Ai uitat ca sunt PLOIESTEANCA, revolutionara?
Acu' sa va vad, gazarei si gazaritze, ce, numai ei sa se adune si noi nu??? Ca daca tot va intalnirati fara mine hai sa facem un club sa- mi mai ziceti si mie ce sa mai intampla in orasul ala unde oricum nu se intampla niciodata nimik... Sau sa depanam amintiri impreuna.... A, era sa uit, klubu' e deschis tuturor prahovenilor sau celor indragostiti de Valea Prahovei.
C'mon, the list is open!
Raspunsuri
Andrada spune:
Si io rivolutionara!!
Ma inscriu sa depanam. E am fost gogosar(a)!
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Otilia spune:
Da, da, buna idee, si eu ma gindeam sa deschid subiectul asta...
Eu la fel, sunt curioasa si vreau sa stiu tot ce se mai intimpla in orasul acela in care nu se intimpla niciodata nimic :)))
Si cine stie, poate ne mai gasim si fosti colegi! Eu am facut scoala generala n° 25 (cea din nord, profil de inot) si apoi liceul "I. L. Caragiale" (care acum se cheama Nichita Stanescu, parca...).
Dupa liceu mi-am luat zborul spre capitala si am urmat "Politehnica".
Ceva fosti colegi sau fosti vecini pe aici? Poate ca ne cunoastem din vedere...
Otilia&LaAdelita
ANDRUSHKA spune:
Otilia, e prima oara cand iti vad poza de la profilul personal... si constat ca eu te cunosc... ai cantat muzica usoara, nu e asa, te vedeam pe la festivaluri... waw, ce bine imi pare , cum sa nu o stiu pe Otilia Romea??? Iar fetitza ta... jos palaria! O papusica!
Andrada, cu tot respectul, ce era aia " gogoshar"? Ca nu-mi percuteaza neuronu'....
Sa va spun despre mine un picutz... Eu m-am nascut si am crescut in Vest, langa gara ( stiam mersul trenurilor pe dinafara...). Am facut scoala elementara la 29... acolo unde aveam sa ma intorc peste ani ca invatatoare timp de 5 ani. Clasele 5-13 ( da, ati citit bine, 13!!!) le-am petrecut la "liceul de maici", alias Pedagogic, sau Scoala Normala ( Normala??? ma cam indoiesc....dovada produsul final,...adica eu), sau cum or fi decis sa mai numeasca liceul ala acum... In paralel cu invatzatoria, am mers si la Univ Petrol si Gaze, sectia Romana Engleza,de unde ieshii ditamai profa, dar n-am apucat sa nenorocesc si alti elevi ca am apucat pe drumul Ploiesti Detroit...perioada mea scolara si specializarile mele "multiple" se pot incadra la categoria " cum s-a dus boul la scoala si a iesit vaca..." dar asta e deja alt subekt... Din cand in cand o puneam de o dantzuiala cu nefericitzii de la Liceul de Politzie, unde am cunoscut un tip din Arad, de mi-a fost preten pana la 20 de ani... Pe la 18 am vrut sa ma marit cu el, dar bine ca m-o luminat Dumnezeu...
Pe aci, prin America va spun mai tarziu ce invart... poate intre timp ma lamuresc si eu...
Imi placea sa merg pe munte dupa sesiune, la Diham si Poiana izvoarelor, trageam niste cantari monstru cu chitarile...Vara mergeam la mare, la Costinesti, faceam blatul de multe ori si-mi cumparam cate o paine pe care o imparteam in 3 sa am breakfast, lunch si dinner... Dar eram fericita... atat cat poate un Taur sa fie fericit si mai ales multzumit
Astept acum replicile voastre...
georgia spune:
Incantata sa aud de atatea ploiestence!! Si eu sunt tot din Ploiesti,am invatat in generala la nr9, asta pe anga Piata Anton, apoi am terminat liceul Sanitar promotia 94 si apoi am facut un postliceal tot Sanitar. Am lucrat ac asist medicala la Spitalul Schuller vreo 5 ani, apoi am ajuns in Canada, deocamdata stau acasa cu baietelul meu.
Hihihi, mi-ai amintit Andrushka de balurile bobocilor care se afceau in liceele noastre si veneau baietii de la LM din breaza...da era fun. A, si eu sunt tot o tauroaica ca si tine Andrushka , dar nu sunt asa chibzuita, daca aveam o paine o mancam pe toata odata.hmmm.
Abia astept sa revad Ploiestiul si asta in numai 3 zile.. Uraa, poate mai facem o intalneala, ce ziceti???
Andrada spune:
Otilia si eu scoala 25 (cu inot cu tot- am avut-o diriginta pe Cirnici) si Caragiale (pentru novice (andruska)-gogosari-hihi) si Politehnica.
Eu am ce am cu castanii aia... Prin martie m-as cam duce cu bebeul meu sa-i arat partea mea de Romanie.
A
Otilia spune:
Andrada, noi doua am trecut prin aceleasi scoli
Inseamna ca am avut o gramada de profesori comuni!
Cu cine ai inotat? Eu i-am avut pe Toma (ce frica li-era de el!), pe Mihaela, apoi pe Vasiliu...
In clasa a 7-a m-am indragostit de profu de anatomie (cum naiba il chema? ceva cu G...eanu), era grizonat cu ochi albastri, de fiecare data inainte de ora lui imi refaceam coditele si stateam toata recreatia in oglinda :)))
Apoi, la liceu (si eu tot gogosar :))) m-am indragostit de profu de geografie, Vladimir Botezatu (na ca pe el n-am uitat cum il cheama - si el tot grizonat cu ochi albastri, facusem un fix pe vremea aia...) Ma duceam la Olimpiadele de geografie, iar el ma alinta 'Romina' (de la numele meu, Romea, combinat cu faptul ca imi placea sa cint si ca Romina Power era in voga pe vremea aia!
