Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?

Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ? | Autor: karligutza

Link direct la acest mesaj

Am si eu o curiozitate...
la noi banii pe care ii acorda statul unui copil obisnuit (deci nu cazuri speciale, sociale, etc...) sunt impartiti in 2 categorii:

- pana la varsta de 2 ani, alocatie de 200 ron lunar (cca. 60 euro)
- de la 2 la 18 ani, alocatie de 40 ron lunar (cca. 12 euro)

fain, nu?
cum sa facem sa fie si in statul roman ca in celelalte tari, unde am eu senzatia (si de aceea va intreb, practic poate mi se confirma banuiala) "alocatiile" astea sunt mai mari? sau doar cerand nu e suficient? ce naiva sunt!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

In unele tari mii de copii nu au parinti, mii de copii dorm in strada, mii de copii mor de boala, mii de copii mor de foame. A se vedea UNESCO!
Si nu numai. Daca as sti ca exista o posibilitate si astazi le-as da alocatia doar doar sa aiba ceva in stomac. Exista atata saracie lucie in alte parti incat eu(noi) sunt(em) foarte bogati acum.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

@marius, subscriu cu respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

marius m-ai sucit la 180 grade intr-un minut... asa e, ai dreptate... insa curiozitatea nu mi-a disparut, poate doar dorinta de a cere mai mult de la statul roman pentru copiii nostri.

imi tot vin idei in cap, le scriu, le sterg.... iar le scriu, iar le sterg, asa ca mai bine le-am sters daca nu sunt convinsa ca vreau sa ramana aici, ca poate filosofez eu aiurea; insa asa cum imi reprim dorintele asa imi vin altele in minte..... ba as vrea mai mult si pentru noi, ba imi vine sa-mi iau lumea in cap.... sa ma minunez de exemplu de o stire de genul "madonna o sa divorteze si, au, ce-o sa mai sufere ea cand la partaj ii va ceda sotului ei 100 milioane de dolari din cele 600 pe care le detine..." si? o sa ma intrebati ce-i cu asta? dar cand am auzit zilele trecute stirea asta ma gandeam: cati copii nu mor de foame, sunt pur si simplu schelete cu piele, iar unii nu mai pot de bine... vezi cazul de mai sus... daca macar 10-20 de astfel de oameni ar "ceda" din bunastarea lor pentru acei copilasi, poate ca s-ar echilibra un pic balanta si n-ar mai muri nimeni de foame nicaieri....

multumesc ca m-ai readus cu picioarele pe pamant.... ramane subiectul ca o statistica.... cine vrea sa-mi mai raspunda....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

problema alocatiei pentru copii, este una arhicunoscuta la noi si din pacate...nerezolvabila!

marius, tot respectul....zilele trecute am vazut la stiri copii din Somalia, schelete nu copii, m-au trecut fiorii!

la noi nu se face nimik, nu numai in aceasta problema, ci si in multe altele....se incearca timid si subtire sa se construiasca cate ceva "constructiv".... mult prea lent pentru mersul galopant al timpurilor noastre.

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Statul nu este raspunzator sa ne creasca noua copii, in cel mai bun caz poti avea niste facilitati la taxe, sau preturi scazute la crese sau altceva de genul acesta...

In alte tari statul nu da nici o alocatie si totusi natalitatea este mai mare ca cea din Romania (nu vorbesc aici de situatiile extreme din Africa).

Ca sa-ti raspund strict la subiect, aici alocatia este 0, se dau niste facilitati la taxe, iar familiile foarte sarace au un mic ajutor social. Totul se plateste, cresele sunt scumpe, ingrijirea medicala este scumpa si cu toate astea, rar vad familie pe strada cu un singur copil...

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Statul nu este raspunzator sa ne creasca noua copii, in cel mai bun caz poti avea niste facilitati la taxe, sau preturi scazute la crese sau altceva de genul acesta...

In alte tari statul nu da nici o alocatie si totusi natalitatea este mai mare ca cea din Romania (nu vorbesc aici de situatiile extreme din Africa).

Ca sa-ti raspund strict la subiect, aici alocatia este 0, se dau niste facilitati la taxe, iar familiile foarte sarace au un mic ajutor social. Totul se plateste, cresele sunt scumpe, ingrijirea medicala este scumpa si cu toate astea, rar vad familie pe strada cu un singur copil...

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

My baby

si nu numai in SUA, sunt si alte tari care nu dau alocatie copiilor...
dar, veniturile familiilor sunt mult peste cele din RO! si se mai fac si niste reduceri la impozite.

da, statul nu e raspunzator sa ne creasca noua copii...foarte adevarat... la fel de adevarat este ca nu ofera nici un fel de facilitate pentru copii, in nici un domeniu...
nu ma refer la noi, cei din orasele mari, ci la familiile cu copii, de la sate, din orasele mici... pe ici pe colo mai sunt fundatii care fac cat ceva, dar nu statul...

Kari

Mergi la inceput

Voi credeti ca in State fac copii numai cei care au un venit mediu sau mare (nu stiu ce este considerat venit mediu in Ro). Reduceri la taxe exista si in Ro pt fiecare copil, proportional cu salariul bininteles. Eu nu spun ca statul nu ar trebui sa se implice deloc, dar prea se asteapta sa le duca statul in spate pe toate, sanatate, educatie, pensii, alocatii...de unde? Mi se pare ca inca predomina mentalitatea comunista conform careia trebuie sa aiba "tatucu" grija de noi! Ca sa nu mai vorbesc ca mi se pare total inechitabil ca toata lumea sa ia la gramada 8 mil, nu conteaza ca unul a cotizat 5 milioane pe luna la buget si altul cateva sute de mii. In conditiile astea sunt stimulate sa faca copii anumite familii. Chiar cunosc pe cineva care s-a grabit sa faca al doilea copil la cateva luni de la nasterea primului, pt ca auzisera la nu stiu cine ca le da statul inca 8 mil (lucru total neadevarat). Si-au luat o mare tzeapa pt ca isi facusera socotela ca avand 16 mil/luna o sa o duca boiereste si nu o sa trebuiasca sa munceasca niciunul si acum se vaita la oricine ca statul nu ii ajuta, ca ei au doi copii si nu primesc ajutor de niciunde...Nu mi se pare normal.

Martin Luther King Jr.

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Ce are treaba alocatia cu copilul?Faci copil ca-ti da alocatie sau ce te deranjeaza "cuantumul" alocatiei ?Bine ar fi sa nu se mai dea deloc alocatie , am mai spus asta cu detalii pe undeva .Eu m-am saturat sa tot aud mame ca se bocesc de alocatia mica.Daca ai posibilitati faci copil ,daca nu ai nu-l faci si gata .Prea se da vina pe stat pentru alocatiile astea ,uite ca in State nu se da deloc si bine fac.La noi se dau vreo 200$ ,exact frectie la picior de lemn ,e o suma microscopica pe langa cheltuielile cu un copil si nu se mai plange nimeni .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Corect! Insa sunt si napastuiti de soarta! Oameni fara noroc! Asa incat nu sunt adeptul unei linii unilaterale. Sunt om rationez si traiesc printre si cu oameni. Asa incat am obligatia sa discern ce este corect si ce este mai putin corect, ce tine de posibilitate si ce devine imposibilitate. Nu am dreptul sa "impusc" moral sau material pe nimeni care nu a avut nici o vina pentru ceea ce traieste. Ma refer la copii, tineri, oameni batrani sau bolnavi. Nu inghit lenea, dar nu inghit nici ideea "homo homini lupus".

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius, exact asta am spus si eu. Aici primesc ajutor cei care au nevoie, familiile sarace. Dar, cuantumul in bani este scazut...primesc in schimb bonuri de masa, lapte pt copii si reduceri la chirii, totul facut in asa fel incat sa nu-i incurajeze sa stea acasa pe banii statului.

Martin Luther King Jr.

My baby

Mergi la inceput