antistres
fetelor as vrea sa iau niste pastile pt a nu ma mai enerva atit de usor si sa nu mai pun totul la suflet, pt a ma calma, am niste probleme cu sotul si vreau sa nu mai fiu asa impulsiva
voi ce pastile ati luat?
Raspunsuri
kariguld spune:
pentru calmarea nervilor, eu recomand angajatilor, sa plece la plimbare!! pe jos, in parc, unde vor ei!
nu cred ca ar trebui sa iei pastile, nu asta e solutia...indiferent de problema!
poate eventual un ceai calmant, de la plafar...dar nu pastile...!impulsivitatea se tine sub control cu mintea!!! solutii miraculoase nu exista!!
Kari
Mindy spune:
Eu cind am avut o perioada de stres am intrebat la Plafar, mi-au dat ceva pe baza de plante dar nu le-am mai luat ca a trecut repede perioada stresanta. Le zicea pastile antistres sint ff mici si 100% facute din plante.. iarasi iti pot recomanda ei ceaiuri sau combinatii de ceaiuri.
Dar cele mai bune metode antistres sint: masaj, baie cu soutii sare de baie antistres Aromaterapy, la mine ajuta mincatul semintelor (nu f multe si nu f sarate), evitarea cafelei, sport (alergat, aerobic), o plimbare f lunga... Am auzit unele prietene fac curatenie/reorganizare in toata casa cind au perioade de f mult stres sau emotii. O fi si asta o metoda de alungarea stresului:)
ama1357 spune:
si eu fac curatenie cand sunt nervoasa... chestia pozitiva este ca reusesc sa fac si mai repede decat in mod normal din fericire sunt o persoana calma... ma gandesc ca nu are rost... si imi trece...
pastilele nu sunt cea mai buna solutie... eu una le-as evita...
mi_ro spune:
Si la mine functioneaza chestia cu facutul curatului. Am luat asa multe pastile intr-o vreme cand aveam ulcer ca am zis ca mai bine ma calmez singura. Trece si de nervi si de ulcer. 25 de ani am avut ulcer si-ti spun eu ca nu ajuta la nimic nervii.Sotul lasa-l ca poate daca esti mai senina si te gandesti cum s-ar rezolva lucrurile poate se schimba si el.
Eu ma culc cu fata in sus pe pat imi pun niste muzica de relaxare si ma gandesc ca sunt prin Dominicana sau ma rog pe la tara prin Romania.
Cateodata nu vezi nici o rezolvare a lucrurilor dar cauta sa-ti impui sa nu fii nervoasa. Atunci daca si tu si el sunteti nervosi chiar nu mai e nici o solutie.
Eu cand mai am zile rele mai iau seara cateva picaturi de valeriana. Ajuta la mentinerea ritmului cardiac. Sunt plante.
Sau mergi la o sala unde se poate face tai-chi sau ma rog un sport care sa-ti alunge stresul.
Sa ai multe zile senine!!!
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
pisix spune:
carmen - exista pastile de sunatoare sau daca ai rabdare, mai multe ceaiuri cu sunatoare
Nici extraveralul nu e rau, e total natural, nu te moleseste, nu creeaza dependenta
Mananca banane, lactate, fulgi de orz.
kariguld are dreptate - si plimbarile sunt bune. Macar 5 min dar intr-o zona linista (nu iesi pe bulevarde mari unde e aglomeratie, se injura oamenii si miroase numai a benzina).
Nici 15-20 de minute de miscare nu ti-ar strica dimineata, vei avea alta dispozitie.
Succes si nu uita ca dupa orice furtuna apare soarele (sau curcubeul)!
vio_dia spune:
Eu iau Sedocalm, niste pastile din plante, au si valeriana parca, si Magne-B6 in perioadele de stress mare la birou si sa stii ca ma ajuta. Din cate am citit, lipsa de magneziu se manifesta si prin neliniste, nervozitate, asa ca incerc sa fac o cura cu Magne-B6 cel putin o data pe an, in special prin februarie-martie, ca atunci e la noi perioada de stress maxim Aaah, si Sedocalm am luat in facultate, in perioada sesiunilor, si m-am simtit bine.Si n-a dat dependenta, sper
Madalina1968 spune:
anti stres[/b]
Baie cu sare marina
Baia cu sare marina este o adevarata binefacere pentru pielea dvs. Indata ce se dizolva in apa, micile cristale incep sa actioneze: daca pe piele concentratia de sare este superioara celei din tesuturi, se tinde spre o echilibrare a lichidelor din interior si exterior, eliminandu-se o parte din apa depozitata in trup. In acelasi timp, pielea absoarbe prin pori o serie de minerale si oligoelemente. Acest efect de drenare a apei se poate observa usor in aspectul pielii care, dupa o baie cu sare marina, devine mai intinsa si mai ferma. De asemenea, fiind bine umezita, ea capata o culoare trandafirie.
Daca, la scurt timp dupa baie, va veti simti odihniti si relaxati, aceasta se datoreaza faptului ca sarea marina e bogata in magneziu, mineralul anti-stres.
Atentie! Baile cu sare marina au un puternic efect stimulator. De aceea, n-ar trebui sa le faceti chiar inainte de culcare.
Procurati-va sare marina (de la o farmacie sau un magazin naturist) si presarati in cada intre 250 si 500 g.
Apoi umpleti cada cu apa calduta la temperatura de 36gr.C si intrati in ea.
Ramaneti in apa 15-20 de minute, dupa care nu faceti dus. Infasurati-va intr-un prosop mare si odihniti-va tot atata timp cat ati stat in cada.
-- ceai de sunatoare 2-3 cesti/zi + 1 inainte de culcare
ENERGIZANTE DIN PRODUSE APICOLE
- Tonic executiv (vitalizant puternic) - este o combinatie de polen, laptisor de matca, propolis, ulei de catina si extract de urzica. Este probabil cel mai puternic vitalizant din aceasta gama de produse, fiind indicat in anemii, lipsa de calciu si magneziu, vertij, afectiuni generate de stres (insomnie, anxietate, depresie, tulburari de asimilatie).
[b]Uleiuri de baie
Aroma de busuioc - este folosita in tratarea tulburarilor digestive, impotriva stresului, depresiei si insomniei
Ulei de baie relaxant
-2 pic eucalipt
-3 pic pin
-6 pic muscata
-2 pic menta
-- sport/respiratie controlata
-- vit grupul B, Mg
Asta stiu eu.
Pupi!
Mindy spune:
La mine mai ajuta ceaiul de menta amestecat cu musetel, preferabil seara inainte de culcare.
Am niste menta proaspat culeasa si uscata, chiar si numai cind miros saculetul ala plin cu menta uscata parca imi da o stare de bine.
Acum sint un pic tensionata si imi imaginez ca sint intr-o sala de masaj (ce vise:)!), un maseor experimentat imi maseaza spatele si gitul cu ceva ulei calmant cu miros placut, o muzica relaxanta in surdina... un susur de ape.. hai ca deja ma relaxez numai cind ma gindesc.
uite si niste muzica de relaxare: http://www.youtube.com/watch?v=QQHuhcBznK0&feature=related
oana_s spune:
Pastilute VITAROZ de la plafar, sunt 100% extract de sunatoare.
La mine functioneaza (efecte cam dupa 2 saptamani).
Oana si Mara 11.08.2004