i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 41
blue eyes spune:
Medicii au decis s#259; recomande întreruperea sarcinii feti#355;ei de 11 ani care a fost agresat#259; sexual de unchiul s#259;u. Fata, îns#259;rcinat#259; în luna a patra, este din comuna nem#355;ean#259; Piatra #350;oimului. Cum unchiul minorei nu este de g#259;sit, procurorii au propus mar#355;i Tribunalului din Piatra Neam#355; ca tân#259;rul de 19 ani s#259; primeasc#259; mandat de arestare în lips#259;.
Potrivit lui Constantin Nanu, directorul Spitalului de Urgen#355;#259; Piatra Neam#355;, feti#355;a a fost v#259;zut#259; de o comisie format#259; din medici care a propus întreruperea sarcinii. În urma consulta#355;iei, pediatrul a recomandat întreruperea sarcinii, iar familia a fost de acord. Ceilal#355;i medici sus#355;in îns#259; c#259; trebuie s#259; ia în calcul toate riscurile pe care le presupun atât continuarea sarcinii, cât #351;i un avort.
Feti#355;a a fost adus#259; la spital, de familie, în urm#259; cu o s#259;pt#259;mân#259;, dup#259; ce s-a plâns c#259; are dureri abdominale. Medicii au constatat îns#259; c#259; este îns#259;rcinat#259;. Fata a povestit c#259; a fost violat#259; de unchiul ei, în vârst#259; de 19 ani. Cazul a fost preluat imediat de o echip#259; de medici de la spitalul de urgen#355;#259; din Piatra Neam#355;. Dup#259; primele controale ace#351;tia au recomandat întreruperea sarcinii.
"În principiu, toat#259; lumea a fost de acord s#259; recomand#259;m întreruperea sarcinii", a declarat medicul Igor Bezvernhii.
"Sarcina este evoluat#259;, dar având în vedere fragilitatea acestui copil sigur riscurile sunt destul de mari #351;i nu mai vorbim de riscul asupra vie#355;ii copilului în ceea ce prive#351;te na#351;terea", a precizat doctorul Constantin Nanu, de la Spitalul de Urgen#355;#259; Piatra Neam#355;.
"Copilul e micu#355;, nu-#351;i d#259; seama dar e terminat cu totul. Nu poate nici s#259; vorbeasc#259;, pentru ea e un co#351;mar", a declarat mama fetei.
Feti#355;a a fost investigat#259; de o comisie din care au f#259;cut parte un ginecolog, un pediatru, un neuropsihiatru #351;i un medic legist, care a decis întreruperea sarcinii.
Speciali#351;tii sus#355;in c#259; feti#355;a are nevoie urgent de conciliere psihologic#259; pentru a se putea reintegra în societate.
"Sufletul ei este distrus, v#259; da#355;i seama ce model masculin mai are ea în via#355;#259; (...) V#259; da#355;i seama în ce stare de stres a tr#259;it în aceast#259; perioad#259; cât a fost abuzat#259;, ru#351;inea pe care a sim#355;it-o, presiunea psihologic#259; pe care p#259;rintele agresor o pune asupra ei, sentimentul de vinov#259;#355;ie, conflictul interior", a men#355;ionat psihologul Irina Petrea.
http://www.realitatea.net/medicii-au-decis--in-premiera--intreruperea-sarcinii-in-cazul-unei-fetite-de-11-ani_296742.html
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
Carlin21 spune:
Mie mi se pare sinistru sa obligi un COPIL, ca dupa trauma unui viol sa treaca prin tot ce presupune o nastere si responsabilitatea unui copil.
Consider ca un avort terapeutic ar f indicat avand in vedere datele acestui caz.
Sunt de acord cu tot ce au spus Snee si Ripley, si as mai vrea sa punctez referitor la 2 aspecte care s-au mai atins un pic.
Unul este legat de perceptie. O fetita( adica un COPIL de 11 ani, aflat intr-un stadiu de dezvoltare corespunzator acestei varste, nu FEMEIE), percepe altfel o sarcina rezultata in urma unui viol, nu are cum sa isi doreasca asta, nu a trecut prin fazele premergatoare dorintei de a avea si a ingriji un copil mic, a punctat f bine Happy in TO, acest aspect, deci comparatiile cu femei care pierd sarcini(adesea dorite), nu are nici o relevanta dupa parerea mea.
Acel copil are toate sansele din lume sa fie neglijat, rejectat si abuzat de mama, de familie si de comunitate. Daca va avea probleme de sanatate sansele cresc.
Alt aspect e cel referitor la mediul in care traieste copilul asta.
O familie care se ocupa cu agricultura si cresterea animalelor, la tara, intr-un sat din Moldova, o zona care ofera putine posibilitati.
Cum va fi ea privita si copilul ei, familia lor.
Va incasa la batjocura ca nici nu vreau sa ma gandesc.
Celor care au spus ca "ce ne pasa ce zic babele de la tara", vreau sa le spun doar ca fetita si familia ei vor fi in mijlocul acelei comunitati, sunt parte din ea, este vorba de reteaua de suport social, este diferit fata de viata la oras, dar cum majoritatea de aici sta la oras sau in capitala, desigur e usor vorbit/ scris, fara a avea o reprezentare a acestui mod de viata.
