Barbati prea ocupati?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

In ce ma priveste, nu am motive sa ma plang de sotul meu, ma ajuta la gospodarie si cumparaturi, si nu s-a intamplat sa dau eu cu mopul si el sa stea la TV. Tre sa recunosc ca asa l-a educat soacra mea, lucru pt. care-i sunt recunoscatoare...
Iar cu calculatorul.... cu riscul de a fi catalogata drept scorpie, ma opun cu desavarsire sa avem unul acasa... nu stiu daca ati vazut, la "interzis femeilor" pe " se joaca sotii vostri" si "joace", m-au luat la ture baietii, unu a dat cu mine rau de pamant, ca cica imi persecut barbatul....Dar la toti - si lui - explic ca noi doi avem, impreuna, numai 3-4 ore seara, pe care prefer sa le petrec cu el, nu sa-l vad clampanind la tastatuta. Nu-l vad eu pe ala sa aiba computer in casa si sa nu stea 2-3 ore pe seara (si mai mult, spun fetele de pe forum). Mai ales de cand am intrat pe DC, am vazut cat afecteaza TV si calc. viata de cuplu... Un fost coleg de al meu chiar a divortat (ea de el) ca in luna de miere a stat in fiecare noapt la calc. sa rezolve ultimele nivele din Dune (pe atunci) si ea astepta treaza sa vina proaspatul sotior...

V.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Claudia, de ce crezi ca i-am dat 10 lui Scarmanus? Pentru ca a vazut rezolvarea corecta a problemei (din nou).
Nu ma tragea nici pe mine ata sa particip la treburile gospodaresti si o vreme nu am participat dar in timp lucrurile s-au schimbat. Eu ajungeam primul acasa de la munca asa ca imi luam baietelul si ieseam la joaca, apoi mincam impreuna si dupa caz baita, povesti si somn. In rest aveam bunica pe timpul zilei care facea si pe menajera. Povestea mea este o exceptie dupa cum unii dintre voi stiti dar mai trebuie sa stiti ca una este sa vorbesti si alta este sa comunici.
Daca nu vezi problemele celuilalt iar partenerul incearca sa te forteze sa le vezi nu ai sa le percepi corect. Daca vei ajunge la sufletul partenerului si o sa il atragi de buna voie si o sa mai faca asta si cu placere atunci, cum spunea Scarmanus, o sa le facem din propie initiativa, tocmai pentru ca Te iubesc!!!
Daca ma sacai si ma certi adio. Mai face si greva si imi impune tot felul de chesti care nu imi plac si care sunt pierdere de timp.
Vreau sa fiu iubit asa cum sunt si sa o iubesc asa cum este.
Atrage-ma fara sa imi dau seama sa faca ce vrei tu dar nu ma sicii nu ma cicali si mai ales nu imi impune. CLAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by reiki

...
Atrage-ma fara sa imi dau seama sa faca ce vrei tu dar nu ma sicii nu ma cicali si mai ales nu imi impune. CLAR

Ffffff clar! Dar reciproca e valabila?
Claudia

Mergi la inceput

Si reciproca e valabila, sunt convins de asta.
Acu fiecare tre sa reuseasca sa il atraga pe partener intr-un mod cit mai placut si mai frumos. Oare cine se pricepe mai bine?
Asta inseamna comunicare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Draga Missy,

Crystinne si-a rezolvat cu succes problema, poate te ajuta si pe tine povestea ei pe care o gasesti in pagina 3 a subiectului Cum il mobilizam si pe "EL" la curatenie?, daca nu ai accesat-o deja.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimadalina spune:

Hai sa-mi dau si eu cu parerea! Sunt de acord cu parerile referitoare la parghiile psihologice care trebuie sa le folosim pt a obtine ceea ce dorim de la sot, pt a-l modela putintel...asa cum vrem noi.. dar...imi pun o problema: de ce naiba nu putem discuta pe fata tot ce ne doare si trebuie sa ii luam prin invaluire? Deci ar trebui sa inteleaga in simplele noastre rugaminti de a face ceva "complexitatea" motivelor datorita carora le cerem lucrul respectiv.
Sau..."vor sa discutam la obiect"...dar daca le spunem direct binenteles ca nu obtinem ceea ce dorim.
Mmmm, ce ziceti?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by marimadalina

Hai sa-mi dau si eu cu parerea! Sunt de acord cu parerile referitoare la parghiile psihologice care trebuie sa le folosim pt a obtine ceea ce dorim de la sot, pt a-l modela putintel...asa cum vrem noi.. dar...imi pun o problema: de ce naiba nu putem discuta pe fata tot ce ne doare si trebuie sa ii luam prin invaluire? Deci ar trebui sa inteleaga in simplele noastre rugaminti de a face ceva "complexitatea" motivelor datorita carora le cerem lucrul respectiv.
Sau..."vor sa discutam la obiect"...dar daca le spunem direct binenteles ca nu obtinem ceea ce dorim.
Mmmm, ce ziceti?

Daca sotul discuta la obiect cu tine ca lunea vrea sa aiba program de biliard cu baieti, martea bere, miercurea carti, joia calculatorul.... etc de ce nu intelegi?
Hmmm, ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by marimadalina

Mmmm, ce ziceti?

