Baieti cu cercei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Bijuterii la copii.....e optiunea fiecarui parinte.Cerceii la baieti, asa cum spunea cineva, e o chestie ireversibila.Gaura se astupa in timp dar nu dispare.
Sa va povestesc ceva.Am fost nasi de botez si dupa obiceiul locului am cumparat un lantisor pentru viitorul finut.Inainte de a merge la botez fiul meu a vrut sa-l probeze.I l-am pussi dupa cateva momente si o privire sugestiva intre mine si sotul meu i l-am dat jos.De ce?Pentru ca nou ni s-a parut ca murdareste copilul.Copii in general au o puritate ingereasca pe care o bijuterie o poate face in ceva material,pamantesc.
Nu condamn pe parintii care pun bijuterii copiilor lor.Chiar prietena mea pune bijuterii copiilor pentru ca asa ii place ei si eu nu am de ce sa ii fac observatie.Vorba latinului De gustibus non discutando

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisvocheci spune:

Salut. Si daca el va vrea cand se va face mare ?. Eu i-am pus cercelus copilului meu inca din prima zi in maternitate si ii sta f bine. Nu il deranjeaza. E micut si finut si daca nu-l va vrea poate sa-l dea jos.
Acum o luna mi-a venit de la cresa cu ideea ca numai fetitele poarta cercelusi si sa il dau jos asa ca i l-am scos cu multe suspine din partea mea ... dar la cateva zile dupa a stat el mai bine si s-a gandit (eu nu am intervenit deloc, nu am spus nimic) tot el mi-a spus: "mami pune-l la loc" asa ca ....Problema a fost cand i l-am pus la loc ca se astupase putina asa ca daca nu-l va purta nu-i va ramane semn .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Nu este un lucru la care trebuie sa iau eu o decizie in locul lui, datorita faptului ca ii sunt parinte si el nu are discernamant.

Mi se pare lipsa de respect fata de copilul meu, il desconsider efectiv, daca eu, ca si parinte trec peste dorinta lui si incep sa ii gauresc diferite parti ale corpului (modificari) ireversibil numai pentru a-mi satisface mie orgoliul.

Gaura din urechi poate astepta, daca isi va prezenta interesul vreodata, dupa ce i se va explica ce implica acest lucru va lua singu decizia, dar asta numai atunci cand eu voi simti ca el e in stare sa ia o astfel de decizie.

In concluzie, nu sunt de acord!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Eu consider ca e o lipsa de respect pentru copil. Sper sa nu se supere nimeni, este doar parerea mea.Cele care au alta parere probabil au motivele lor pentru care le-au facut piercing, nu le judec, va spun doar cum vad eu lucrurile.

Nu mi-as permite sa ii fac ceva atat de inutil si dedefinitiv copilului dintr-o dorinta de-a mea. Mi se pare ca as abuza de puterea de decizie pe care o am asupra lui. Corect mi se pare sa ii las trupul intact, ca atunci cand va fi in masura sa decida singur ce isi doreste, si sa aiba toate posibilitatile deschise, sa isi faca sau nu ce vrea.

La fete s-a impamantenit obiceiul de a avea urechile gaurite, cel putin in societatea moderna occidentala, asa ca sunt mai flexibila in cazul asta.
Insa la baieti este inca vorba de o moda care determina apartenenta la un anumit grup social. S-a purtat ba o ureche gaurita ( in functie de care se stia daca esti homosexual sau heterosexual) , ba ambele, ba mai multe gauri intr-o ureche, ba o gaura foarte mare...Nu stiu ce va fi atunci cand baiatul meu va fi mare ca sa decid eu acum ce sa ii fac. Poate ce aleg eu acum e super la moda si peste 15 ani va fi asociat cu cine stie ce imagine negativa...moda vine moda trece..sa decida singur, macar atunci cand e in masura sa suporte consecintele deciziei lui.

