i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Nu am citit tot, dar pot spune ca sunt socata că femei, mame de pe acest forum sunt de acord ca fetita sa dea nastere unui copil, rodul unui act criminal. Sa fie chinuita in continuare...

Nu stiu daca acel copil e constient de ceea ce i se intampla acum, e posibil sa fi reprimata atat de tare actul criminal a unchiului, dar de la adulti ne asteptam la mai multa judecata. Auzi, medicii au constat ca fata se afla in conditii normale de sanatate! Au testat si sanatatea psihica? Daca da, pana la ce nivel? Fac experimente cu viata unor copii. Daca ai lor copii ar fi victimele unor asemenea atrocitati, tot asa ar gandi? La fel le intreb si pe mamele si ne-mamele de la acest subiect, care sunt contra avortului: voi ce ati face, daca fiicele ar fi gravide in urma unui viol? Nici nu va pun limita de varsta. Ce v-ar spune inima

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by blue eyes

Nu am citit tot, dar pot spune ca sunt socata că femei, mame de pe acest forum sunt de acord ca fetita sa dea nastere unui copil, rodul unui act criminal. Sa fie chinuita in continuare...

Nu stiu daca acel copil e constient de ceea ce i se intampla acum, e posibil sa fi reprimata atat de tare actul criminal a unchiului, dar de la adulti ne asteptam la mai multa judecata. Auzi, medicii au constat ca fata se afla in conditii normale de sanatate! Au testat si sanatatea psihica? Daca da, pana la ce nivel? Fac experimente cu viata unor copii. Daca ai lor copii ar fi victimele unor asemenea atrocitati, tot asa ar gandi? La fel le intreb si pe mamele si ne-mamele de la acest subiect, care sunt contra avortului: voi ce ati face, daca fiicele ar fi gravide in urma unui viol? Nici nu va pun limita de varsta. Ce v-ar spune inima

blue eyes, am intrebat si eu acelasi lucru, dar se pare ca nu se poate face o paralela intre situatia unui copil abuzat de la tara si situatia unei fetite de familie buna, educata corespunzator, este imposibil sa se intample asa ceva "in lumea noastra".
Asa ca ne putem da linisiti cu parerea despre ce e bine sa se intample cu "lumea amaratilor" din care face parte fetita asta chinuita.
Parerile medicilor din bucuresti care spun ca ar fi indicat avortul, cele ale psihologilor care spun ca atat trauma fetitei va fi adancita.. cat si impactul asupra copilului a modului in care a venit pe lume nu putem sa tinem cont, pentru ca n-au facut parte din comisia care a examinat fetita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Era mai demutl un subiect despre copiii nascuti cu diverse afectiuni(printre care si Down).
Multa lume spunea ca nu este normal sa faci avort stiind ca embrionul respectiv este afectat de o boala incurabila, ca e o crima, ca poate va vrea sa traiasca.
In cazul acela eu sunt de acord cu avortul atata timp cat survine in intervalul respectiv de saptamani , pana sa ajunga fiinta umana.
Daca asta este crima impotriva umanitatii, atunci ce spuneti de familiile sarace care traiesc in "case" fara acoperis , care traiesc de pe o zi pe alta si care totusi au 3 copii? Trebuia sa le castreze cineva , sa le faca avort?
O viata chinuita poate aea si un copil de bani gata , si un copil care-si pierde parintii intr-un accident ,si un copil dintr-o familie saraca.
Daca stam sa ne gandim la tot ce e rau si ce se poate inatmpla nu mai ace nimeni copii , ca ii chinuie.

E trista situatia asta , dar chiar atat de trista incat trebuie omorat un copil?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Nu am citit tot, nici nu voi citi, atat cat am citit a fost suficient .
Ca si blue eyes, pot spune ca sunt socata că femei, mame de pe acest forum, mame de fetite de pe acest forum sunt de acord ca fetita respectiva sa dea nastere unui copil.

Va propun sa va opriti cinci minute din stresanta goana a zilei de luni. Încercati sa va amintiti ce faceati când aveati 10-11 ani. La ce va gândeati, ce va doreati, ce va bucura, ce va întrista? Amintirile de atunci sunt unice, sunt printre cele mai frumoase, oricâta saracie va fi fost, oricâte lipsuri vom fi îndurat. Ce poate fi mai frumos decât copilaria?

