Vaccinul DiTePer - lot cu probleme?

Vaccinul DiTePer - lot cu probleme? | Autor: mirela.mustaciosu

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca am voie sa postez un subiect de genul asta aici, mai ales ca nu am intentia sa produc panica printre mamici, dar medicul de familie mi-a spus intr-o discutie acum cateva zile ca a avut un caz de alergie la jumatate de ora dupa vaccin (E vorba de vaccinul combinat Diftero-Tetano-Pertusis care se face la 2,4,6,12 luni si la 2 ani si jumatate). A fost cu copilul si mamica acestuia la spital, s-a pus initial diagnosticul de alergie alimentara si s-a lasat balta subiectul. Cateva zile mai tarziu la un alt dispensar a fost un caz similar - la jumatate de ora dupa vaccin un baietel a ajuns la spital cu o alergie urata. Urmare acestui din urma caz (tot o coincidenta?) autoritatile au cerut si fisa primului copil si s-au interesat mai atent de cele doua cazuri. Cu toate astea medicilor care au facut vaccinarea li s-a spus: "nu trebuie sa alertati pacientii, nu e nimic grav o sa controlam lotul, dar probabil e doar o coincidenta.". Stiti de cazuri asemanatoare?
Pericolul apare atunci cand se face antipolio odata cu DiTePer-ul pentru ca dupa antipolio nu se poate face nici o injectie intramuscular si singura solutie in cazul unei alergii este cortizonul administrat intravenos, care probabil numai intr-un spital cu sectie de pediatrie se poate face, sau adrenalina subcutan cand exista riscul sa fie atins muschiul, ceea ce e periculos dupa antipolio.
Pentru ca baietelul meu are un teren atopic si deja a trecut printr-o serie de reactii alergice (atat alimentare cat si la medicamente) am facut ultimul vaccin (DiTePer si antipolio oral) la camera de garda la Grigore Alexandrescu la recomandarea medicului de familie. Nu s-a intamplat nimic atunci, dar acum cand se apropie termenul pentru rapelul DiTePer nu mai stiu ce sa fac.
Am citit un articol pe Net despre a tipul asta de vaccin combinat unde era mentionat riscul de a dezvolta alergii, precum si faptul ca francezii au asociat la un moment dat vaccinul cu ceva care sa protejeze contra unei rectii alergice.
Ce stiti de asta? Ma gandesc ca e poate cineva mai in masura sa ne spuna ceva sau sa ne dea un sfat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Nu pot sa-ti dau nici un amanunt referitor la vreun lot cu probleme, vroiam doar sa-ti spun ca francezii, din cite stiu eu, folosesc antipolio injectabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Noi am facut in urma cu trei saptamini( la 11 luni jumate ):
DTP ( intramuscular ), antipolio (picaturi in guritza) si antirujeola ( in minutza dreapta ).
In afara de putina febra, un pic de miriiala si un guguloi in funduletz care i-a trecut dupa doua saptamini, nu a patzit nimic.

Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil

Mergi la inceput