Xio, sunt medici care incalca aceasta lege in cazuri mult mai light ca sa zic asa, femei care nu si-au dat seama ca sunt insarcinate decat tarziu, au lalait-o asa si decid ca nu vor copilul.
Uite un caz concret, petrecut aproape de tine, la Arad, acum cativa ani.
O prietena de-a mea, medic rezident in primul an, a fost sunata de o fosta colega de scoala generala sa o ajute recomandandu-i un medic ginecolog bun ca are o problema, "problema" fiind o sarcina de 6 luni, calculati voi cate sapt sunt, tipa nedorind copilul pt ca oricum a fost sarcina nepanificata, si intre timp se certase cu iubitul,etc.
Un medic de renume a rezolvat-o, provocandu-i nasterea,fatul era viu, dar a fost lasat sa moara.
Nu era in vigoare aceiasi lege?
A, sa nu uit tipa nu era minora, ci avea catre 30 de ani si era educatoare. Familia ei, aparent ok, nu a stiut si nu a banuit nimic.
Sunt aproape sigur ca se intampla asta, faptul ca nu se stie sau ca nu vreti sa acceptati e altceva, dar aceasta fetita si familia ei trebuie sa respecte legea la sange, nu e nici o circumstanta atenuanta, nu?
angipangi spune:
nu stiu daca stiti acel caz cu fetita de 12 ani care a nascut,tata avea 14 ani si fugise in strainatate,?Ea nu isi dorise acel copil si nici nu la luat dupa ce a nascut. Si ea facuse acel copil,nesilita.Aceasta fetita e violata,mama fetitei spune ca nici nu mai vorbeste fetita e distrusa,cum puteti sa o comparati cu femeie ,doamne este un copil nenorocit pe viata.
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
roxanal spune:
Eu ma intreb, asa, ca musca-n lapte de ca in loc sa se stranga bani ptr oprirea din evolutie a sarcinii sa susutina psihoterapeutic fetita dupa nastere(presupunand ca naste, desigur)...
ramiris spune:
quote:
Originally posted by roxanal
Eu ma intreb, asa, ca musca-n lapte de ca in loc sa se stranga bani ptr oprirea din evolutie a sarcinii sa susutina psihoterapeutic fetita dupa nastere(presupunand ca naste, desigur)...
tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474
...si presupunand ca supravietuieste sarciinii si nasterii iar raul adus psihicului ei de urmatoarele 5 luni de sarcina va mai putea fi reparat....
roxanal spune:
Ramiris, da, se poate repara..cred asta..in cunoastinta de cauza
insa se pare ca nu o sa mai fie cazul, intrucat s-a hotarat intreruperea sarcinii
denizel spune:
...as avea 2 propuneri...
1.
Avand in vedere ca, dupa cate am inteles, fetita va fi trimisa intr-o clinica din UK, nu ar fi bine ca acest subiect sa fie inchis?
Eu zic ca biata copila si viitorul ei negru au fost expuse si disecate destul, indiferent ca e vorba de cei care incearca sa o inteleaga si sa empatizeze cu ea, sau de cei care pariaza ca o rroma in care tropaie deja hormonii nu are nevoie de nici un suport .
Probabil ca fetita asta necajita nu va ajunge vreodata pe un forum ca sa citeasca ce s-a discutat in legatura cu drama ei dar, atata timp cat nu facem nimic pentru a lumina negura din jurul ei, cred ca ii datoram putina tacere.
2.
Indiferent de mersul evenimentelor (avort sau pastrarea sarcinii), copilul asta va avea nevoie de suport psihologic.
Ce-ar fi ca DC sa initieze o campanie de strangere de fonduri pentru acest scop? Cred ca ar fi minunat sa putem face macar atat pentru copilul asta.
Sunt convinsa ca multe din fetele care au scris pe acest topic vor dona si sunt convinsa ca, inca multe fete care nu au scris dar au citit, iarasi vor dona.
Cei care cunosc mai bine membrii DC, ar trebui sa se gandeasca la o persoana de incredere care sa gaseasca un psiholog pt. fetita si care sa plateasca sedintele de terapie. Daca nu ma insel, parca Laura - mamica de strumfi e din Piatra Neamt, nu? :-)
Va rog, haideti sa facem ceva!
angipangi spune:
Deacord cu denizel.
SI ROG MODERATORII SA INCHIDA ACEST SUBIECTmamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
danielac spune:
care viitor?
br/br/[url=http://good-times.webshots.com/album/563780092ANabkO?vhost=good-times]"target="_blank" POZE noi cu DIANA[/url]
Happy_in_TO spune:
Asta am spus si eu acum citeva pagini.
Ce facem noi, comunitatea DC pentru acea fetita??
Este un copil si site-ul acesta este Despre Copii... Deci avem un caz aici cu un copil caruia i s-a furat copilaria! Putem face un gest frumos ca ea sa isi regaseasca increderea in oameni??...
Sedinte de terapie, poate o vacanta undeva cu fetite de virsta ei, poate o familie de afara care o poate acomoda pentru o saptamina - doua si o poate face sa se simta iar copil... Indiferent daca alege sa tina copilul sau nu...
Este un copil si are nevoie de ajutor si intelegere!!!