Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Referitor la mesajul lui Elise:
Nu cred ca mai intru pe aici foarte mult timp de acum incolo... m-am cam lamurit si-s satula de ipocrizie din viata reala, nu-mi mai trebuie si doza online. M-am inscris pe forum cind imi doream cu disperare un copil, si iubesc copiii, in primul rind imi iubesc copilul meu si intr-al doilea TOTI copiii - asa ca n-am chef sa fac parte din nici o gashka care ibeste copiii de nu mai poate da' sustine uciderea unui bebe. E impotriva firii mele.

1. Elise, cred ca generalizezi
2. Elise, evident ca decizia de a pleca de pe forum iti apartine dar cred ca un om matur poate filtra la ce discutii doreste sa participe si la care nu.
3. Revin la ideea ca acest subiect este unul delicat si ambele parti au puncte de vedere solide, bazate pe principii si perceptii diferite. Nu incercati sa va impuneti punctul de vedere cu orice pret.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:
Originally posted by Marox

Ba da, au fost 2 persoane. Una din ele, dupa ce a improscat cu noroi pe mama Florinei, ca a facut-o pe fii'sa la 14 ani, s-a oferit sa adopte copilul facut de Florina la 11 ani!

poti sa fii mai exacta?
eu am citit in presa online despre "doamna din anglia" si "doamna din USA" care se ofera sa sprijine micuta pentru un avort,n-am citit despre nici o "doamna" care s-a oferit sa infieze copilul...
aaa,ca anumite "doamne" (si aici ghilimelele sunt intentionate) au declarat pe forumul asta ca ar fi,ipotetic,teoretic,etc adoptat copilul e cu totul altceva...

Pai, eu vorbeam de persoanele de pe forum...In real life doar biserica s-a oferit sa se ocupe de copil. Ma rog, acuma nu-si mai au rost discutiile pe acest subiect...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:

Nu cred ca o femeie care a avut un avort spontan sau care a facut un copil dupa multe tratamente sau n-a reusit sa ramina niciodata insarcinata sau incearca in continuare sa aiba un copil sau care a adoptat va intelege pozitia pro choice in cazul asta.

Cu citeva exceptii, bineinteles. Avmaria .

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Sa stii ca am o prietena care nu numai ca nu a reusit dupa nenumarate incercari, dar a si ajuns la histerectomie pana la urma.
Si paradoxal... intelege perfect.
Nu confunda propria ei situatie cu cazul acestei fetite, dimpotriva, este revoltata ca poate fi asimilata situatia ei celei a unei femei mature.

Poate pentru ca a inteles ca ea are o problema medicala, nu e voia domnului ca nu poate avea proprii copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Ramiris, imi pare rau pentru prietena ta. Exista exceptii si dintr-o parte si din alta. Dar totusi, din cite cunosc eu membrii forumului, multe dintre persoanele care sint anti avort se inscriu in categoriile de mai sus. N-o zic cu ironie, dispret sau mai stiu eu ce, pur si simplu incerc sa inteleg de ce eu nu pot gindi la fel ca ele si vice versa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Admin,
Multumesc pentru raspunsul "dedicat".
Este, intr-adevar, un subiect sensibil. De obicei la subiecte sensibile iti dai seama cu cine discuti. Eu nu-s prea panselutza de felul meu, dar am o problema cu intolerantza, mai ales fatza de copii. Avorturi se fac si s-au facut dintotdeauna, chiar si atunci cind erau ilegale, si foarte multe se fac de catre copile speriate de reactia celor din jur. Si datorita perceptiei sociale de genul "ti-a distrus vitorul", sa omorim "amintirea unei tragedii" si asa mai departe.
Fetita aceea e o victima, ca si copilul ei. E un copil de 11 ani care a reactionat in functie de perceptia adultilor din jurul ei. Si care a mai luat o lectie dura, o alta lectie dura, care in mod cert nu sterge amintirea violului. Si nici nu cred ca o ajuta cu nimic amintirea momentului in care si-a facut pruncul bucati. Probabil nu stie ce a expus aici larissa, adica realitatea despre un avort, dar o sa afle peste un timp, in mod cert. Acum percepe realitatea asa cum o percepi la 11 ani. Prin ceea ce spun cei din jur. Deci fetita nu e in nici un caz de condamnat. Nu ea si-a omorit copilul. E rezultatul unor prejudecati sociale care inca persista, desi credeam ca sint ingropate undeva pe la sate...

