Somn la cerere ?

Somn la cerere ? | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Ieri fiul meu de 15 saptamini a adormit pe la ora 18 iar eu am fost sigura ca se va trezi la un moment dat pentru mincare, caci el in timpul zilei nu doarme mult, face mici sieste de cite 30-60 minute. Dar iata ca nu s-a trezit decit la 11 seara, apoi la 3 dimineata, apoi la 6 dimineata...Normal ca daca "noaptea" e mai lunga, se trezeste de mai multe ori, dar pe mine ma oboseste mult acest lucru, mai ales ca nu ma pot culca de noapte la ora 18. Ce e de facut ? eu intodeauna il las sa doarma cit vrea el, cit are nevoie. Oare e bine ? Caci noi deobicei avem o rutina de culcare la ora 21 sau 21:30. Daca sar aceasta rutina, nu se deregleaza somunul lui ?
Merci pentru sfaturi,

Adina si bebe Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

La virsta asta eu zic sa-l lasi sa doarma cind si cit vrea.In nici un caz nu trebui etrezit copilasul, nici macar ca sa-i dai papica...
Mai incolo o sa-si formeze el ritmul lui, dar mai lasa-l un pic sa se adapteze la lumea asta atit de noua pt el.

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Bine ai venit in randul mamicilor nedormite! Eu eram ca un zombi in primele 6 luni cand alaptam la cerere si dormeam asisderea, adica mai mult nu! Nu cred ca poti sa-i faci program de somn chiar de la varsta asta. Poate gresesc dar cred ca acum trebuie sa doarma cand vrea el. Eu nici program de alaptat n-am reusit sa-i fac pana mai tarziu, cand am diversificat alimentatia, pentru ca sugea foarte putin si foarte des. Nu-l puteam forta sa suga mai mult cat sa-l tina trei ore si nici nu-l puteam lasa sa flamanzeasca pentru ca se invinetea de plans. Asa ca mi-a facut un program imposibil multa vreme. Iti doresc sa ai multa rabdare si nervi de otel! Poate au fetele o metoda eficienta prin care sa reusesti sa impui tu programul, dar eu cred ca toate am jucat la inceput dupa cum ne-au cantat puiutii.
Mami Mirela si bebe mare Tudor.
http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Si eu sunt de parere ca trebuie sa-l lasi sa doarma cat vrea si cand vrea el.Nu uita ca un copil cand creste mai marisor nu va mai dormi la fel de mult ca si acum.Ori prin somn copiii cresc foarte bine si mai mult decat atat creierul se dezvolta mai ales in aceasta perioada de repaus.Asa cum spuneau si fetele nici macar pentru papica sa nu-l scoli.Intr-adevar pentru tine este obositor dar ar fi la fel de obositor daca ai incerca sa-l ti treaz pentru ca ar fi iritat din cauza oboselii.Eu de ex. pentru ca azi este foarte cald aici am renuntat sa-i dau copilasului -are 10 luni- pranzul mai devreme si l-am culcat pentru ca se freca la ochisori(in mod sigur din cauza caldurii si a oboselii n-ar fi mancat).El si-a facut singur programul in timp si sunt foarte bucuroasa ca inca doarme in 2 reprize pe zi- a cate 2 ore fiecare-chiar daca seara se culca uneori si la 22(doarme fara intrerupere de o saptamana pana la 7-8 dimineata).
Nu dispera,in timp, in mod sigur isi va reduce din programul de somn.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

a mea s-a culcat pana pe la 6 luni la 18.30-19.00, incet,incet am mai dus ora de culcare pana la 21.30, acuma, la 17 luni. Desi se trezea la 6 dimineata nu aveam ce-i face ca seara la 18.00 plangea de somn. Asta e, fiecare cu ritmul lui si cred ca am face mai rau sa-l dereglam.

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Buna,
Raspunsurile voastre sint pline de bun-simt, bebelusul meu doarme si este hranit la cerere, nu-l las sa tipe de foame chiar daca n-a trecut decit o ora de la ultima masa...Din pacate, nu-l pot alapta asa des deoarece doresc sa am si eu o viata in care sa ma pot duce la baie, minca, face baie, sta putin la tv...adica lucrurile minime pe care trebuie sa le faca un om. Asa ca uneori ii suplimentez alimentatia deoarece cere fff. des. Dar daca puteti sa-l alaptati exclusiv, e mai bine !!

Adina si bebe Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Draga ungureaa,viata noastra se cam limiteaza la nevoile lui bebe,dar cand o sa mai creasca o sa poti reveni la programul tau normal.incearca sa-l alaptezi fara supliment chiar daca cere din ora in ora caci laptele matern este sanatate curata ,va deveni mai rezistent la boli si poate mai tarziu o sa regreti ca nu l-ai alaptat mai mult.Eu i-am dat pana la 4 luni numai san,se trezea noaptea din ora in ora si nu iti mai spun ca eram asa de obosita de atipeam pe banca in parc.Aveam timp doar de un dus seara ,in rest dormeam cand dormea si el,dar nu am renuntat nici o clipa la alaptat.Oricum este normal ca el sa manance noaptea ,este micut,asteapta sa se faca mai mare si lasa-l sa doarma cat vrea .Totusi are un program destul de bun si iti lasa libertate !Ce n-as fi dat eu sa se trezeasca o data pe noapte la 3 ca al tau si apoi la 6 ! Al meu se trezea din ora in ora deoareca il obosea suptul si tragea putin.Acum am un nazdravan lipicios ,pupacios care rade tot timpul si care se culca pe la 22 si se trezeste pe la 8-9 plus 2-3 somnuri pe zi .multe si rabdare de otel si peste cateva luni o sa fii mandra de puiul tau incat nici nu iti mai pasa ca ai pierdut un bun film de dragoste la tv.

Mergi la inceput