Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Mi se par foarte frumoase si omenoase oferta Bisericii Ortodoxe, decizia comisiilor si comitetelor muncii si sanatatii, reflectia stimatei doamnei Culcer...insa toate astea nu vin cam tirziu??? Cum e posibil sa te joci cu vietile unor oameni, nascuti si nenascuti, sa-i lasi sa agonizeze de pe o zi pe alta, sa nu le oferi nicio alternativa: fiindca acum trei saptamini, comisiile taraganau avortul, nici Biserica nu se angaja financiar in caz de pastrare a sarcinii, iar solutiile se aminau de pe-o zi pe alta, ca si cum ar fi fost vorba de-o programare la coafor
Abia acum, cind exista o alternativa umana si legala, sar toti cu oferte si contraoferte, cu reflectii civice si morale despre ce s-ar putea face...din fericire, mai exista si oameni care chiar fac ceea ce cred si pentru care am tot respectul!

Sneeuwklokje, daca vrei sa inchizi subiectul asta cred ca poti s-o faci :-((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lilanda, atat timp cat si biserica santajeaza evident - dar mascat - nu este un exemplu, nici macar negativ.
Desigur ca mediatizarea a nascut de la oferta fetelor pro-avort, la discutiile de aici, la toate comisiiile, comisiucele si parerile mai mult sau mai putin fondate, obiective etc.
Evident, cred ca nu poti fi obiectiv in acest caz. Daca esti OM.
Apreciez mobilizarea fetelor, desi nu sunt de acord cu scopul ei, insa tare as dori sa ne spuna corect si detaliat rezultatul consultului. Am eu asa un feeling ca este extrem de posibil ca nici medicii din UK sa nu intervina chirurgical, daca investigatiile le vor revela orice motiv de dubiu in privinta necesitatii unei cezariene -avort. Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Ai perfecta dreptate Lilanda. Toate deciziile oficiale au venit mult prea tarziu. De ne-iertat.

Ce ma scandalizeaza insa este ca parintii copilei nu vor sa il reclame pe violator. Asa ceva este de ne-iertat si ma scandalizeaza. In toata agitatia asta - pro sau contra - violatorul pare in afara problemei. Cum pot acei parinti sa doarma fara sa isi doreasca cu disperare ca violatorul sa fie dupa gratii? Cum poti ca mama, sa treci cu buretele asa de simplu asupra unui abuz oribil ce i s-a intamplat copilui tau?
Cum poti dormi fara sa iti doresti pedeapsa? Cum poti sa crezi ca totul poate fi ca inainte?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Pentru ca, legal, in lipsa unei plangeri, nu se face nimic.
Pentru ca "posibila bunica" de 26 de ani isi iubeste fratele la modul pur simplist, si il iubeste asa cum stie ea cel putin la fel de mult ca pe propria fiica. Pentru ca aceasta mama nu vede dincolo de rusine, si asta reiese din tot ce a declarat referitor la acest caz. Vreau sa facem avort, sa mergem acasa, sa se joace iar.... ea nu vede absolut deloc implicatiile acestei situatii tragice. Pentru ea vine buretele avortului si sterge tot si cu asta basta. De aceea nu am incredere in decizia ei si in felul cum va gestiona situatia pe viitor.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca e atit de tirziu pentru orice dilema morala ca eforturile trebuie concentrate spre sanatatea si protectia fetitei si atit.
Si eu cred ca subiectul trebuie inchis.
Snee?
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Andrada, corect, este tarziu. Este tarziu pentru tot. Insa nu inteleg care e problema ca noi discutam despre violator si despre lipsa de reactie a parintilor in cazul lui.

Mergi la inceput

Lilanda, acesta a ramas subiectul de dezbateri, pentru suport exista celelalte 2. Nu-l inchide pentru ca nu rezolvi nimic, maine se va deschide altul pentru ca preocuparile privind acest caz sunt esential de morala pentru majoritatea celor care au postat.
Putem, sper, sa ne expunem in continuare parerile in mod civilizat, este clar ca spiritele s-au calmat si discutiile sunt coerente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

Ce ma scandalizeaza insa este ca parintii copilei nu vor sa il reclame pe violator. Asa ceva este de ne-iertat si ma scandalizeaza. In toata agitatia asta - pro sau contra - violatorul pare in afara problemei. Cum pot acei parinti sa doarma fara sa isi doreasca cu disperare ca violatorul sa fie dupa gratii? Cum poti ca mama, sa treci cu buretele asa de simplu asupra unui abuz oribil ce i s-a intamplat copilui tau?
Cum poti dormi fara sa iti doresti pedeapsa? Cum poti sa crezi ca totul poate fi ca inainte?

