Clima de unde locuiti e importanta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu am locuit in Vancouver, trei ani, la inceputul anilor 90. acolo locuia bunica, din partea tatalui. mie imi placea clima de acolo, ploile, chiar daca nu prea imi plac zilele innorate!
clima din Bucuresti o suport foarte greu, mai ales caldurile astea........
orasul e super frumos, curat, elegant pe alocuri! chiriile sunt foarte scumpe, erau atunci, cred ca si acuma!
Vancouverul e printre primele orase din lume!

oricand m-as muta intr-o tara nordica, unde sa nu existe caldura excesiva, sa fie multa iarna....zapada...asa cum imi place mie!!!

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Bun subiect Nemo!

Eu nu ma credeam asa dependenta de vreme. Inainte sa vin in Norvegia vorbeam cu prietena mea care se plangea ca o deprima teribil vremea din Dublin si ii spuneam ca nu pot sa o inteleg ca nu am experimentat acel tip de vreme.
Aici vin curenti de aer cald, iarna nu scade temperatura sub zero grade, decat rar, dar nici vara nu sare temperatura peste 30. Pana acum pare totul frumos insa daca in 2006 am prins o vara suberba, fara multe ploi, caldut 15-25 de grade, anul trecut a fost oribil, a plouat tot anul cu exceptia catorva zile in iunie si in toamna. Pai si cum sa nu fii depresiv cand in iulie am mers cu cizme la servici . Asa cand ii vezi pe norvegieni totul pare roz, pentru ca ei sunt in tricou la 15 grade, eu nu pot sa ies in tricou doar cand vad soarele, trebuie sa fie si cald in aer.
Si la nici doi ani de cand sunt aici a inceput sa ma doara piciorul stang, nu am dat asa importanta la inceput dar pana la urma am ajuns la doctor si m-a rezolvat cu niste pastile de reumatism/artroza si mi-a spus ca probabil va reveni durerea cand ploua afara. Le-am luat 3 zile si am scapat de durere, se intampla in octombrie. Si cateva luni nu a revenit durerea desi a plouat intre timp, ca de nins nu prea ninge si iarna ploua. Mai 2008 a fost o luna superba, nu foarte cald dar nu a plouat pana pe 12 iunie (am fost chiar si la plaja, este un nisip asa fin si apa mica pe o distanta mare, pacat de vremea care nu ajuta mai deloc), 6 saptamani fara ploaie, record absolut, chiar seceta. Si surpriza au revenit acum doua saptamani odata cu ploile si nu mai pot lua pastile ca sunt gravida, asa ca am indurat capriciile vremii.
De ieri parca m-au lasat, sper ca vine vremea buna! Si uite asa am devenit si eu meteodependenta si tare ma bucur ca peste cateva zile plec o luna in Romania , la soare adica .

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

Poze BB2 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Ieri am intrat intr-un magazin si o vinzatoare, o pustoaica de vreo 17 ani, a zis unui alt pusti "gata stiu ce vreau sa fac cu viata mea. ma fac barmanitza intr-o insula tropicala".
Mi-a placut ideea. Mai ca as lasa totul balta sa ma duc si eu acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pearl84 spune:

Pe la noi..azi soare, maine soare, poimaine soare..si toooot asa...in fiecare zi din ce in ce mai cald si umezeala din ce in ce mai mare...si noi am petrecut revelionul in tricou, dar nu a fost nici un motiv de fericire, gandindu-ma ce frumos trebuie sa fi scanteiat zapada in Cluj...cred ca mie mi-ar placea asa..mai variat...o ploaie, un nor ceva...
Acum e iunie si ziua temperatura bate 50 de grade

Pearl

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Aici in nord- vestul Spaniei vremea e cam asa: azi ploua, maine ploua, poimaine ploua, pe urma vine una de soare, urmatoarea zi incepe cu soare pe urma vine ceata si s-a dus pe apa Sambetei caldurica, urmatoarea zi e innorat, urmatoarea la fel si cu putin noroc mai vin cateva zile de soare.

