Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!!
Raspunsuri - Pagina 2
Nati spune:
Vorbeam cu sotul de situatia prietenei tale,mi-a spus ca EL daca nu vrea sa divorteze de ea,asa are sa ramana,casatorita cu EL pana se decide sa-i acorde divortul,iar cu copilul la fel,daca EL vrea copilul ea nu poate face mare lucru sa-l obtina,ramane sa stea in calvarul ala numai sa fie cu copilul ei,ironic sau nu,asta-i legea japoneza.
Daca se hotareaste sa plece,sa o ajuti sa isi i-a bilet de avion,si sa o duci la aeroport rapid,pana sa afle EL ca ea a plecat....asta numai in cazul in care se decide sa-l paraseasca.Chiar daca EL nu prezinta acum nici un interes pentru copil,se poate sa actioneze din rautate sau gelozie,si sa o impiedice prin ai lua copilul,atunci chiar ca e de rau,iar situatia e si mai grea.
E groaznic prin ce trece ea acum,dar sa se gandeasca bine,la EA si la COPIL.
Sa ne mai spui ce a mai facut,noi suntem alaturi ea,si sper sa-i fie bine.
OtiliaLia spune:
Inca o problema... copilul are act de nastere romanesc ? Ar putea pleca acasa impreuna cu copilul fara sa se mai sinchiseasca de un eventual divort. Daca e fara certificat romanesc si pasaport romanesc, e cam greu.
OtiliaLia spune:
Evident asta doar in cazul cand ajunge sa ia o astfel de hotarare "limita". (ca veni vorba in mesajele anterioare)
hannen spune:
Fetelor ei s-au casatorit in romania,aici doar au inregistrat casatoria.Copilul este nascut aici,are certificat de nastere romanesc dar pasaport japonez.
Eu cred ca totusi tara care a oficiat casnicia are dreptul sa o desfaca si are ultimul cuvant de zis in privinta copilului.Dar totusi este japonez,nu mai stiu
Sper sa se gaseasca o rezolvare daca o sa se hotarasca sa faca acest pas.
Nicole si Amira va
GabiG spune:
M-i s-a ridicat parul pe mine de groaza...Eu nu as tolera sa fiou intr-o asemenea situatie. E clar ca dioferenta de cultura este mare, dar totusi...El da dovada de o mare incultura si porasta crestere. Adica pina la urma e vorba de bun simt elementar...
Daca as reusi as pleca cu copilasul cu 100%...Eu asa as face. Ca oricum, dragostea de barbat e una si cea de copil e alta...Adica daca ar fi sa aleg, as alege, mai ales cu asa un sot ca dobitocul ala. Cred ca as infige cutite in el toata ziua!
Oricum, nu este prima femeie casatorita cu un barbat cu copii dintr-o casatorie anterioara care se confrunta cu asa ceva. Si asta indiferent de rasa, religia sau cultura lor...Mai devreme sau mai tirziu tot apar probleme si diferente intre cei doi copii.
Sa-i dea D-zeu putere si curaj s afaca ceea ce e bine pt ea, dar mai ales pt bebele ei.
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Grace spune:
Eu i-as sugera pt. inceput sa-si schimbe atitudinea fata de el, adica, daca el vede atita bunavointa din partea ei, de ce sa-si schimbe metehnele? Sa faca in asa fel incit sa simta si el ca s-a schimbat ceva in viata lor, sa-l determine sa-si puna intrebari vizavi de relatia lor. Sa o lase mai usor cu papica pt. sot, sa-si incuie camera noaptea, cu curatenia la fel (in masura in care nu il afecteaza pe bebelus). Sa se ocupe doar de ea si de bebelus, sa emita si ea pretentii ca doar nu e sluga. Iar daca nu se schimba nimic si nu este fericita sa-si ia copilul (daca are acte) si sa plece cu el din Japonia. Nimeni nu merita o asemenea soarta, o casatorie implica respect si efort reciproc. Fericirea depinde doar de noi insisi. Numai bine ii doresc.
adibe spune:
Doamne, credeam ca numai in lumea musulmana sint legile astea timpite "femeia fara drepturi(de divort ,de tutela a copiluluietc.)"Se vede ca m-am inselat.
Parerea mea...subscriu pt plecare.Bineinteles ca trebuie sa-si faca o ordine a prioritatilor.Eu una nu cred ca as fi in stare sa accept o viata in care sa trebuiasca sa ma uit tot timpul peste umar de frica sa nu-mi dea cineva in cap (sau in capul copilului meu).Chiar daca sotul se va schimba (ceea ce este foarte putin probabil),baiatul sotului este destul de mare ca sa nu uite , si s-ar putea sa nu o ierte niciodata ca i-a rapit atentia tatalui,si in acelasi timp sa incerce sa e razbune pe cel mic pt asta.Exista cazuri de gelozie intre doi copii ai acelorasi parinti in care copilul mai mare nu poate trece usor peste faptul ca atentia mamei si a tatalui e indreptata mai mult timp spre copilul nou venit.E drept cu grija din partea parintilor asta se indreapta pe parcurs dar nu cred ca e cazul aici cind 1 an de zile (daca nu mai mult)baiatul cal mare a fost practic "invatat" sa-i urasca pe ea si pe "copilul ei".
Ma rog ,nu vreau sa instig la destramarea unei relatii ,sau cel putin nu fac asta atunci exista intradevar o relatie ,ceea ce are prietena ta nu mi sse pare a fi o relatie de cuplu.
scuze daca am fost prea realista, adevarul e ca nu poti sti ce e mai bine ptru ea din punctul ei de vedere dar si parerea mea este ca "din doua rele ,alege-o pe cea mai buna"
Cu speranta in mai bine
danis spune:
desi sunt adepta familiei si a solutiilor constructive (de genul mai vorbiti, comunicati mai bine, mai dati-va o sansa, sa mai treaca timpul si poate va fi mai bine...), acum nu pot spune decat
SA PLECE.
de preferat, cu copilul, mai ales daca are acte romanesti si casatoria a fost facuta in Romania.
daca vrea neaparat sa munceasca atat de mult, sa-si ia unul doua joburi, ca macar primeste bani; daca vrea sa creasca si copilul altuia, sa gaseasca un copil al carui tata este OM ...
daca vrea sa ramana cu actualul si cu copilul lui, trebuie sa gaseasca o cale de a-l aduce pe alta treapta de evolutie, urgent
scuze, daca par prea dura, dar asta cred
hannen spune:
Dragelor ce ziceti voi aici e ff adevarat.Dar de cate ori nu i-am zis si eu sa mai lase treburile casei,sa-si schimbe comportamentul,ca prea e cu inima in gat sa le faca pe toate.Si el avea o perioada cand ai zicea ca se gandeste la situatia lor,si ce sa faca si o tot amana,vorbim peste doua zile,vorbim peste trei ,vrb peste o saptamana.Cand ai cere sa vorbeasca atunci pe loc,incepe sa rastalmaceasca toate vorbele ei ,face ce face si termina discutia cu inevitabilul ,,nu stiu ce sa fac,ma mai gandesc,si ,,tu esti vinovata,,
Multumesc ptr raspunsuri,si i-mi place ca sunteti realiste,asta am cerut.
Nicole&Amira
Master Draciel spune:
buna hannen
am citit povestea ta si nu inteleg un singur lucru:de ce continua femeia asta sa stea cu el?Nci la mine lucrurile nu stau prea bine dar asta mi se pare infern.Tipul asta nu se va schimba in veci!Pentru ce atita umilinta?