Transpiratie excesiva - palme, talpi
Voua vi se intampla? Eu de cand ma stiu am problema asta. Cand e foarte cald afara, cand am emotii, sau uneori chiar si fara motiv... ma trezesc ca-s uda-n palma sau in talpa. E foarte incomod. Am cautat diverse remedii si medicamente, toate fara succes.
Voi ce ati folosit? Ce vi s-a recomandat?
Raspunsuri
Tecky spune:
Meems si eu am aceeasi problema ca si tine de cand ma stiu.Cel mai mult sufar vara ca nu pot purta sandale sau papuci,port adidasi,balerini.Nu am gasit nici un remediu din pacate.
Tecky 36 sapt Raluca Ana
AMR 4 sapt
Lemoni spune:
Draga Meems poti sa incerci la farmacie , la noi in canada se gaseste Drysol (are in el aluminum chloride hexahydrate 20% w/v in anhydrous ethanol) costa cam 20 $(35 ml) se face tratament cu el numai noaptea cam de 8 ori iti ungi picioarele si mainile are un miros nu prea placut dar asta e, apoi iei pauza si il repeti cand se intimpla din nou sa transpiri.Pt fetele din romania nu stiu daca se gaseste si acolo.
meems spune:
Lemoni, multumesc Am incercat si Drysol, din pacate fara prea mari rezultate.
Tecky, anelize... stiu exact prin ce treceti.
Tecky spune:
Eu am fost si la doctor,mi-au facut multe analize sa depisteze cauza transpiratiei dar se pare ca nu m-au putut ajuta cu nimic.
Tecky 36 sapt Raluca Ana
AMR 4 sapt
nadira spune:
Eu nu am aceasta problema, dar cu ceva timp in urma am incercat sa-mi deschid un cabinet de estetica medicala si m-am interesat de multe aspecte cu care te poti confrunta in cazul pacientelor printre care si transpiratia excesiva. Eu nu sunt de principiu sa tratezi fara sa afli cauza, dar cred foarte mult ca multe din dezechilibrele care apar poti sa incepi sa le tratezi prin detoxifiere, de exemplu.
Ca tehnici medicale puteti sa va interesati de ionoforeza. De asemenea, se mai apeleaza la medicul estetician pentru injectarea cu toxina botulinica. Psihoterapia sau acupunctura pot vindeca transpiratia excesiva.
Ceva mai naturist se poate incerca, de exemplu, sa faceti in fiecare seara o baie de maini sau picioare dintr-un decoct din trei lingurite de coaja de stejar fierte in 200 de ml de apa. Si baile locale cu o suta de grame de frunze de nuc, fierte in patru litri de apa, sunt benefice in aceasta problema.
Se poate rezolva si chirurgical, dar ma gandesc ca nu aici vreti sa ajungeti....
danitin spune:
Eu am pescuit cateva retete naturiste. Poate sunt de folos....
1. o lingura de frunze de nuc uscate
- 200 ml apa
- miere
Se fierbe acoperit la foc domol, pana ajunge la jumatate. Se raceste pana la temperatura la care se poate tine degetul in lichid. Se strecoara, se adauga o lingura de miere la 100 ml ceai.
Se vor bea cate 3 ceaiuri zilnic, timp de o saptamana (ceasca de 100 ml) dupa mesele principale. Seara se aplica comprese din acest ceai pe palme, picioare
2. Transpiratia picioarelor
- 20 gr foi de nuc
- 200 ml apa
- 50 gr glicerina
Se fierbapa si foile de nuc timp de 10 minute. Cand s-a racit amestecati cu glicerina. Se va efectua masajul picioarelor cu acest decoct
Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant
Sa arzi - flacara, nu sa cazi - lacrima, platind tribut oricarui val...
Avem si poze noi
bebi spune:
Eu am avut la axila problema asta. A mers cu apaxil. Are si o varianta pt maini si picioare. Fratele meu a incercat pt picioare si spune ca nu mai transpira deloc.
Insa cred ca pe termen lung, injectia cu botox e cea care da rezultate.