i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 21
angipangi spune:
elise,problema ta personala nu esti numai tu,eu m-am referit in special la tine,dica in locul fetitei sa fie al tau.
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
Elise spune:
ricea,
e un exercitu de imaginatie inutil. Traiesc in alt mediu, imi educ copilul altfel, deci ar reactiona altfel, am alta capacitate de a-i asigura suport si de a-l ajuta. Mi-e simplu sa spun ce as face, dar e irelevant.
Cre'ca mai bine ne concentram pe situatia acestei fetite, nu pe a mea sau a altuia.
larissa_79 spune:
quote:
Originally posted by mihaela_80
Elise, ba eu am cunoscut oameni cu o viata grea care ar fi preferat sa nu se fi nascut si copii pentru care nu exista nici un dram de fericire pe lume. Normal ca nu vrea nimeni sa fie transat bucati acum, cand exista o constiinta, dar la 17 saptamani nu se pune problema asa.
In plus, sa nu transformam discutia in vesnica : e avortul moral sau nu, aici nu e vorba de o studenta care s-a imbatat in excursie la munte si a uitat sa-si ia pastila anticonceptionala. Chiar si pe vremea comunistilor se putea face avort daca sarcina era rezultata in urma unui viol, am ajuns mai rau ca atunci?
De ce nu se pune problema asa si la 17 saptamani? Pentru ca nu stie sa vorbeasca? Durerea lui va fi la fel de mare. Scos din trupul mamei ce il hraneste si aruncat la gunoi... Suntem noi oameni oare?Spre ce ne indreptam?
Se pierde din vedere un aspect. Daca se face uciderea, fetita va ramane traumatizata de viol sau nu, va avea o viata fericita sau nu.
Singurul lucru cert ar fi copilul mort atat.
Daca copilul se va naste, va fi fericit sau nu, mama traumatizata sau nu etc. Singurul lucru cert e ca un om va avea dreptul la viata.
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu totul va fi bine!
Elise,
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
avmaria spune:
"In orice caz, discutia asta ar putea evolua constructiv spre ce putem face pentru mama si copil, in loc sa ne paruim intre noi"
Elise, citeste mai bine pe o pagina inainte, exact asta ti-a propus Snee - si nu numai tie- si ti-a si explicat concret cum, asa ca incepe tu, da exemplu, nu mai suna goarna ca a sunat deja !
In ce priveste raspunsul pe care tocmai l-ai dat Ricei, no comment ! Sincera sa fiu nu ma asteptam sa te sustragi asa de repede, credeam ca-ti plac provocarile ... Si eu vroiam sa-ti pun intrebarea asta, cand am vazut ca ti-a fost deja pusa. Dar cu precizarea ca, Bblisa, in situatia respectiva (Doamne fereste) ti-ar fi spus ca doreste avort, ca si fetita asta nefericita. Deci daca tu treci peste vointa ei, nu o iei in considerare ca pe o persoana, ar insemna ca tot ce sta la baza educatiei pe care scrii pe forum ca vrei sa i-o dai s-ar duce de rapa. Realizezi?
Dar si mai tare m-a interpelat superioritatea cu care te consideri deasupra legilor, regulile-s altele pt prostime !
Xio, chiar in cazul dilatarii de col, tot nu se pune problema de a se scoate in bucati sau viu si asteptat sa moara, sub nici o forma ! Tu studenta la medicina ar trebui sa stii mai bine ca mine. Nu inteleg de ce vrei sa dramatizezi si mai tare, de parca situatia in sine nu ar fi destul de dramatica.
Elise spune:
avmaria,
nu mi s-a parut "sustragere": am spus doar ca e irelevant. Bebelisa mea nu va creste cu mentalitatea ca a face un copil e cel mai rau lucru care ti se poate intimpla si "iti fura viitorul". "Vointa" unui copil speriat de 11 ani este dictata de educatie si de cum percep lucrurile adultii din preajma lui. Iar adultii din preajma ei in mod cert privesc copiii ca pe o bucurie.
Indiferent ce ar pati, ar beneficia de tot suportul meu, afectiv si financiar, doctori, spitale, tratament, etc. Daca ar fi periculos pentru ea, as face tot posibilul sa intrerupa orice sarcina la orice termen. Daca nu, in conditiile in care fatul e aproape de termen, nu, n-as indemna-o sa il avorteze. Pentru ca n-as considera ca asta ii aduce vreun beneficiu pe termen lung. Sau ca rezolva ceva. Ar fi o fiinta nevinovata, in fond. L-as creste eu. Cu sau departe de copilul meu, daca fata mea nu l-ar vrea, totusi.
Nu ma pun mai presus de nimeni. Ma pun doar mai presus de mentalitatea "aoleu ce vor spune babele satului", care se regaseste si in titlul subiectului, de altfel.
Pentru simplul motiv ca putin imi pasa ce vor spune.
As avea eu grija sa fie fericit.
Multumita de detalii?
Te ajuta cu ceva?
Sau pe fata si copilul ei despre care e vorba, de fapt, aici, ii ajuta cu ceva ce as face eu, sau tu, sau altul?
Sau doar vroiai asa, sa ne mai bagam in seama?
