m-am apucat de alergat
de 6 zile.alerg 15 minute seara.as alerga si dimineata dar din ,,motive,,de copil pänä acum nu s-a putut.de luni apare soacrain vizitä si mä gändesc sä profit.deci, intrebare..cine stie cum si cät ar trebui sä alerg sä se vadä si pe la soldurile si burta mea ceva modificäri.
Raspunsuri
Delidana spune:
Cind am citit titlul subiectului am vrut sa zic: vin si eu! Dar pina-n Germania e cale lunga...
Din ce stiu eu, corpul isi face incalzirea in 20 minute deci practic abia dupa aceea incepe sa arda grasimile. Oricum, pentru inceput 15 minute eu zic ca e foarte bine, poti sa maresti apoi treptat. Nu uita sa faci exercitii de intindere a muschilor, inainte si dupa.
Spor la alergat!
www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie
I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan
teo1970 spune:
buna
nu sunt de specialitate, dar din ce-am mai citit pe net,
ca sa slabesti trebuie sa faci in primul rind efort aerob (alergat, mers pe jos in ritm alert, inot, tenis, sarit coarda, stepper, aerobic, mers pe bicicleta s.a.) minim 30 min, la o frecventa cardiaca de 60-70% din frecventa maxima (la femei = 220 - virsta)
din cite stiu, joggingul nu e chiar indicat (se pare ca alergatul nu e modul "natural" de deplasare a omului) ; se zice ca mai bine este sa mergi cu o viteza mai mare (nu sa alergi) - power walking - care sa-ti permita sa porti o conversatie sau sa fredonezi o melodie (mergi ca si cum, sa zicem, te-ai grabi la o-ntilnire, adica nu trebuie sa gafai, sa-ti dai sufletu')
foarte important (mai important decit viteza cu care te deplasezi)este insa timpul: trebuie sa mergi minim 30 min, si asta de 5-6 ori/saptamina
eu merg pe banda la sala, de 4-5 ori/sapt, 10 km/zi, pe banda inclinata (dar nu foarte), cu aprox 6-7 km/h (ca sa nu depasesc frecventa cardiaca necesara - de 60-70% din max); imi ia cam 1,30 h - 1,45 h si consum cam 7-800, uneori 1200-1300 cal.
mai cauta pe internet date despre efortul aerob si power walking (walking.about.com – ai acolo un capitol Walking for weight loss);
pt burta: dieta, efort aerob si efort anaerob (abdomene) - ordinea in sedinta de antrenament: intai efortul anaerob si apoi cel aerob
succes
dulcetica spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117658
Ma apucasem si eu odata.Din pacate n-am alergat decit de 2 ori si la interval intre ele.Prima data am alergat inspirind pe gura,de la efort si am racit.A doua oara a mers mai bine!
Ocebine da indicatii foarte clare referitor la modul de alergat corect,insa eu cred ca in final tot e mai bine decit deloc.Performanta intiala,respectiv 8 minute,nu am depasit-o.
ocebine spune:
Dulcetica...imi pare rau ca te-ai lasat...
Eu m-am stabilizat pe alergat de 3 ori pe saptamina (nu e recomandat de 5-6 ori pentru ca nu da sansa corpului sa se refaca - este bine ca in zilele in care nu alergi sa faci strength training, adica ceva cu greutati).
Alerg acum 3 mile cu lejeritate (5km) iar simbata (cind am mai mult timp la dispozitie fac de 2 ori pe atit cu o mica pauze de 6-7 minute intre).
De slabit, nu stiu cit am slabit ca nu ma urc pe cintar de nici un fel...dar hainele imi sint foarte lejere si incap intr-o masura mai mica (10 lejer, 8 strimt rau...si am inceput de la 12 - pe stil american, ca nu stiu european), a disparut cam 80% din celulita si ma simt fenomenal de bine.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
Alina spune:
Trischa,unde esti in Germania?Vreau sa-ti tin companie la alergat!
Si eu as vrea sa alerg(prefer dimineata dar din cauza programului,as putea doar seara...)dar efectiv tot amin sa ma apuc,daca as avea companie m-as mobiliza mai usor.
Eu nu vreau sa slabesc deloc doar pt tonus si conditie fizica.Cel putin dimineata daca fac o plimbare in pas alergator ma simt muult mai energica chiar toata ziua.
Alina
trischa spune:
alina,eu stau la muenchen.chiar längä gasteig.alerg in fiecare searä si am märit distanta.vreau sä alerg si dimineata,asta dacä o sä vrea copilu sä stea cu soacra.as fugi si de acasä o perioadä cä-mi zice si cätä sare sä pun in mäncare.azi nu mä läsa sä pun in ciorbä decät o lingurä de smäntänä,cä ea asa face...
Alina spune:
quote:
Originally posted by trischa
alina,eu stau la muenchen.chiar längä gasteig.alerg in fiecare searä si am märit distanta.vreau sä alerg si dimineata,asta dacä o sä vrea copilu sä stea cu soacra.as fugi si de acasä o perioadä cä-mi zice si cätä sare sä pun in mäncare.azi nu mä läsa sä pun in ciorbä decät o lingurä de smäntänä,cä ea asa face...
Aaaaa,pai nu stai prea departe,eu trec in fiecare dimineata prin Rosenheimerplatz dar cu metroul.Eu stau mai pe linga oras (linia lui S4)deci e mai greu sa ne sincronizam cu alergatul.
O,cam bagareata soacra,pai nu o tine prea mult in vizita .Vizitele scurte si nu prea dese,cheia marilor succese .
Alina
dulcetica spune:
Bine,revin in forta!
Ocebine in cit timp ai realizat tonusul de care vorbesti?
Oau -80% celulita?Bravo!
ocebine spune:
Pai m-am apucat parca la inceputul lui martie...si am tinut-o fara pauza in ritmul de 3 ori pe saptamina. Nu am intrerupt absolut deloc.
Citeodata pot mai mult, citeodata mai putin...depinde de umiditate. Am observat ca pe umiditate mare nu am asa elan...asa ca mai fac mici pauze de 30 de secunde.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
dulcetica spune:
Ocebine si motto-ul tau spune multe......Nickname Ocebine ce semnificatie are sau de la ce vine?
Incerc sa ma montez si eu un pic.E o poza cu Madona pe aici...oare ea cit petrece facind sport ,pt corpul asta ,la virsta ei?