Acum, va rog sa va gânditi la Florina, fetita din judetul Neamt care a împlinit 11 ani de viata si 20 de saptamâni de sarcina (ca rezultat al unui viol). Mai scriu o data: Florina are 11 ani si o sarcina de 20 de saptamâni, la care a ajuns dupa ce a fost violata de unchiul ei. Timp de trei saptamâni, mai multi medici din Piatra-Neamt s-au tot codit si au tot analizat cum e mai bine pentru copila si pentru copilul din copila. Spre deosebire de Justitie, în astfel de cazuri procesele nu se pot amâna la nesfârsit si nu se poate face recurs; fatul se dezvolta, creste, devine, din ce în ce mai mult, copil. Pe la saptamâna a 18-a, medicii din Piatra-Neamt au decis ca sarcina sa fie întrerupta printr-o microcezariana. Dar nu si-au asumat decizia si au trimis „cazul“ la Iasi.

Iesenii, având legile în mâna si o sarcina care ajunsese deja la saptamâna a 20-a, au hotarât ca nu trebuie intervenit. Le-au vorbit parintilor despre riscuri. Le-au explicat ca întreruperea de sarcina, în acest moment, se poate face doar daca fatul prezinta malformatii incompatibile cu viata sau daca viata mamei e pusa în pericol. Fireste, pe medici îi intereseaza pericolul imediat, iminent. Cel mai simplu, cel mai comod e sa lasi decizia pe seama unui text de lege alcatuit de un birocrat. Mai degraba lasitate si ipocrizie decât întelepciune, maturitate si responsabilitate. Pare ca pe medici nu-i preocupa viata de dupa nastere a fetitei-mama. Dar nu cumva tocmai atunci, dupa nastere, viata ei va fi pusa în pericol? Ce viata îi asteapta pe fetita-mama si pe copilul ei. Abia lasând-o sa nasca, medicii, parintii, procurorii sau mai stiu eu cine intervin brutal în viata fetitei, ducând la desavârsire monstruozitatea facuta de odiosul ei unchi.

Sunt atâtea grozavii pe care nu le-a luat în calcul legea. Imaginati-va ca, peste un an, fetita-mama va avea 12 ani si va alapta. Peste patru ani, când va avea 15 ani, îsi va duce copilul la gradinita. Imaginati-va fetita de 15-16 ani mergând la sedinte cu parintii. Tehnic vorbind, peste aproape cinci luni, medicii îsi vor face treaba ireprosabil, presupun. O vor ajuta pe Florina sa aduca pe lume un bebelus sanatos. Apoi vor merge linistiti la casele lor: au dat României înca un locuitor, traiasca!

Sa ne întelegem: nu medicii sunt de vina pentru ca s-a ajuns în aceasta situatie. Vinovat e violatorul pentru care nu cred ca exista o pedeapsa suficient de dura. Vinovata e societatea noastra înapoiata, inflexibila. În tari ceva mai civilizate ca a noastra, se face educatie sexuala devreme. Recunosc, nu-mi dau seama cât de devreme e cazul. Dar mi se pare teribil faptul ca parintii copilei din judetul Neamt nu si-au dat seama, atâta timp, ca fetitei lor i s-a întâmplat ceva groaznic.

Aceasta nu este o dezbatere despre avort în general. Dar dupa ce rostiti un Doamne-fereste grabit, va rog sa fiti de acord ca fetita de 11 ani nu poate fi condamnata sa nasca fiul unchiului ei care a violat-o. Chiar daca totul e, ironia sortii, perfect legal.

sursa:
http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/809212/HERA-Perfect-legal-tara-fetitelor-mame/

