Dragelor,
Nu mai scap de probleme....
De ieri Alex (8 luni si-un pic) stranuta cam des si pare ca are si nasul un pic fornait(infundat).
Mi-e teama sa nu ne loveasca iar o raceala..ca nu mai stiu ce sa fac cu vremea asta...ba-i prea rece la umbra, ba-i prea cald la soare, ba este curent intre blocuri pe alee, noaptea nu sta invelit...
Ce pot sa-i fac sa nu raceasca iar? Cum pot preveni asta? Vitamina C? Panadol preventiv?
Astept un raspund urgent-urgent. PLS. HELPPPP!!!
Pupici mici,
mama_lui_Alex
Io nu-s prea mare admiratoare de medicamente, asa ca l-as rezolva cu metode mai la indemana, fara dulapiorul doftoricesc. Incearca sa-l tii foarte bine hidratat (daca alaptezi, e si mai usor, ca-si mai trage si niste anticorpi prin procesul asta - numa' bine pentru urmatoarea raceala), nu prea invelit, iar camera sa fie bine aerisita.
E bun si un umidificator/vaporizator, daca poti sa adaugi si un pic de eucalipt in apa din vas, cu atat mai bine. Daca nu ai, ia-l cu tine in baita, da drumul la apa fierbinte si tine-l in brate pe marginea cazii, sa inspire un pic din aburi.
Nasucul bebelucului trebuie sa fie umezit, ca sa nu se usuce prea tare si sa-l deranjeze, poti sa folosesti o carpita umeda, ca-i prea micut sa stie sa sufle. Sau niste picaturi saline, daca i se infunda prea tare. Sau patucul un pic mai ridicat in partea de sus, unde-si tine capusorul, ca sa nu se congestioneze regiunea nas/frunte; poti pune niste paturici pe sub cearsaf, care sa-l mai inalte in zona aia.
Si da, e bine sa-i dai vitamina C, preferabil in sucuri de citrice.
Cam asta. De restul, sanatate maxima!
Salut.
Noi prevenim racelile lui bb cu fructe si cu suc de portocala. Pana acum (6 luni si jumatate) nu am avut probleme.
Bafta multa.
Nicoleta si Stefan.