N-am vazut propuneri concrete pina acum, exceptind indemnul sa stringem bani pentru avort. In caz ca totusi se stabileste sa facem ceva, revin intr-o saptamina si ma alatur initiativei.
Acum ma scuzi, imi duc copilul la mare.
Ingrid S spune:
Eu am impresia ca se da o noua greutate cuvantului avort. Atat de mare e greutatea asta, incat nu mai vedem nicio situatie in care sa-l practicam. Chiar, daca nici starea nefericitei fetite obligate sa nasca un copil rezultat in urma unui viol nu le misca pe partizanele pro-life, atunci eu nu mai stiu pentru ce exista posibilitatea de a face avort in Romania sau in alte tari.
Cum sa fiu de acord cu diverse experimente in care un copil se naste la venerabila varsta a mamicii de 67 de ani sau, la polul opus, de 11 ani? Pana la urma ce devenim: simple carcase pt copil, niste incubatoare fara vointa? Asa cum m-a revoltat cazul in care un copil a fost tinut in burtica mamicii, mamica in coma, cu cancer, va mai amintiti subiectul? Chiar asa neglijam orice aspect doar pentru a se naste un copil (care apropo, ar putea avea malformatii)?
Din cate am citit, fetitza a venit la 4 luni la control, ei, pana ce medicii s-au intrunit in comitete si comitzii a mai trecut o luna, ce atata avort, fa-l tu si priveste-l in ochi, poate iti rasare iubirea de mama...
Eu sunt convinsa ca nicio mama de aici nu si-ar lasa copilul in necaz si ar da aprobare pt avort, dar pe forum da bine sa zbieram in favoarea fatului. A mamei mai putin, ce conteaza? Nu-i interesant ca medicii decid ca se poate naste un copil de catre alt copil, dar nu decid ca proaspata mama poate si vota..si conduce masina...doar la 11 ani are atata discernamant...., ghinionul ei daca nu poate decide singura ca vrea la scoala si sa se joace cu prietenii in loc sa se pregateasca intens pt rolul de mama.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
avmaria spune:
Elise, nu, nu-s multumita de detalii, caci cu aceasta intrebare retorica ti s-a incheiat postul inainte sa editezi. Ce inseamna ca "nu ai indemna-o", i-ai impune sau nu sa duca sarcina, ea fiind minora? Pe de alta parte, spui ca i-ai da tot suportul. Pai daca ea cere sa avorteze, ce suport ii vei da? Tot nu mi-e clar. Cum nu mi-e clar nici cum l-ai creste pe nepot departe de copilul tau. Adica il cresti tu si o abandonezi pe bblisa sau il abandonezi pe nepot si o cresti pe bblisa? Si te rog nu-mi raspunde cu "viata in pericol", ca s-a tot explicat pe atatea pagini ca daca e in pericol la avort, e cu atat mai mare la nastere, si se pare ca acest argument te-a lasat total indiferenta pana acum.
Cum ii spuneam si lui Xio, hai sa nu mai umflam ca nu e necesar, e destul de dramatica situatia si asa. Jumatea sarcinii e la fel de aproape de termen ca si de inceput, nu ti se pare ?
"Te ajuta cu ceva?
Sau pe fata si copilul ei despre care e vorba, de fapt, aici, ii ajuta cu ceva ce as face eu, sau tu, sau altul?
Sau doar vroiai asa, sa ne mai bagam in seama?"
Nu vroiam sa ne bagam in seama, vroiam sa incerc sa-ti deschid ochii, prin exercitiul privitului in oglinda. Dar se pare ca degeaba ....
"N-am vazut propuneri concrete pina acum, exceptind indemnul sa stringem bani pentru avort."
Mai citeste o data, ti-am si indicat postul
Elise spune:
avmaria, mai citeste o data, poate te lamuresti.
N-as vrea sa plec si sa te las asa nelamurita.
Da, as convinge-o ca un copil nu e o nenorocire, in caz ca nu ar sti asta, ca e mare, simte, il doare, ca nu-l putem face bucatele.
Si nu mi-as abandona copilul, dar as intretine bebele, i-as plati bona, casa, masa, tot ce are nevoie - m-as considera responsabila.
Deja mi se pare penibil cite detalii ceri pentru o situatie ipotetica, care oricum nu seamana cu situatia unei fetite neglijate din satucul ala. Dar se pare ca alte argumente n-ai... si poate, poate asa gasesti.
See u.
Sper ca intr-o saptamina sa nu ramina tot macelul asta la acest subiect.
avmaria spune:
quote:
Originally posted by Elise
[as intretine bebele, [b]i-as plati bona, casa, masa, tot ce are nevoie - [/b]m-as considera responsabila.
Asta cred c-o sa ramana in analele DCului !
Cat priveste plecarea ta, sper totusi sa mai vii pe aici cat sa ne spui unde esti cu ajutorarea copilului si a mamei, ca doar presupun ca n-ai sunat goarna doar din pura strategie oratorica. Poate deschizi un blog ceva...
Elise spune:
Poate sa ramina in analele...cui vrei tu.
Daca se poate dona pentru mama si copil, imi doresc sa particip.
La cum pui problema, mai ai putin si spui tu si cu cit.
Ma bucur ca nu mai ai alte probleme existentiale la ora asta tirzie.