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Vorbiti ca si cum a da nastere unui copil si a-l alapta ar fi cele mai groaznice lucruri care s-ar putea intampla. Parerea mea ca ce a fost mai rau deja s-a intamplat: violul . Vorbiti ca si cum avortul ar sterge de la sine durerea, ca si cum dupa aia isi poate relua viata exact ca si inainte.
As fi fost poate de acord cu avortul daca ar fi fost o sarcina mai mica, dar copilul ala misca, e viabil.Ca si durere fizica ar fi cam acelasi lucru, nasterea sau avortul. Asa ca adoptia copilului rezultat ar fi dupa mine cea mai buna solutie.
Dar e mai mult de munca sa oferi unui copil sansa la o viata decat sa-i dai niste bani pentru avort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Vorbiti ca si cum a da nastere unui copil si a-l alapta ar fi cele mai groaznice lucruri care s-ar putea intampla. Parerea mea ca ce a fost mai rau deja s-a intamplat: violul . Vorbiti ca si cum avortul ar sterge de la sine durerea, ca si cum dupa aia isi poate relua viata exact ca si inainte.
As fi fost poate de acord cu avortul daca ar fi fost o sarcina mai mica, dar copilul ala misca, e viabil.Ca si durere fizica ar fi cam acelasi lucru, nasterea sau avortul. Asa ca adoptia copilului rezultat ar fi dupa mine cea mai buna solutie.
Dar e mai mult de munca sa oferi unui copil sansa la o viata decat sa-i dai niste bani pentru avort.

Pentru femei mature s-a dovedit ca a duce sarcina rezultata in urma unui viol, a naste si a alapta acel copil reprezinta unul dintre cele mai groaznice lucruri care li s-ar fi putut intampla, aici vorbim de un COPIL DE 11 ANI!!!!! Ce te face sa crezi ca va putea sa suporte mai usor aceasta situatie decat o femeie matura?
Crezi ca degeaba legislatia din majoritatea tarilor democrate accepta la unison intreruperea sarcinilor rezultate din viol?
Pana si pe vremea comunistilor nu se punea problema sa duci la termen o sarcina rezultata din viol!!!! Nu este acelasi lucru cu o sarcina rezultata dintr-un act sexual neprotejat consimtit intre doi adulti, nu e ca si cum un cuplu decide sa tina totusi o sarcina nedorita, venita intr-un moment nepotrivit.
Copii sunt o binecuvantare si un dar de la Dumnezeu, intr-adevar. Dar pentru copilul insarcinat de care vorbim aici nu poate fi vorba de asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

xio, nu ma interesaza parerile medicilor, cat parerile oamenilor, ale mamelor!!! Tu, daca ai fi mama si copilul tau, nu conteaza varsta, ar fi violat, a fi de acord cu sarcina I-ai prelungi trauma?

Iulia, a da nastere unui om nu trebuie sa fie urmarea unui viol asupra unei fiinte, cu atat mai putin asupra unei fetite!!! A aduce o viata pe lume trebuie sa fie ceva frumos, nu numai un act fiziologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

La 11 ani, da, mi se pare groaznic, mai ales ca rezultat al unui viol ...
Si viata si-ar putea-o relua, probabil, dupa mult timp si ar putea incerca sa aiba o viata normala, in timp ... insa avand si povara acestui copil ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Xio, tu urli in gura mare ca nu iti doresti copii, ca nu te induioseaza vederea unui copil dar totusi daca ai avea o sarcina in urma unui VIOL si INCEST ai iubi sarcina cu toata fiinta ta...ma lasi?

Da numesc obligativitatea unui copil de a naste un copil crima impotriva umanitatii si daca as fi in locul parintilor as apela la Comisia Europeana pt Drepturile Omului care aici sunt incalcate!!

La fel face si biserica catolica in Africa.Ii indeamna pe bietii muritori de foame sa faca cat mai multi copii ca prezervativul e pacat.Nu le pasa ca pruncii vor fi muritori de foame, ca se vor naste din violuri sau din parinti purtatori de HIV.Din nou nu conteaza CALITATEA VIETII ci viata in sine.

Atata timp cat nu voi traiti vietile amaratilor astora urlati tare si mare dar daca vi s-ar intampla voua a-ti tacea si actiona.Degeaba va bateti cu caramida in piept ca nu v-ar pasa de gura lumii, in cazuri din astea sunt convinsa ca nimeni nu vrea ca lumea sa stie.Nu e o mandrie sa fi violat de un membru al familiei

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pai eu am spus ca cea mai buna solutie e adoptia, n-am spus de alaptat s.a.

Mergi la inceput