Cum prevenim o raceala?

Cum prevenim o raceala? | Autor: mama_lui_alex

Link direct la acest mesaj

Dragelor,
Nu mai scap de probleme....

De ieri Alex (8 luni si-un pic) stranuta cam des si pare ca are si nasul un pic fornait(infundat).
Mi-e teama sa nu ne loveasca iar o raceala..ca nu mai stiu ce sa fac cu vremea asta...ba-i prea rece la umbra, ba-i prea cald la soare, ba este curent intre blocuri pe alee, noaptea nu sta invelit...

Ce pot sa-i fac sa nu raceasca iar? Cum pot preveni asta? Vitamina C? Panadol preventiv?

Astept un raspund urgent-urgent. PLS. HELPPPP!!!

Pupici mici,
mama_lui_Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Tot eu....

Nu are febra, nu tuseste, nu-i curge nasul...doar stranuta!

Gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Io nu-s prea mare admiratoare de medicamente, asa ca l-as rezolva cu metode mai la indemana, fara dulapiorul doftoricesc. Incearca sa-l tii foarte bine hidratat (daca alaptezi, e si mai usor, ca-si mai trage si niste anticorpi prin procesul asta - numa' bine pentru urmatoarea raceala), nu prea invelit, iar camera sa fie bine aerisita.
E bun si un umidificator/vaporizator, daca poti sa adaugi si un pic de eucalipt in apa din vas, cu atat mai bine. Daca nu ai, ia-l cu tine in baita, da drumul la apa fierbinte si tine-l in brate pe marginea cazii, sa inspire un pic din aburi.
Nasucul bebelucului trebuie sa fie umezit, ca sa nu se usuce prea tare si sa-l deranjeze, poti sa folosesti o carpita umeda, ca-i prea micut sa stie sa sufle. Sau niste picaturi saline, daca i se infunda prea tare. Sau patucul un pic mai ridicat in partea de sus, unde-si tine capusorul, ca sa nu se congestioneze regiunea nas/frunte; poti pune niste paturici pe sub cearsaf, care sa-l mai inalte in zona aia.
Si da, e bine sa-i dai vitamina C, preferabil in sucuri de citrice.

Cam asta. De restul, sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Noi prevenim racelile lui bb cu fructe si cu suc de portocala. Pana acum (6 luni si jumatate) nu am avut probleme.
Bafta multa.
Nicoleta si Stefan.

Mergi la inceput