Seu de oaie

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Mie chiar mi-au dat asistentele in spital sare incalzita, sa-i pun la gat (avea laringita). Pana atunci n-auzisem de remediul asta.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Multe siropele de tuse (pt expectorat) contin substanta activa ambroxol. Restul e colorant, zahar si arome. Eu am folosit direct picaturile de ambroxol - in dozajul prescris de medic.

Daca exista secretii vascoase (groase) si copilul se ineaca cu ele, se poate folosi FLUIMUCIL - care fluidifica secretiile si se sufla/inghit mai usor.

Pt copii/ tuse uscata mai exista si STOPTUSIN - de dat tot la indicatia medicului.

EEE, si cu toata stiinta asta, dupa vre-o luna de behaiala si schimbat siropelul la 10 zile ca nu se observa diferenta, se duce sotul la farmacie (eram intr-o localitate de munte, in ajunul Craciunului si nu reuseam sa prindem pediatra la telefon) si discutand cu farmacista (o doamna in varsta) - disperat ca vin sarbatorile si nu gasim farmacie daca ne face copilul "vre-o bucurie" - vine cu Sumetrolim. Si ce s-o mai lungesc, dupa o saptamana era ca nou. Mentionez aici ca n-am folosit nici-un antibiotic si de obicei le evitam ( adica a trecut anul si n-a luat niciunul din copii antibiotic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Giana

[b]Sunt tot mai multi medicii care prescriu medicamente cu nemiluita efectiv degeaba.

Cu partea asta sunt se acord. De exemplu, aici copilul nu primeste nimic pentru tuse, pediatrul copiilor mei ne-a explicat ca tusea poate sa tina si 6 saptamani dupa o viroza si ca este normal, asa cum spunea si Sheannamp.
Pe de alta parte, in farmacii nici nu mai exista siropuri de tuse pentru copiii pana in 2 ani, sau poate chiar 6, nu mai stiu sigur, dar parca intentionau sa le retraga si pe astea.

quote:

Eu ma bucur cand mai aud cate un medic ca spune "compresa calda stropita cu spirt la gat" asta pentru raceala

Alcoolul sub forma de vapori este absorbit de organism cel mai rapid si ajunge un-doi in sange. E ca si cum ai spune ca te bucuri ca medicul, sau oricine altcineva, ii recomanda copilului un gat de tuica in caz de raceala sau tuse.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Copilului meu ii merge extraordinar de bine asa cum este tratat. Raceste ff rar si cand se intampla face doar forme usoare(nas infundat,stranut...trece in 3 zile). Astea se intampla
de cand am incetat sa mai dau copilului fel de fel de medicamente.Pai la o raceala avem N sticlute si picaturi cu siropuri fel de fel.

Nu va ganditi acum ca am pe post de medic vre-o baba care are fel de fel de leacuri...nooo.Este un pediatru bun care GANDESTE inainte de a prescrie! GANDESTE!!!

ZINATUL si AUGMENTINUL chiar sunt prea puternice pentru ficatul unui copil.Asta spune medicul meu pe care eu il cred.Nu e obligat nimeni sa creada ca si mine!!!

ASPIRINA daca nu stiati,si la ora actuala este folosita in spitale la tratarea copiilor.Se da un sfert de aspirina...asta stiu de la matusa mea care lucreaza in spital! Stiti de ce se spune ca nu e buna? E mai bine sa vinzi un sirop care costa 10 ron decat o amarata de pastiluta de 0,5,nu?

Fiecare cu pasarele lui...eu am un stol dar e al meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

quote:
Originally posted by Giana

Ambele siropuri sunt facute de BIOFARM.Si exactasa se numesc.Sirop Expectorant si Sirop de Patlagina.Sincer noi l-am folosit mai mult pe al doilea pt ca primul e foarte dulce si are un gust mai ciudat,copilul il refuza.Si a fost bun cel de patlagina,insa cel expectorant este mai bun...ar fi bine sa il pacalesti cu primul in prima faza...poate aveti noroc.

Succes si sa scrii daca a mers si la voi.

l-am trimis pe sotul meu la farmacie sa cumpere siropul expectorant si el s-a intors cu Rhinathiol ... cred ca a dat peste o farmacista binevoitoare care i l-a recomandat, mi se pare ca are aceeasi compozitie cu humex expectorant care nu l-a ajutat cu nimic asa ca m-am hotarat sa nu-i mai dau nici un sirop, o sa-i dau ceai de ceapa si ceai antibronsitic si astept, asa cum a spus Sheannamp, sa se refaca mucoasa bronsica ... si sa se termine gradinita, ca acolo tusesc toti copiii
multumesc pentru ideea cu siropul expectorant

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Tusea poate fi in principal de 2 feluri:seaca si productiva (atunci cand se insoteste de expectoratie).
Daca ii dai sirop expectorant cuiva cu tuse seaca ii faci mai mult rau decat bine. Si invers
Deci siropul expectorant favorizeaza eliminarea secretiilor in schimb exacerbeaza tusea seaca.
Pentru tusea seaca se recomanda la adulti preparatele ce contin codeina. Pentru uz pediatric trebuie sa intrebi un pediatru daca se pot folosi sau nu.

In ceea ce priveste afirmatia ca Augmentinul distruge ficatul aceasta e o mare prostie.
Compresa cu spirt pe piept sau frunte poate sa dea intoxicatie la copilul mic (inhaleaza vaporii de spirt) si in mod cert este mai periculoasa decat Panadol in doza pediatrica la 8 ore.
Ca nu ati auzit de asa ceva asta nu inseamna ca nu se intampla. De obicei lumea are tendinta de a trece cu vederea greselile care se fac din vina proprie, astfel ca nu o sa auzi pe nimeni spunand "copilul meu s-a intoxicat cu alcool metilic din cauza compreselor puse de mine......"

PERFECT DE ACORD.

Mergi la inceput