Perfect de acord.Eu am vrut sa subliniez acest aspect inca de ieri,dar erau alte spirite pe aici.Ma exaspereaza reactia tutorelui legal,e strigator la cer,indiferent ca este vorba de o ruda de gradul I!!!Dar Ripley a explicat reactia ei f bine.Eu sunt de parere ca in toata treaba asta si tutorele legal are maaareeee nevoie de consiliere psihologica.
Scuze,eu nu-i pot spune "mama"

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

STUTTGART CAMPIOANA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

RODICA CULCER: Despre avort, cu responsabilitate
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/809868/RODICA-CULCER-Despre-avort-cu-responsabilitate/#

Desprecopii (din cate am retinut de la alta postare asa preferai sa fii apelata de catre "necunoscuti"), cu tot respectul pe care-l am fata de "instanta"- ca nu gasesc alt cuvant mai potrivit - pe care o reprezinti pe acest forum, imi permit totusi sa te intreb :
are vreun sens postul tau pe acest subiect ? Sperasem ca spilatarea in 2 subiecte va evita "poluarea" cu pareri anti mers in Anglia. Sper inca virgula ca, o optiune diferita de pozitia oficiala a site-ului isi are drepturile democratice in sanul acestei comunitati virtuale, oricat de neindreptatita pare a fi in ochii multora aceasta initiativa.

Mi-as fi dorit sa pot evita analiza pe text in acest topic numarul 2, dar resimt aceasta postare ca pe o intruziune, chiar daca vine din partea ta. Sant plecata din Romania de ani buni si habar n-am cine-i aceasta Doamna Rodica Culcer.

Presupun ca e o personalitate cunoscuta, desi medic sigur nu este, altfel nu ar fi avut cum sa scrie "orice medic care a asistat la o asemenea cezariana va va spune ca el mai respira ceva vreme dup#259; ce este scos din uter. "

Presupun ca e o personalitate cu greutate, altfel nu ar fi avut cum sa apara acest articol ca fiind publicat pe 27 iunie cand eu ma conectez si-l citesc pe 26 iunie ora Romaniei.
Oricine ar fi, nu mi se pare inocenta si lipsita de interes acuzatia ei adusa mass mediei, a caror atitudine o contesta pe un paragraf intreg dar nu pomeneste un cuvant de atitudinea celor care tot taraganeaza, celor care s-au intrunit si se tot intrunesc de la 17 saptamani incoace (vezi ca si ea pomeneste de 20 sapt nu 21-22, io ma si pierd in calendarul asta ).

"Datorita mediatizarii cazului, fetita stie deja ca asteapta un copil" - oare dac-ar fi nascut nu ar fi stiut ca asteapta un copil?

Din ultimele paragrafe deduc ca e o persoana care manuieste cuvintele in mod foarte priceput, detergentii at "the end" recunosc ca nu sant lipsiti de talent.

"dar este grav pentru societatea noastra ca nici macar nu a existat o dezbatere matura si responsabila pe aceasta tema, ca demnitarii s-au repezit sa ceara schimbarea legii fara sa fi cantarit toate aspectele, iar televiziunile s-au erijat in instante morale fara o minima responsabilitate." Pe de o parte s-a tras prea mult de timp, si cu cat trece timpul cu atat mai mult crima devine inacceptabila, pe de alta parte Dna Culcer Rodica considera ca lucrurile s-au intamplat prea repede. Poate nu am tras destul de timp, nu destul cat sa ajungem cu totii sa-i dam dreptate acestei personalitati eminente, Florina ajungand in 39 saptamani.

Mergi la inceput

Dupa cum vezi, Lilanda, este topicul care continua nr. 1, poate din cauza titlului, sau poate simply pt ca nu s-a terminat ce era de spus de spus...
Ai posibilitatea de a deschide un topic separat,de genul "pro-choice" care e binevenit, insa acest topic isi are rostul lui.eu asa cred.

Mergi la inceput