Despre asta este vorba. Nu despre ameliorarea durerii fetitei-mama, nu despre riscurile sarcinii, nu despre stergerea traumelor: stergerea traumelor nu se face cu buretele. Nici cu bisturiul. Este vorba despre intoleranta crasa fata de UN COPIL care e vinovat de momentul in care a aparut si de ADNul pe care il poarta. Atit.
Sa dau citate?

Pot sa mai pierd un sfert de ora sa adun suficiente mostre, dar probabil este atit de evident incit n-are rost. Nu tin sa imi motivez decizia, aveai dreptate, fiecare cu principiile lui. Constante sau in functie de situatie. Iar ale mele sint destul de putine, dar constante, dragostea fata de copii este si ea constanta, indiferent de mama-sa, unchiu-sau si matusi-sa copilului respectiv, asa ca nu ma prea potrivesc in context. Asta e tot.

Mi se poate sterge contul. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Elise, ramai!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by larissa_79

Elise, ramai!

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

deprecopii si admin, nu s-ar putea muta mesajul elisei la "probleme tehnice etc" ca sa nu transformam topicul asta -din respect pentru micuta Florina,cit de putin ar fi- intr-un topic de si "nu ne parasi,elise!"? va rog frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Poate ca nu s-a inteles mesajul lui Elise.
E simplu.E oripilata de faptul ca,pe un forum cu si despre copii,printre mame, sunt atatea voci care dau pe dinafara de atata ´´ratiune´´ si raman pasive la uciderea unui prunc de 20 de saptamani.
Hai sa lasam faza cu avortul.Asta a fost ucidere.Ii batea inima?Avea sistem nervos?Avea organele interne si externe formate? DA.Deci traia.Acum nu mai traieste pentru ca a fost scos din mediul in care trebuia sa-si incheie dezvoltarea.

Nu suntem noi in masura sa judecam daca a fost sau nu cea mai buna alegere,atat pentru Florina cat si pentru bebelus.Dar pur si simplu nu se potriveste aici degajarea cu care se vorbeste despre aceasta crima.

Sa nu uitam ca acel copil este total nevinovat.Ar trebui poate sa ne preocupe mai mult ce s-a intamplat cu pedofilul.Dar nu, multe dintre noi rasufla usurate ca Florina a trecut peste asta si acum papa fericita sarmale.
Florina nu e fericita.Nu are cum sa fie.Plus de asta,un pedofil este bine merci,liber ca pasarea cerului.Dar de ce sa lovim in el,cand putem lovi intr-un copil nenascut? Doar e mai simplu asa...
Doamne,cata ratiune,cat pragmatism....legat evident de un copilas nevinovat.
Iar povestea cu infierea, e un fel de ´´vorbim vorbe´´.Unde s-a mai vazut ca o infiere sa se puna la cale asa cum trebuie pe un forum???
S-a auzit de legile adoptiei?Pai asa se face adoptia,pe un forum public? Hai,cine ridica mana sus?Cine vrea?

Daca eu nu doresc sa adopt copilul Florinei,inseamna ca nu imi pasa daca e omorat sau nu?Deci, nu vrea X de pe forum sa adopte, atunci facem avort Florinei?Aberatii.

Uneori ii invidiez pe cei cu un sange atat de rece.Doar uneori.
Pentru ca de cele mai multe ori ma bucur ca mai am un pic de suflet.
Niciodata o crima nu a fost salvarea nimanui. Florina nu si-a gasit salvarea prin acest avort.
Evident,fiecare ramane la opinia lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happy_in_TO spune:

Este ciudat cum pe un subeict dedicat FLorinei si viitorului ei nimeni dintre cele acare arunca cu piatra nu a intrebat "ce face oare Florina? si-a revenit? In ce stare se afla? a iesit din spital?"

O dati toate inainte cu "criminali", "oameni fara suflet", "cum va mai rabda Dumnezeu"... Dar in toata aceasta inversunare v-ati gindit la ea? I-ati trimis sincer un gind bun? V-ati rugat pentru ea? V-ati gindit cum o puteti ajuta sa aiba o copilarie cit mai normala??...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:

Ramiris, imi pare rau pentru prietena ta. Exista exceptii si dintr-o parte si din alta. Dar totusi, din cite cunosc eu membrii forumului, multe dintre persoanele care sint anti avort se inscriu in categoriile de mai sus. N-o zic cu ironie, dispret sau mai stiu eu ce, pur si simplu incerc sa inteleg de ce eu nu pot gindi la fel ca ele si vice versa.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Am inteles exact la ce te refereai, vroiam doar sa-ti spun ca exista si persoane care, desi marcate de propria experienta, trec prin filtrul ratiunii evenimentele inainte de a da verdicte.

Mergi la inceput