Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 11
Ramona J spune:
E drept ca sint pacienti care insista si insista...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ramiris spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Hai mai Simina... Chiar se supara pacientii pe doctorii care nu primesc spaga?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Citatul exact era "pana nu da, nu se simte bine", deci e o forma de terapie, omul da "ca sa se simta bine".
S-ar putea sa aiba o samanta de adevar totusi.
aiamoni spune:
Mie mi se pare ca exista o solutie la asta, si anume se se procedeze ca aici, in America. Adica da, ai asigurare pe care o platesti lunar, dar in momentul in care te duci la doctor desi asigurarea intra sa-ti acopere unele lucruri trebuie sa scoti si tu bani din buzunar, de fiecare data. Deci te duci la consultatii la doctor, platesti un procent din ceea ce costa, ti s-au facut analize, platesti, de asemenea la nastere. Nu pret intreg, ca de aia ai asigurare, dar totusi ar ajuta daca sumele respective, in loc sa mearga in anumite buzunare si pe furis, ar fi folosite de catre spital la cresterea tuturor salariilor in mod corect. Atunci stii de la inceput ce ai de achitat si gata. Spre exemplu aici desi ai asigurare iti vine nota de plata acasa si nu e prea ieftin, va asigur, cind ai avut ceva mai serios se cunoaste la buzunar si iti ia citeva luni sa platesti. Cu alte cuvinte banii tot ii dai, dar in mod legal, iar doctorii tot ii primesc, dar din salariu.
Ma gindesc ca e totusi o idee prosta si ceva imi scapa mie, de vreme ce nu se procedeaza asa...voi ce ziceti??
ramiris spune:
Stiu un medic din categoria celor intorsi in tara, cu siguranta nulti ati auzit de el, neurochirurg la spitalul de copii Marie Curie, intors din Canada.
E coada la usa lui, este extrem de apreciat si cautat.
Stiti ce le spun pacientii "vechi" celor "noi"?
-Sa nu cumva sa incerci sa-i dai ceva dlui doctor ca se supara!
Astia cum de-or avea incredere si nu s-or ofensa?
Natasa spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Ramona, am auzit eu fiind pacienta int-o sala de asteptare, comentarii foarte rautacioase de genul "normal ca nu primeste, daca nu e bun/a". Si am mai auzit astfel de comentarii sau asemanatoare si in alte parti, nu toate in acelasi loc.
Acum imi explic de ce atitia doctori iau spaga, de frica sa nu fie considerati prost pregatiti :) Bine, cu timpul, precum dr Nastasia, ca sa-si mentina prestigiul de medici "buni" incep sa aiba si un tarif, dar asta e deja alta discutie.
Eu totusi insist sa faceti un topic cu medicii care nu accepta spaga, vad ca deja sint doi in paginile astea si cu siguranta sint si altii care-s deranjati ca le sint asociate numele cu cele ale unor lepre.
Siminaf spune:
Natasa, eu si ceilalti colegi la care as fi putut face referire nu mai sintem in Romania. Toti au plecat, unii sint inca in Europa, e drept (in Vestul Europei), iar altii peste Oceane.
XIO spune:
quote:
Originally posted by Natasaquote:
Originally posted by Siminaf
Ramona, am auzit eu fiind pacienta int-o sala de asteptare, comentarii foarte rautacioase de genul "normal ca nu primeste, daca nu e bun/a". Si am mai auzit astfel de comentarii sau asemanatoare si in alte parti, nu toate in acelasi loc.
Acum imi explic de ce atitia doctori iau spaga, de frica sa nu fie considerati prost pregatiti :) Bine, cu timpul, precum dr Nastasia, ca sa-si mentina prestigiul de medici "buni" incep sa aiba si un tarif, dar asta e deja alta discutie.
Eu totusi insist sa faceti un topic cu medicii care nu accepta spaga, vad ca deja sint doi in paginile astea si cu siguranta sint si altii care-s deranjati ca le sint asociate numele cu cele ale unor lepre.
Natasa , eu cred ca ar trebui sa te preocupe doctorii care NU CER si care te trateaza la fel indiferent daca nu dai nimic , ii dai 2 caise , 200 de euro sau un BMW seria 6 .
Vrei sa stii numele? Deschide un topic , ca-ti umplu mai mult de 50 de locuri ;)
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Androix spune:
Xio, io vreau sa-mi umpli mai mult de 50 de locuri cu doctori care nu numai ca nu cer dar nici nu primesc nici oua, nici curcani vii, nici bemeveuri...
Andreea mama de Filip si Georgia
Natasa spune:
Xio, stii de ce si eu si Androix vrem doctori care nu primesc deloc spaga? Pentru ca orice mi-ai spune, un doctor care primeste -vorba ta un BMW seria 6- om e si el si il va trata mai atent pe cel cu darul. Mai atent nu inseamna ca-l va omori pe cel care nu da, dar va avea prioritate la operatie, la medicamente (ca doar stim ca nu-s pentru toata lumea), la un salon mai pe dimensiunea bemveului... SInt spitale atit de aglomerate si atit de solicitate incit s-ar putea ca doctorul care nu cere spaga sa nu apuce sa trateze si vreun bolnav care nu da pentru simplul motiv ca nu are loc pe lista. Ca sa nu-mi spui ca de da BMW-ul il da din recunostinta si nu asteapta nimic de la medic! :)
XIO spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Xio, stii de ce si eu si Androix vrem doctori care nu primesc deloc spaga? Pentru ca orice mi-ai spune, un doctor care primeste -vorba ta un BMW seria 6- om e si el si il va trata mai atent pe cel cu darul. Mai atent nu inseamna ca-l va omori pe cel care nu da, dar va avea prioritate la operatie, la medicamente (ca doar stim ca nu-s pentru toata lumea), la un salon mai pe dimensiunea bemveului... SInt spitale atit de aglomerate si atit de solicitate incit s-ar putea ca doctorul care nu cere spaga sa nu apuce sa trateze si vreun bolnav care nu da pentru simplul motiv ca nu are loc pe lista. Ca sa nu-mi spui ca de da BMW-ul il da din recunostinta si nu asteapta nimic de la medic! :)
Natasa , spaga/ mita inseamna primirea de bani sau alte produse pt. a comite o ilegalitate.
Tu te referi la foloase necuvenite pe care pacientul le da ca asa vrea el sau ca asa se face.
Prioritate la operatie nu exista, ca eu vorbesc de acceptarea DUPA prestarea serviciilor si nu inainte.
Deci da , pot sa va expun aici o lista de nume a doctorilor care te trateaza la fel indiferent daca dupa primeste o ciocolata , un leu , un multumesc sau BMW-ul.
Care nu cer bani .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/