu-ma la disperare cu 30-50ml la o masa,pe urma am descoperit ca lui de fapt nu-i place laptele deloc,nici acum,la un an nu pune gura pe asa ceva -vorbind de lapte simplu- decit daca e combinat cu cereale sau gris,orez,müesli si numai lapte de vaca,in nici un caz praf.
Iren&Bogdanel
LIONI spune:
Cel mai bine este sa o vada un medic pediatru.Ii mai dai ceai de colici? Este normal sa manance din trei in trei ore, nu o forta.Eu nu prea am avut lapte si l-am hranit mixt( lapte NAN ). Ai incercat sa-i schimbi laptele praf?Am un medic pedriatu de la Grigore Alexandrescu foarte bun, daca vrei sa ii ceri parerea te pot ajuta.
mamamariana spune:
Si eu am aceeasi problema. Emi are 5 luni acum si de la 3 luni de cand am intarcat-o bea lapte doar prin somn. A trebuit sa ii introduc o gramada de alimente solide pentru ca nu mai doarme atat de mult ca la inceput, dar laptele e o chestie ingrozitoare pentru ea, nu il bea sub nici o forma. Cei care au mai citit pe forum stiu ca am incercat 6 tipuri de formula in o sumedenie de moduri: si mai concentrat si mai diluat, si cald si rece, si cu ceai sau apa de orez in loc de apa,cu cereale si fara, in amestecuri, in toate pozitiile si locurile - si afara si in casa, si la tv, si culcat si in picioare, efectiv nu stiu ce sa mai fac... Sunt totusi multumita ca mananca din celelalte alimente si acu i-am facut si analize la sange (de frica) si au iesit bune. Bea lapte doar dimineata inainte de a se trezi si seara dupa ce adoarme. Adevarul e ca laptele asta praf e ingrozitor la gust. Si nu inteleg de ce il fac asa de dulce??? Unora le place dulce, altora nu!!!
Oare nu exista chiar nici o solutie sa ne facem bb-ii sa bea lapte???
Poate are cineva o ideie plauzibila, poate a descoperit cineva America intre timp, ca eu simt ca nu mai am putere sa tot incerc...
Numai bine,
Mamamariana
carrie spune:
fetele,
sa nu zic intr-un ceas rau , dar micutza a inceput sa pape ceva mai bine, adica mai linistita.bine tot avem mese cu scandal la greu si papapam max 80-90 ml dar ia in greutate, asa mai incetutz si e ff bine dispusa si vioaie.
i-am schimat Milumilul cu Nan si pare ca e mai interesata.
dr a vazut-o si a zis ca e un copil bine dezvoltat desi ca ar putea fi ceva mai plinutza...mai asteptam 2 saptamani si hotaram daca diversificam sau nu...
oricum se pare ca solutii nu prea exista.
voi cum mai stati la capitolul papa?
va pupam
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Marina spune:
maria pana pe la 4 luni nu papa mai mult de 550-600 ml pe zi. Asta era raatia ei...si nu am fortat-o niciodata sa manance un gram peste. Pe de alta parte mancarea la 3 ore e OK din punctul meu de vedere. Sunt contra ideii de a da copilului ceva de mancare din ora in ora pentru ca si stomacelul lui trebuie sa se odihneasca..si daca e OK cu cresterea nu ar trebui sa va alarmati chiar asa.
Marina
Mela77 spune:
Si fetita mea de 3 luni are aceleasi probleme.Eu ii dau doar laptele meu dar din biberon pt. ca nu vrea titi.Bea cam 100ml/masa 6 mese pe zi.Si eu am fost disperata dar pediatra mi-a spus ca daca ia in greutate sa nu ma sperii deoarece fiecare copil are ritmul sau de crestere si ratia sa necesara nu este ceea ce scrie in carte ci ceea ce este suficient pentru ea.Nu te alarma daca creste las-o sa manance cat vrea si cu un interval de 3 ore intre mese.Poate are colici?Ai incercat Debridat.La noi doar Debridatul si-a facut efectul.Regleaza motilitatea intestinala.Multa sanatate!
dddd spune:
si fetita mea plangea cand era vorba de mancat desi ii era foama. manca plngand dupa ce o imbiam eu de cateva ori, se enerva si iar plangea...in primele 3 luni a fost ok in sensul ca a luat bine in greuate dar manca cu scandal. am mers l;a medic si-i explicam ca nu vrea sa manance si ca atunci cand mananca o face de foame, medicul nici nu ma baga in seama spunandu-mi ca nu are cum sa nu manance. la 6 luni si ceva avea nmalknutritie protein calorica, internari in spital, si dupa ce am mai viziatt si alt medic, ultimul, am aflat ca are intoleranta la lactoza. care daca era luata in considerare de la inceput nu se ajungea sa i se distruga intreaga flora stomacala. acum fetita are 2 ani si 6 luni, nu bea nici un pic de lapte, desi pana la 2 ani a baut (in somn, e drept) lapte fara lactoza de la morinaga. parerea mea e sa incerci sa-i dai un lapte fara lactoza sa vezi cum reactioneaza. de la nan de exemplu, pentru ca morinaga nu se mai importa, era foarte scump dar mult mai bun. sanatate!