liber de rusalii?

liber de rusalii? | Autor: unboticutz

Link direct la acest mesaj

pana la urma avem liber luni, pe 16, nu?

multumesc!

Emma are nevoie de noi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

pai rusaliile nu sunt pe 15? adica duminica....

MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si care ar fi motivul liberului? nu am mai auzit pana acum sa se dea liber de rusalii...

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

mai eu stiu ca este un proiect de HG pe tema asta. Zic io ca se va aplica de la anu daca trece de toate forurile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

stiu sigur ca proiectul de lege a fost aprobat de senat; s-au adaugat doua zile libere de Rusalii libere. nu stiu insa sigur daca si celelalte foruri au apucat sa dezbata problema. ma gandesc totusi ca fiind an electoral s-au urgentat aprobarile.

Emma are nevoie de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

deci pana la urma stie cineva daca este vreo lege in acest sens?

MIRELA mami de andreas nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Uite ce am gasit:

"Editorial, 06.06.2008 - Gabriela Chirazof

Si pentru ca un om informat este un om puternic, am sa va impartasesc ultima noutate in ceea ce priveste proiectul de lege de modificare a art. 134 alin. (1) din Codul muncii.

Stim ca Romania este una dintre tarile europene cu un numar mic de sarbatori legale, enumerate limitativ in Codul muncii. Astfel, la ora actuala zilele de sarbatoare legala în care nu se lucreaza sunt:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Pasti;
- 1 mai;
- 1 decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele crestine, pentru persoanele apartinând acestora.”

La propunerea legislativa care vizeaza includerea printre zilele de sarbatoare legala a primei si celei de a doua zile de Rusalii, presedintele a sesizat parlamentul cu o cerere de reexaminare a proiectului legii prin care solicita includerea alaturi de cele 2 zile de sarbatoare legala propuse si a zilei de 15 august.

Miercuri, 4 iunie, cererea de reexaminare introdusa de presedinte a fost respinsa, proiectul legii fiind adoptat de Senat in forma initiala votata in luna martie de Camera Deputatilor, respectiv cu introducerea celor doua zile de Rusalii drept zile de sarbatoare legala alaturi de cele de care beneficiaza romanii la aceasta data potrivit art. 134 alin. (1) din Codul muncii.

Soarta acestui proiect legislativ depinde acum de Camera Deputatilor, forul decizional in privinta acestui act normativ."

Deci se asteapta verdictul de la Camera Deputatilor. Am intrat pe legislatie, respectiv Codul muncii actualizat la data de astazi 09.06.2008 si art. 134 nu era inca modificat, deci nu erau trecute libere zilele de Rusalii.
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

am gasit si eu aici http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_12113/Senat:/Doar/2/zile/libere/in/plus,/in/Codul/Muncii.html

inteleg ca a trecut de senat si urmeaza camera deputatilor sa voteze.
Parerea mea este ca mai mult ca sigur nu se va aplica din acest an ... avand in vedere ca rusaliile se suprapun cu alegerile din tutul doi acolo unde e cazul- desigur e o parere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

http://webapp.senat.ro/pdf/07L639SX.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

quote:
Initial creeata de unboticutz

pana la urma avem liber luni, pe 16, nu?

multumesc!

Emma are nevoie de noi!

Chiar crezi ca (ti) se va da liber?

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Eu am intrebat azi la noi si a zis ca luni va fi liber.
Maadi

Mergi la inceput