Tratamente Naturale
Raspunsuri - Pagina 2
Amalia spune:
Sustin si eu propunerea si mi se pare foarte utila. Sezonul racelilor este aproape si un sfat in plus pentru tratarea febrei, a unei raceli sau a unei diarei nu strica niciodata. Nu spun sa renuntam la consultatii si la medicamente, dar sa avem si o alternativa care sa nu strice si sa nu dauneze pe termen lung.
Sanatate maxima!
iubibubi spune:
da, da! buna idee!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
nelia spune:
Si eu sint pentru... am crescut la tara si primul ajutor pe care i-l dau Agatei cind e bolnavioara este pe baza sfaturilor de la bunica... numai daca e foarte grav ajung a doua zi la medic. Si nu numai pentru fizic sint bune aceste sfaturi, ci si pentru psihic. Oamenii simpli de odinioara stiau sa-si trateze foarte bine si naturist atit problemele trupului, cit si ale sufletului. In copilaria mea am vazut „babe“ mult mai sanatoase si fericite, pline de vitalitate si energie, decit sint oamenii pe care ii vad acum.
Cornelia, mamica Agatei
Missy spune:
sunt PENTRU, PRO si chiar ar fi bine venita. asteptam rezultatele!!
Ioana si bb Alexia
www.babiesonline.com/babies/f/fratila
Marina spune:
nu cred ca cineva ar avea ceva contra acestui subiect asa ca la treaba! Daca o sa depasim masura o sa ni se atraga atentia!
Deci din experienta mea nu foarte vasta pana acum...pentru febra ...sosetele cu otet (otet diluat cu apa, inmoi sosetelele copilului si le schimbi din 15 in 15 min).
Acum sa va spun si o chestie haiosa...reteta o am de la Reliana...zic de ce sa nu o ascult ca rau nu are ce sa-i faca si Maria avea vreo 39 febra de 2 zile, doctorita nu apucase sa vina sa o vada...etc..etc. In final vine doctorita si prima intrebare: Sosetele cu otet i-ai pus? Deci.....pupice Reliana si papusii la fel si bunicii ca ea sufla reteta...si pe cuvant ca a scazut febra!
Marina
talexia spune:
quote:
Originally posted by Marina
nu cred ca cineva ar avea ceva contra acestui subiect asa ca la treaba! Daca o sa depasim masura o sa ni se atraga atentia!
Marina
Paai..., pe asta m-am bazat si eu!
Totusi, cred ca ar fi bine daca ar spune cate ceva si cei care au retineri la cele propuse de noi. Care nu cred in eficienta metodelor neconventionale (prin cele conventionale intelegand tratamentele medicinei alopate), care nu cred in utilitatea existentei "culegerii" propuse, care... in fine, au si ceva contra. De ce cred asta? Pai, pentru ca, la o prima cantarire a situatiei, doar aprox. 10% din cei care intra pe subiect, il sustin. Restul de 90%, nu. Cred ca argumentele lor ar putea fi la fel de interesante ca si cele pro. Ar putea da un soi de echilibru "cumpenei traditional-netraditional". Asa ca....
Si acum, sa revenim la oile noastre. Avem deja un tratament:
FEBRA: Se amesteca in parti egale otet cu apa. Se inmoaie sosetelele, se storc bine, se pun pe picioruse. Se schimba la 15 minute, pana se asigura scaderea febrei la un nivel acceptabil. Mentiuni: otetul ar fi bine sa fie facut in casa sau sa fie otet de mere si miere de la plafar sau cel putin sa fim siguri ca este otet obtinut prin fermentatie, si nu din acela care mai apare toamna pe piata din RO care este facut din acid acetic diluat cu apa. Se va pune mai multa sau mai putina apa, in functie de cat este de "tare" otetul. Sosetelele este bine sa fie din bumbac si sa nu fie prea stramte. Sursa retetei: Marina, Reliana (evident, cu multumiri bunicii). Orice adaugire, amanunt, comentariu, atentionare, observatie, intrebare referitoare la acest tratament sunt (cel putin asa cred si sper eu) binevenite si asteptate.
talexia spune:
TUSE: "un leac sigur si care va da rezultate in scurt timp:un galbenus de ou de tara(proaspat) cu o lingurita de miere,frecate bine pana se face o pasta si dai-l cu lingurita de preferat inainte de somnicul de la pranz ca sa nu mai manance nimic dupa aceea...Ai sa vezi ca face minuni;eu i-am dat fetitei mele timp de 5 zile(cate unul pe zi)si credema ca a facut minuni.Si fetita mea tusea rau,vomita si chiar nu mai dormea nici noaptea nici la pranz.Am fost cu ea la medic,i-a dat ZINAT care e destul de tare,si dupa terminarea tratamentului ,la 2 zile a inceput din nou sa tuseasca;asa ca i-am dat oul si nu mai are probleme!! Aaaa si siropul de ceapa (3 lingurite /zi; Noi avem multe bronsite la activ,asa ca ne-am experimentat!!" (de la Gabriella pentru Cristina78)
Gabriella, sper sa nu te superi pt. ceea ce am facut. Am pus si ghilimelele de rigoare. Poate, daca vrei, postezi si reteta pt. siropul de ceapa. Deja sunt 2 mamici interesate si sunt convins ca ar fi mai multe... daca ar stii reteta.
augusty spune:
Mi se pare extraordinar mai ales ca eu ma lupt cu o parazitoza care genereaza urticaria si care probabil se poate trata si cu ceva leacuri naturiste. Propolisul e prea complicat pentru un copil cu fond alergic dar alt tratament pentru paraziti ( gen giardia ) ati auzit? Am citit de niste picaturi Helmiflores?? Are cineva detalii??Multumesc