Cum este posibil?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Fara suparare, ce aveti cu bogatii ? Nu ma refer la cei imbogatiti prin metode "neortodoxe" (cum ar fi privatizarile din Ro), ci la cei pe care mintea, perseverenta si poate norocul i-au adus acolo unde sunt. Pt. unii o geanta de 5000 euro e ca pt. altii un parfum de 50 euro - tot un lux.

Pe de o parte anumite cercuri de interese (nu doar politicieni occidentali) intretin acea saracie, dar si unii lideri locali ai tarilor sarace au partea lor de vina.
Pe de alta parte, sunt atat de multi saraci, iar zonele in care traiesc sunt atat de defavorizate de natura (ma refer la terenuri necultivabile, desert etc), incat poate ar fi nevoie de rationalizarea alimentelor in toata lumea ca sa ajunga si pt. saracii din Africa si Asia, daca nu cumva de masuri mai severe - deci imposibil de luat.
Numai cat se cheltuieste in lume pe armament, droguri sau de ex cate miliarde de $ a costat SUA razboiul din Iraq - sunt sume astronomice care depasesc de departe bugetele unor tari ca Ro.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui b.nica

Numai ce am deschis televizorul si am dat la stirile ProTV de un reportaj cu Etiopia;imaginile cu copiii malnutriti,imagini de holocaust,m-au ingrozit.
Imagini asemenea am mai vazut, dar ceeace nu inteleg si nu cred ca ma poate lamuri cineva,este cum pot trai pe aceeasi planeta oameni care mor de plictiseala si de prea multi bani (ma refer la cei care cheltuiesc bani multi pe droguri,bauturi si apoi,mult mai multi pe dezintoxicari)sau la cei care nu stiu ce sa mai inventeze(restaurante de lux,case de moda,masini,etc) pt. clienti cu bani pe care nu stiu cum sa-si cheltuiasca banii;
Parca aud:hei, tu nu ai auzit de societate de consum,comunisto!
Daca nu treceam prin comunism si nu vedeam ce inseamna, poate chiar votam cu ei.
La noi,sunt dame(ca doamne parca nu imi vine sa le spun)care se fataie la cumparaturi cu poseta LV-ul de 5000 de EUR alaturi de sacosa cu iaurt(poza e de colectie!).
Totusi,poate cineva sa-mi dea o explicatie logica la dilema mea?Cum pot sa existe oameni fff.bogati si nu o minoritate, ci un popor, muritor de foame?
Moama, daca se gasea petrol la ei!

pai cum sa se explice, asa e omul, asa e lumea, unii sunt bogati, altii saracipana si Iisus a zis " pe saraci ii aveti intotdeauna cu voi"o situatie perfecta va fi dupa Judecata de Apoi , pana atunci sa ne straduim sa facem bine dupa puteri, ca oricum saracia din lume n-o sa dispara Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Bey, ma-ti facut sa ma razgandesc , ma duc sa returnez geanta Gucci inapoi,sper sa mi-o primeasca:

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Unii (alde Marx etcomp) au crezut ca poate exista asa o egalitate,practica........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
citat din mesajul lui OanaP

b.nica imi place cum gandesti. Am tot vazut din posturile tale si mi se par directe, de bun simt, iar unele imi merg pe suflet. Cred ca ar fi bine daca am muta discutia undeva mai aproape de noi, Etiopia mi se pare departe. Si nu o zic pentru ca am multi bani.

Eu as intreba, cum e posibil ca in Romania, locuitorii ei sa treaca cu atata nepasare (nu zic pe langa aurolaci sau cersetori pentur ca este ceva neinstitutionalizat) peste privarea de drepturi la care sunt supusi. De exemplu:
- dreptul de a-ti parca masina legal;
- dreptul de a utiliza trotuarul numai pentru pietoni;
- dreptul de a te plimba intr-un parc curat;
- dreptul de a dormi in liniste si nu in zgomot de manele sau motoare turate;
- dreptul de a ti se oferi raspunsuri la intrebarile adresate institutiilor publice;
- dreptul de a nu fi luat la bataie sau in bascalie de autoritatile publice
si MULTE ALTELE.

TOATE astea au aceiasi cauza. Nepasarea, lipsa de viziune. Chiar si in ceea ce inca mai consideram, din pacate, societatea civilizata gasim aceleasi lucruri. Diferenta este ca ei sunt constransi, ca la ei se aplica legea.

Eram deunazi in Berlin si discutam cu cineva. I-am intrebat cat e amenda pentru parcarea in locuri nepermise si daca o considera mare. Ei afla, ca desi persoana avea pozitie de director financiar intr-o multinationala, mi-a spus ca amenda este mare (300 EUR), dar pe langa asta ce te doare mai rau este BIROCRATIA insotita de recuperarea masinii, costurile de "depozitare" a masinii si drumul lung pana la locatia unde era pastrata masina. Deci, de cat sa arunci o hartie pe jos, te cost mai putin sa o ti-o bagi in geanta si sa o duci acasa (apropo nici nu prea am vazut cosuri de gunoi in Berlin si nici prin satele lor, iar strazile erau mai curate decat la noi unde cosurile pot fi gasite din 20 in 20 de m).

