i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Puneti multe dintre voi la indoiala relatia mama-fiica, spuneti ca daca mama a fi fost cu adevarat parinte nu s-ar fi intamplat nenorocirea asta. Poate ca in mare parte aveti dreptate.
Dati-mi voie sa va amintesc de o multime de situatii in care mame educate, din familii respectabile, au trait ani de zile fara sa banuiasca violurile repetate la care fiicele lor erau supuse de catre proprii tati (naturali sau vitregi). Exissta si biblioteci intregi de literatura de specialitate pe tema asta, copii supusi unor asemenea abuzuri nu se duc sa le marturiseasca parintilor din teama, de rusine, se gandesc ca ei au facut ceva care a declasat comportamentul respectiv.
Eu nu inteleg un singur lucru: de ce familiei nu i se permite sa ia decizia pe care o crede cea mai potrivita, ca pentru noi este rea sau buna nu conteaza, EI TREBUIE SA TRAIASCA CU CONSECINTELE TOATA VIATA, NU NOI!!!
Noi vom trece la alt subiect de comentat in curand, ei vor ramane ori cu doi copii nenorociti ori cu unul singur si cu tragedia care li s-a intamplat de acum inainte.

Eu am baiat, nu fata, dar ma intreb, daca-as fi avut si i s-ar fi intamplat asa o nenorocire ce-as fi facut? E usor cand e vorba de un "fapt divers" sa-ti dai cu parerea, cate dintre mamele de fete ar fi spus tot asa de hotarate "Lasa mama, e de la dzeu, numai el ii poate lua viata, il crestem ... te mai joci cu papusile, mai alaptezi; mai scrii o tema, mai scimbi un scutec. A... ti se pare ca te uiti la el si retraiesti violul? Nu-i nimic, te duce mama la psihoteraput."

Sa ne fereasca sfantul pe oricare dintre noi sa ajungem in fata unei asemenea decizii. Teoria suna bine, din pacate viata bate orice teorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Exact.
E mult mai acid si am explicat si de ce.
Si am explicat si aici de ce.

Varianta pe care ai citit-o tu era ce e acum, fara adaugari. N-am sters nimic, n-am facut decit sa adaug.
Mi se pare foarte josnica ideea ca daca omorim copilul dispare " reminderul "mizeriei omenesti care se cheama viol".
ilse Posted - 22/06/2008 : 16:23:31

Precum vezi, asta a fost adaugat dupa blogul meu. Deci am intuit bine sensul discutiei. Nu?
In rest, nu vad ce consideri tu "drama mea", personal nu traiesc nici o drama. O drama traiesc mamicile astea care devin mame fara voie, si copiii pentru care decid altii ca e mai bine sa nu se nasca, in loc sa ii ajute pe ambii, mama si copil, macar sa se priveasca in ochi si sa vada daca pot avea o relatie.
Si, daca o relatie nu pot avea, macar pot avea o viata. Ambii.

Despre asta e vorba. Eu zic ca asta e situatia in ansamblu. In povestea asta sint DOUA victime, nu stiu de ce se considera ca e mama victima si bebele agresor/cauza suferintelor/"reminderul" etc.
Esti chiar sigura ca daca dispare copilul , dpdv fizic, dispare si amintirea violului? Dispare violul cu totul? s-a transferat tot cosmarul in acea fiinta?
Altfel de ce nu se dezbate omorirea varului, ci omorirea copilului?!

In rest, sper ca ti-am raspuns la intrebare, si imi mentin parerea ca aici nu mai am de ce sa intervin - mi-am exprimat opinia destul de clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

N-am inteles prea bine de ce ma citezi, dar oricum sa inteleg ca stii ce se afla in sufletul bietului copil de 11 ani, nici macar majora nu este care a fost supusa dramei asteia? si copil se considera cred de-abia dupa ce se naste,pana atunci este fat, din cate stiu.

Mergi la inceput

nici o problema, ilse.