Hehehehe, un scriitor de-aici a spus asa:" Vara trecuta a fost intr-o zi de joi". Si sincer, are dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Mie mi se potriveste clima Olandei...
Cand e soare si frumos, nu trece de 25-30 grade si ne plimbam la malul marii, luam prinzul pe faleza si ne jucam cu fetita in nisip.... sau chemam prieteni la un BBQ in gradina, pruncii se joaca pe iarba si la lada cu nisip si noi povestim cu un pahar de roze...
Cind e ploaie si intunecos aprind lumanarele in toata casa, daca e si frig pun lemne in soba si facem o ciocolata calda si privim jocul fascinant al flacarilor.... sau citim o carte cuibariti cu un capuccino in mana, dupa ce fata e imbaiata si in patut, of course...
Nu ma deprima nici un anotimp, nu e prea cald si nici prea frig, si daca chiar vreau cald sau frig mai accentuat, sunt la o distanta de citeva ore cu masina sau un bilet de avion de orice destinatie m-ar atrage.

Nu mi-ar place sa fie mereu soare si uscat, nici cind am fost in vacanta in Caraibe sau California sau Egipt sau alte paradisuri pe pamant (locuri de vis) noi nu eram printre cei care se lafaiau la soare ci printre cei care faceau scufundari, excursii in jungla, vizitau cit mai multe muzee si orase si se taraiau (la propriu) prin piramide sau admirau bazarurile si populatia locala de pe o terasa... nu ne atrag plajele si dupa o zi de stat la soare si facut baie in mare sau ocean ne-am plictisit si vrem mai mult...

Iar anul acesta eu merg deja de luni de zile in rochii de vara la servici.... de citeva saptamini temperatura e intre 20-23 grade, mi se pare perfecta!

Dupa cum se vede, de gustibus.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goanga23 spune:

Santa Barbara ROCKS! Nu m-as muta in alta parte decat in caz de forta majora..Doamne -fereste! Frumos ,cald mereu (dar nu foarte cald or zapuseala) , verde tot timpul anului, oceanul, delfinii, palmierii si as tot putea continua! Pentru mine, o persoana meteo-dependenta si cu tendinte depresive pe timp uart (nori, ploaie) clima din Sudul Californiei este perfecta.
Am locuit o vreme in San Francisco, oras superb, clima placuta insa prea frig si foggy pentru mine asa ca , din moment ce am pasit in Santa Barbara , am hotarat pe loc sa ne mutam aici. Sunt foaerte multe orasele dragalase in jurul Los Angeles-ului sau catre San Diego insa aceste zone mi se par mult prea aglomerate, trafic teribil (mai ales LA) insa climatic , cred ca sunt zone similare cilmei din SB.

V-am pupat si am fugit la plaja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cred ca eu m-am nascut prea la nord. Mi-ar place o zona cu 28-30 grade tot timpul anului - eventual si pe malul marii. Bucurestiul nu mi se pare prea calduros (anul trecut am folosit aerul conditionat doar in vre-o 5 zile) ci doar jegos (scuzati expresia, dar "n-am gasit alta rima").

Am vorbit cu cineva din Brazilia (in partea de nord, spre ecuator) si mi s-a parut o clima numa' buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Intotdeauna m-am gandit ca m-am nascut unde nu trebuia...eu trebuia sa ma nasc in tarile calde !!! Urasc iarna si frigul !!!!! Din fericire,am avut noroc sa schimb clima cu una preferabila mie...!!! Vara e foarte cald si iarna nu scade de 7 grade...!!! Sotul imi zice ca la pensie ne retragem in Ro....iar eu ii zic ca se va duce singur, eu mai bine plec in Africa.....!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Tanjesc dupa soare. Nu-mi place frigul, sunt tare friguroasa, urasc cele 9 luni de vreme urata si astept cu nerabdare fiecare vara. 9 luni in care merge centrala la greu.
In primavara (inceput de aprilie) am vizitat Valencia. Am fost incantata mai ales de vreme. Era ca la noi in iunie. E orasul in care as vrea sa ma mut.

Mergi la inceput