Deci daca ar fi sa judecam situatia locala as zice asa:
- toata lumea (si cei bogati si cei saraci) ar trebui sa puna presiune pentru aplicarea legilor; pe cei bogati insa nu ne putem baza, noroc e ca totusi sunt putini!
- daca legile nu sunt bune, trebuie facuta presiune pentru a fi schimbate;
- daca se aplica si incep sa functioneze cele de mai sus, deja incepe sa existe spiritul civic (in care vor fi angrenati si cei bogati, dar cu forta).

Cel putin asa ar putea fi rezolvata situatia dintr-o tara. Iar mie mi se pare deja mult. Sa iti rezolvi propria tara, adica.

Scumpo iti multumesc pentru sustinere si ca mi-ai dat prilejul sa spun ce ma sufoca.
In primul rand eu nu sunt o persoana defavorizata,dar din anumite motive uneori dau aceasta impresie(pt. ca nu ma preocupa sa-mi arat statutul,hai, nu cel profesional ca l-am declarat si m-am ales cu rosii,dar cel material, in mod cert).
Am tot vrut sa postez la subiectul cu Petitia pt. carucioare dar nu am vrut sa deturnez sensul topicului;dar eu nu mai pot!
Ca sa-mi duc copiii la parc trebuie sa sterg masiniile nesimtitilor sau sa ma hazardez pe carosabil;din acest motiv privez copiii de plimbare in parc si ii duc la tara sa se oxigeneze,dar eu am unde sa-i duc, dar alti parinti?
Am in fiecare zi am probleme cu masini parcate in fata curtii unde sunt parcate masini;stau cu copiii in masina pana apar tot felul de parveniti/te care isi inchipuie ca la cati CP trage masina lor de fite sunt mai presus de lege;i-am innebunit pe cei de la Politia Rutiera, ca eu nu sunt adepta agresiunii asupra unei masini care nu este vinovata ca este condusa de magari.
Nu mai spun ca la reprosuri civilizate legate de incalcarea Regulamentului rutier, sotul se alege de la pretinse doamne(na, cu posete asortate masinii si mai putin educatiei) de injuraturi la propriu.
Iata in ce tara traim, iata care ne sunt valorile!
Firmele snobilor(nu le numesc,se cunosc)ajung "passe-partout-ul"in lumea falselor valori,care din pacate pt. unii reprezinta modele.

Mergi la inceput

de ce nu te muti la tara daca te-ai saturat de oras?
Bucurestiul este in tranzitie ,nu exista parcari subterane si nici deasupra.

Sunt sigura ca tu si sotul aveti cate o masinuta bine parcata deci doua masini pe familie.
Din nefericire, marea problema a bucurestiului inca nu s-a aratat,astepta sa vezi peste 10 ani cum v-a fi traficul in bucuresti.

iar geanta de firma cum spui tu" passe partout" ma cherie" ,nu e chiar asa, daca ai o geanta de calitate tre sa stii sa o porti, sa ai" de la classe",(hai ca aici esti pe terenul meu de joaca,moda).

Acum, intre noi femeile, sa nu-mi spui ca te imbraci de la Bucur Obor de pe tarabe si nici de la Big Berceni din Mall.
Iar geanta pe care o detii in top sunt sigura ca e si ea tot de pe la Paris, asta asa dupa accentul frantzuzesc, ceeee numai esca-Eram sa-si permita???

Mergi la inceput

Ionica ntz,ntz,ntz,ntz,ntz!
1-Sunt mai mult de 2 masini in curtea mea.
2-Nu ma duc la Mall din principiu.
3-La tara am aceleasi probleme pt. ca mi se blocheaza si acolo intrarea in curte;ma rog, acolo ma descurc ca stiu unde sunt soferii.
4-De cand ma stiu mi-a placut sa ma imbrac dupa gustul meu si unicat .
5-La Paris ma duc in alte parti si nu neaparat in magazine!

Mergi la inceput

Pai si cu ecologia cum ramane?ar trebui sa va luati biciclete pentru cand e frumos afara.

B.nica, la paris banuiesc ca mergi la congrese, invitata de vreun laborator farmaceutic ,ehe ce bine e sa fii medic ,peste tot este la fel .

Mergi la inceput

Ionica, cu mana pe inima, la Paris nu am fost invitata la niciun congres!

Mergi la inceput

off topic,

Eu nu am studiat in romania si nu mai stiu ce mai este nou,am vazut ca ai scris niciun impreuna, asa s-a scris intotdeauna sau gresesc?

On topic acum;
Cum ,nu congrese, hotel 5 stele ,spa, pai cum asa,lucrezi in privat sau la amaratul de stat?

Mergi la inceput