analize copil
cand si unde se fac analize pt copil??
fata mea are 1an si 2luni si nu stiu nici macar grupa sanguina...
a fost absolut sanatoasa si nu i-am facut pana acum analize...
voi ce parere aveti?
bb Bia si mami Cori
Raspunsuri
petruta spune:
Daca nu are nici un fel de probleme cu sanatatea de ce te framinti ?
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
cori spune:
nu stiu...habar n-am..
asa ca-i ciudat sa nu stiu nici macar ce grupa are...daca e anemica si nu pare? nu stiu ce sa zic...daca ii lipseste ceva si aflu prea tarziu?
sunt penibila nu?::))))
bb Bia si mami Cori
Andrada spune:
Eu stiu ca analizele trebuie facute in fiecare an calciu, fier, celule rosii albe, glicemie,etc.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
nelia spune:
Nu esti deloc penibila, Cori. Si eu vreau sa-i fac niste analize de rutina Agatei, are doi ani si o luna si e normal sa vreau sa stiu cum sta cu calciul, cu fierul etc. Nu-i voi face ecografii, radiografii si altele din astea, dar niste analize la singe si urina cred ca trebuie facute din cind in cind. Si am vrut sa-i fac mai de mult timp, dar am tot aminat ca imi este mila de ea ca va trebui sa-i ia singe si deci sa o intepe.
Cred ca cel mai bine este sa mergi la un cabinet privat, civilizat si mai ales unde se respecta regulile de igiena... dai un ban, dar ti le face repede si poate sint mult mai sigure daca e o firma care se respecta. Desi nu aveam bani, inainte de a pleca din tara imi faceam analizele la Medsana pentru ca ma saturasem sa stau la cozi, sa bag in traiste si in buzunare pentru orice fleac pe care il aveam de facut. La Medsana platesti un pic mai mult, dar la receptie, cu chitanta si nu mai dai nimic dupa aceea, adica eu nu am mai dat. Nu stiu daca se pot face analize si la copii mici, dar merita sa incerci si sa afli. Cred ca nici nu-ti trebuie trimitere de la medicul de familie, daca stii ce analize sa bifezi pe formularul lor.
Cornelia, mamica Agatei
angi_gemeni spune:
Copiii mei au fost anemici si le-am tot facut homograma. La 6 luni, repetand hemogramele, am hotarat sa le mai ia nitel sange, pentru determinarea grupei sanguine.
Cam atat...
Daca esti curioasa sa vezi ce grupa are, poti merge la orice cabinet medical... Daca nu sunt altele problemele, atunci, nu te ma framanta degeaba!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
cori spune:
nu mai stiu ce sa zic...
e o idee buna cu medsana...vreau sa merg undeva sa fiu sigura ca e ok...
problema mea este ca medicul meu...de fapt al Biancai...este cam bezmetic...am noroc ca e papusa sanatoasa ca altfel...
nu merg la medic decat pt vaccin..la 1 an..6 luni..4 2.. etc..
in rest nu...si nu s-a uitat niciodata in gatul ei de exemplu...sau nu stiu..sa ma intrebe daca e ametita, daca mananca bine sau nu..sau chestii din astea...
simt ca imi cresc copilul la noroc...intradevar ma bazez mult pe instinctul matern, dar cateodata ma intreb daca nu cumva sunt un pic cam superficiala...
va pupic dulce
PS: ce faci angi?? nu te-am mai auzit de un car de vreme...esti ok? dar puiutii?
bb Bia si mami Cori
Danza spune:
Corina, eu te-as sfatui sa schimbi medicul fetitei astfel incat noul ales sa aiba un pic mai multa grija de ea, e absolut normal si chiar necesar, mai ales in primul an de viata, medicul sa te intrebe si sa stie cum doarme bebita, cum papa, cum si de cate ori face kk etc.
Cat priveste analizele, poti sa-i faci analiza generala la urina, sange (cerand sa-ti spuna si grupa sanguina) si cam atat.
De ce sa-ti capul prea mult daca e sanatosa, daca vrei fff tare poti face si o ecografie generala a organelor interne si cam atat.
Multa sanatate si gandeste-te bine la eventuala schimbare a pediatrului - nu-i normal un pediatru sa nu se intereseze de copiii pe care ii are.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
cori spune:
cunoaste cineva un pediatru bun cu cabinet in zona unirii?/bucuresti.
bb Bia si mami Cori