In rest, in privinta bijuteriilor la copii, De gustibus non disputandum, cum zicea cineva mai sus.
Mie in primul rand nu mi se par practice. Copiii alearga, se catara, se fugaresc...ce sa le fac, sa stig dupa ei sa aiba grija sa nu isi agate lantul/bratara cand se suie in pom, sau sa nu le zic nimic si sa nu le pretuiasca. Mai simplu pentru mine fara, o sa aiba timp toata viata pentru ele, dar toate la timpul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Eu as fi de acord ca fimiu sa isi puna cati cercei vrea el in urechi nu sunt inpotriva. Dar nu stiu daca un copil la 2-3 luni a cerut parinitlor sa ii puna cercei dar mai stii copii din ziua de azi au personalitati puternice.

[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]

http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg

GAMBATE KUDASI !!!

Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

quote:
Originally posted by amyarabella
dar mai stii copii din ziua de azi au personalitati puternice.

[URL=http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=70cc69e3.pbw][/URL]

http://i265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/19.jpg

GAMBATE KUDASI !!!

Mami Amy & bebe Stefan(15.12.2005 ora 11:35)

Da foarte, am intrebat un prichindel de aproape 3 ani, de ce are cercel in ureche, si cum ma asteptam mia raspuns "de smecher"

cat pt al meu, daca va vrea cercel sa-si puna. dar mai peste 12 ani. eu am mai multi cercei, tata-su a purtat si el acum zice ca nu-i mai vine bine!

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Mie imi plac pustii cu cercei ( sa fie purtati in jurul varstei 16-18 ani)poate sa-si puna si in buza, spranceana, oriunde vrea el, parca si datorita varstei ii face mai un pic mai rebeli, nu sunt de acord insa cu barbatii peste 30 ani care poarta asemenea bijuterii parca sunt de-a dreptul penibili, iar la bebelusi categoric nu sunt de acord...
Am o verisoara care i-a pus baiatului ei cercel in ureche inca de la 3 luni si de multe ori este intrebat de copii "de ce porti cercel esti fetitza?" el se rusineaza si spune "nuu, nu sunt fetita da' asa a vrut mama". Putini copii stiu ca asa e smechereste si se simt inferiori daca sunt altfel decat ceilalti copii de varsta lor.
Nu hotarasc pentru el sa-i gauresc aiurea urechile, nici bijuterii nu-l fortez sa-si puna (lanturi sau bratari), daca va creste isi va dori percing ok, dar pana atunci in nici un caz.

O seara excelenta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Eu nu suport metalele pretioase. Mai ales aurul. Am ramas cu sechele din perioada fara pasaport la turci cand era obligatoriu sa ai muuuuult aur pe tine la orice tinuta: plaja, papuci de plastic, trening, sau in bucatarie la spalat vase.
Prin urmare nici verigheta n-am purtat-o prea mult desi e mai mult cu aur alb .

Dar sa zicem ca's eu defecta, insa bijuteriile la copii foarte mici mi se par de prost gust. E propria opinie. Sa faci cadou unui copilas de 8-9 luni la botez bratari si lanturi de aur mi se pare o tzaraneala , pentru ca oricum nu le va purta si vor ajunge tot in caseta cu bijuterii a mamei. Nu pricep eu mecanismul asta. Am fost moasa la un copilas si m-am batut cu rudele copilului care trageau de el care si cum sa-i puna propria bratara sau lant la gat de nu mai putea copilu' sa-si tina mainile. Ma si erau asa de groase bratarile. De ce oare se crede ca o bratara cu cat e mai groasa ar fi si mai frumoasa?

Am vazut la un moment dat pe strada un pusti extrem de simpatic care ar fi fost un copil superb daca maica-sa nu l-ar fi pocit facandu-i o creasta oribila care mai era si vopsita in 3 culori, cu cercel in ureche si cu un lant gros la gat. ( n-avea 4 ani)

Sunt total impotriva!

cami

Mergi la inceput