Ce o mai face acum, o mai trai? Daca da, sigur a iesit la pensie...
Facultatea... hmmm, am facut Energetica. L-am mai prins profesor pe Petre Roman... Tu ce ai facut, Andrada? Mi-a parut foarte rau ca n-am facut automatica, in plus as fi intrat cu media mea... Chit ca n-am profesat niciodata mareata meserie de inginera.
Despre bulevardul castanelor... da, acolo ma plimba pe mine bunicul cind eram bebelus :))) Parca-parca imi mai amintesc fosnetul frunzelor si racoarea bulevardului...
Andrushka, am mai stat si eu prin vest in diverse perioade...
Chiar aveam o verisoara care statea pe la gara de vest, pe strada Anotimpului... Dar cel mai mult am stat (si mi-a placut :))) in nord, pe strada Cameliei, nu departe de Gostat (ce ciudat imi suna acum gostat!!!)
Hai, va pup, va las sa mai povestiti caci eu am o conexiune internet mai mult decit proasta in ultimul timp, se intrerupe intr-una (s-a intrerupt de vreo 10 ori pina am scris mesajul asta), tocmai am facut reclamatie!
Otilia&LaAdelita
ANDRUSHKA spune:
Otilia, profu' de anatomie era cumva Goraneanu? Am avut-o pe nevasta-sa profa de romana la Pedagogic, o doamna in adevaratul sens al cuvantului.. De la Sc 25 o mai stiu pe Lelia Marcu, invatatoarea vara-mii, care i-a mancat copilaria cu exigenta ei si un prof de mate Romeo Munteanu care era vecin cu matusa-mea...
Otilia, de ce n-ai continuat sa canti, erai o tanara speranta...
Si io tot nostalgica dupa castani, Andrada...
Am momente cand parca merg ca in vis prin centrul orasului, revad fiecare detaliu, dau coltzul la "Aroma" pe langa Palatul Culturii, revad gheretele, stau la semafor... sa ma fi tzicnit chiar asa de tare?
Otilia spune:
Da, Andrushka, bravo, Goraneanu il chema!!! Ce frumos barbat!!! Nevasta lui tot asa frumoasa?
Ce tot zici acolo despre tinara speranta???...
Eu eram un talent confirmat!
Si apoi, nu m-am oprit din cintat, doar ca mi-am continuat cariera artistica pe Sena, mai frumos decit pe Dâmbovita, nu?
La româna l-am avut pe Cristian Ceausoglu, ce profesor bun! Andrada, tu l-ai mai prins? Cred ca da, se cunoaste ca ai avut profesor bun! Stiu ca dupa aia a emigrat in Elvetia...
Invatatoare am avut-o pe Elena Voicu. Sa nu-mi spuneti ca ati avut aceeasi invatatoare!!!
Apoi, diriginta era profa de chimie, o ardeleanca tare de treaba, vorbea cu accent si era tare scumpa!
Ce ciudat, de unii profesori imi amintesc perfect, dar de altii absolut nimic!
Ah, la liceu, la "gogosari", am avut un nemernic la fizica, n-o sa-l uit toata viata mea, Popescu! Vroia sa ma lase corigenta. Iti punea nota 2 daca te gasea in picioare sau vorbeai cind intra el in clasa!!! Dus cu pluta rau de tot!
Va pup, daca nu ma mai conectez zilele urmatoare este vina lui Tiscali, furnizorul meu de acces Internet! Ma conecteaza cu 2,4 si 4,8 kbits/s, e incredibil!!!
Otilia&LaAdelita
missiday spune:
Eeeeei, ploiestencele mele dragi, se pare ca intr-adevar in orasul asta nu se mai intampla nimik, daca singurele care au raspuns sunt plecate pe alta meleaguri de ceva vreme!!Despre mine ce sa va zic?inca mai locuiesc in Ploiesti, am terminat lic.C.D.Gherea, care acum se cheama N.Stanescu(Otilia, Caragiale a ramas tot Caragiale ), apoi Fac. de Mate de la Univ. Buc si acum predau matematica la un liceu din frumosul nostru oras(mie chiar imi place ).
Mi-ar placea mult de tot sa ne strangem si noi odata, chiar daca suntem destul de putine , iar daca vreti sa ma intrebati ceva, orice, despre Ploiesti, va raspund cat de repede pot.
P.S. Din pacate, nu ne-am mai intalnit, dar nu e timpul trecut, nu??
Andrada spune:
Otilia,
chiar am avut aceeasi profesori: Ceausoglu (la asta imi "aranjam eu coditzele" si foloseam limbaj elevat sa-l dau pe spate:), dupa ce am absolvit ne-a invitat la el acasa citiva colegii si ne-a servit serbet intr-un pahar cu apa cu gheatza (n-am sa uit niciodata), avea casa acoperita cu covoare populare pe pereti si pe jos si un camin varuit pe unul din colturile camerei, un catzel de stina in curte care urla la luna), Goraneanu (l-am stimat pina a taiat primul iepure), Petre Roman (l-am prins dupa ce fusese prim-ministru, venea cu body-guarzii la ore, de stateau numai pustoaice si cuconet la criza existentiala in primele rinduri), Popescu (la el am luat nota 2 ca am intrat molfaind brinzoaice dupa el), Botezatu (mie mi se parea afemeiat, se uita bolind cind nu stiam capitala Daniei).
Vorbii de brinzoaice si-mi aduc aminte de patiseria aia din colt de linga Caragiale, doamne cit erau de bune unele chestii, nu-mi aduc aminte cum se numeau erau rotunde si aveau un motz (merdenele, ardelence?!!) Practica agricola ai prins?
A