Marimadalina, bine ai venit! Depinde de sot, la mine n-a mers treaba cu invaluirea, a trebuit sa discutam scurt si la obiect! Bafta multa!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Oricum ati intoarce problema si pe fata si pe dos de fapt concluzia e una singura: Sint putini barbatii care participa la treburile din casa alaturi de femei fara sa se simta pus la munca de jos. Si sint si mai putini cei care o fac din proprie initiativa.

In general ei , barbatii, sint educati sa nu faca nimic in casa si sa astepte sa primeasca totul de-a gata. Oare de ce nu-i invata mamicile lor sa faca de mincare si sa spele haine ori sa faca curat in casa. Pentru ca de cind e lumea asta “civilizata” unele treburi sint prin definitie de datoria femeilor ( chair daca au si ele servici si cind vin acasa vor sa stea in pat si sa se uite la TV).

In subconstientul nostru fiecare dintre noi femeile am fost de acord tacit in momentul cind ne-am casatorit ca trebuie sa facem treaba in casa. Asa ca acuma de ce sa ne mai plingem?

. Parerea mea e ca problema nu consta in faptul ca nu am vrea sa facem totul cit mai bine si mai ales la timp, dar uneori sintem atit de epuizate incit o luam pe aratura.

Mie mi s-a intimplat chiar ieri. Am plins de epuizare fizica si psihica ( am un bebe de 7 saptamini si ma ocup eu exclusiv de toate problemele: aprovizionare, gatit spalat, curatenie in timpul “liber” adica cind bebe doarme). Si eram restanta la somn.
Sotul meu nu a inteles de ce pling si nu am putut sa-i reprosez ca nu face nimic in casa, mai ales ca se vede si pe el cit e de oboist. Asa ca m-am resemnat ca ciobanul din “miorita” si incerc sa fac totul cit pot de bine.

Citat din Reiki: “Atrage-ma fara sa imi dau seama sa faca ce vrei tu dar nu ma sicii nu ma cicali si mai ales nu imi impune. CLAR”

REIKI: Barbatii nu sint atit de prosti incit sa-i atragi sa faca ceva fara sa-si dea seama, mai ales cind acel ceva este un lucru pe care-l nu-l face zi de zi si mai ales nu-l face cu placere. DE CE NU SINT CONSTIENTI CA E SI DATORIA LOR SA PARTICIPE LA INDEPLINIREA SARCINILOR CARE SINT LASATE EXCLUSIV PE SEAMA NEVESTEI? Ce ea are doua perechi de miini si de picoare? De ce trebuie dusi cu zaharelul ? Adica sa ne pierdem din timp si sa expunem frumos problema, sa fie cit mai atragatoare ca poate, poate o sa-l induplecam pe sotul sa o rezolve!!!!!!

Intrebare sau problema de rezolvat: Ce trebuie sa faca o femei in casa si ce trebuie sa faca un barbat? Asteptam raspunsurile, eventual evaluate in ore de munca. Apoi tragem concluziile.

Eu nu vreau sa-i cer sotului sa faca nimic suplimentar, dar uneori mi se umple paharul si ma enervez cit de bine sta ori doarme si eu nu-mi vad capul de probleme ca in timp ce-I dau copilului sa maninca ma asteapta rufele , curatenia si gatitul, iar cei ce au copii poate stiu cit de mult te solicita un bebe.

Deci fetelor nu va mai plingeti si continuati sa munciti atit la servici cit si acasa , dar educati-va baietii altfel. Intre timp incercati sa fiti frumoase, calme si dragastoase ca altfel apare la orizont amanta si ati muncit in zadar.

Si inca ceva eu nu i-am interzis niciodata sa mearga la bere cu baietii. Chiar si in noaptea cind a inceput travaliul sotul meu era cu baietii la bere de ziua unui coleg.

Poate ca nu procedez bine, dar asta e. Tot ce imi doresc uneori e sa aiba ziua vreo 34 de ore ca sa pot sa fac mai multe, adica sa mai si dorm.

ROmana si Cristian

Mergi la inceput

REIKI: Barbatii nu sint atit de prosti incit sa-i atragi sa faca ceva fara sa-si dea seama, mai ales cind acel ceva este un lucru pe care-l nu-l face zi de zi si mai ales nu-l face cu placere. DE CE NU SINT CONSTIENTI CA E SI DATORIA LOR SA PARTICIPE LA INDEPLINIREA SARCINILOR CARE SINT LASATE EXCLUSIV PE SEAMA NEVESTEI? Ce ea are doua perechi de miini si de picoare? De ce trebuie dusi cu zaharelul ? Adica sa ne pierdem din timp si sa expunem frumos problema, sa fie cit mai atragatoare ca poate, poate o sa-l induplecam pe sotul sa o rezolve!!!!!!

Romana, si mie imi place sa cred ca nu suntem prosti. Dar nici nu cred ca suntem insensibili sau nesimtiti. Accepti cu placere pina la urma sa faci lucruri "neplcute" si care nu tin de natura noastra masculina, daca esti in mod placut invitat sa le faci alaturi de omul iubit, fara cicaleli si reprosuri. Tocmai tu spuneai ca si pe fata sotului tau se vedea oboseala in ziua aceea. Chiar daca in momentul acela in care ai avut caderea nervoasa ai fi vorbil cu el despre nevoia ta de a fi ajutata, nu cred ca ar fi luat asta ca santaj. Cred ca ar fi lucrat cot la cot cu tine sa terminati treaba. Ma insel oare?

Mergi la inceput