E suficient ca din pasajul citat inteleg si eu, si probabil oricine, ce ai vrut sa spui.

PS: parca pina acum il numeai "reminder al mizeriei". A fost upgradat la nivelul "fat"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

rhoneea daca fetita nu voia avort nu se mai discuta asa... voia copilul. Foarte bine. Ca-si risca viata e oricum secundar.

Tu ce simteai insarcinata... de ce-ti aduce aminte miscarea pruncului... de dragostea voastra si de minunea pe care a-ti creat-o, nu?

spic acum e totul terminat...pentru fetita... daa? "Lapte varsat..."
Stii ce pedeapsa iei intr-o tara civilizata pentru abuzul emotional al unui copil? O zi doar? Ce patesti daca ti-ai inchide copilul intr-o camera si i-ai proiecta non-stop imagini care sa-l sperie? Stii ca ai fi declarata o abuzatoare?
Tu fetei acesteia ii spui patru luni de flash-back fara un moment de repaus. Ca doar tu nu uitai insarcinata ca erai insarcinata.

Eu am asa o dorinta adolescentina de "eroi", de oameni care dau un exemplu. Cu o singura conditie. Sa fie benevoli.
Daca societatea ii poate oferi in alta parte cuiva viata pe care si-o doreste, imi pare normal sa o lasam sa aleaga ce i se potriveste in locul in care i se permite.
Daca ea vrea sa arate ca se poate ca un copil minor de 11 sa aiba o relatie umana calda cu un copil rezultat din violarea ei. Daca vrea si crede ca poate arata ca pot amandoi avea o viata normala. Daca ea vrea sa fie un simbol al visurilor noastre de o societate mai buna ... ar trebui sa capete tot sprijinul nostru.
Dar sa fie o eroina cu voia ei, nu sa o facem noi martira aspiratiilor noastre de puritate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

wow, ce chestie(eu aici ma refer la cum se numeste stiintific), pai tu il vezi deja copil, ce o fi asa greu de inteles ca nu esti in situatia ei...si nici nu ai dreptul sa decizi tu in locul ei, este corpul si psihicul ei.

Mergi la inceput

oare?

Pina cind este vorba doar de corpul si psihicul ei?
Pina cind are sarcina noua luni?

Nu eu am dreptul sa decid, dar altii au.
Si au si decis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Elise, adopta-l tu, daca chiar vrei sa faci ceva pentru copilul nenascut. Ca asa, la dat din gura si din tastatura ne pricepem toti.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nu stiu daca avortul ar ajuta-o sa treaca mai usor peste viol.
Cred ca familia doreste asta in ideea de a se intoarce la normalitatea de dinainte...Nu vorbim despre ce a fost, sa se termine cat mai repede, sa zicem ca nici nu s-a intamplat.
Instinctiv vor sa se protejeze in uitare, negare. De inteles! Dar e intr-adevar posibil, apare asa mai repede vindecarea? A fost un cosmar, ne-am trezit, ce usurare? Si cei ce sustin aceasta varianta , tot asta au in subconstient, nu?
Dar daca descopereau violul mai tarziu, dupa inca trei luni? ( nu neaparat in ideea ca el ar fi si continuat in aceasta perioada)
Cel mai important mi se pare suportul psihologic pentru intreaga familie,timp indelungat pentru ca ei la randul lor sa poata ajuta la vindecarea fetitei...Sa poata prelua cat mai mult din greutatea imensa care apasa pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by Cristina_A

Elise, adopta-l tu, daca chiar vrei sa faci ceva pentru copilul nenascut. Ca asa, la dat din gura si din tastatura ne pricepem toti.

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.

Auzi , il adopt io daca mergi tu sa faci dilatatia colului si sa-l scoti bucati , sau daca-l iei in brate si-l duci la incineratoriu, eventual sa si astepti pana moare , nu sa-l lasi asa , zbatandu-se .
ca asa , la dat din gura , suntem buni toti

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput