Intrebari la 1 an

Intrebari la 1 an | Autor: iuliana_2002

Link direct la acest mesaj

Buna!
Va rugam sa ne dati niste sfaturi ca nu mai stim ce sa facem in urmatoarele situatii:
1. Cat lapte trebuie sa bea la 1 an? Noi bem seara 250 max lapte si dim cereale in lapte
150 ml.
2.Mergem singuri cam de 2 saptamani si afara, dar de dormit in casa in total in timpul
zilei doarme 1-1 1/2 ore, desi e ff obosit, noaptea de pe la 10.30 pana la 8.30.
3.Nu ne mai ies dintisori: avem doar 2 jos si de 2 luni avem balute multe bagam orice in gura
etc.

Va rugam daca v-ati confruntat cu asa ceva spuneti-ne si noua cum ati procedat si ce sa facem noi!
Multumim,

Iuliana si Claudiu 1 an

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

1. Francesca la 1 anisor (azi are 1 an si 2 luni) bea cam 250 dimineata si 180-250 seara plus cereale.
2. dormea de pe la 8 seara pina la 5,30-6,3- dimineata, bea lapticul si se culca iarasi. Daca nu se culca imediat dupa laptic mai statea pina pe la 8, minca micul dejun si facea nani vreo 2 ore. dupa-masa mai dormea de regula vreo doua ore. Nu doarme cam putin puiul tau? Incearca sa-i impui un anumit program, un ritual...Poate asa va dormi mai mult.
3. cu mersul cam tot asa ca voi,
4. dintisori ea are 8, 4 sus si 4 jos si mai sint pe cale sa iasa...

Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Initial creeata de iuliana_2002

Buna!
Va rugam sa ne dati niste sfaturi ca nu mai stim ce sa facem in urmatoarele situatii:
1. Cat lapte trebuie sa bea la 1 an? Noi bem seara 250 max lapte si dim cereale in lapte
150 ml.

Mie doctorita mi-a spus ca trebuie sa bea min. 450 ml/zi. Din pacate, Clara nu cred ca bea mai mult de 350 ml/zi, mai incerc sa-i cresc cantit. de lapte

2.Mergem singuri cam de 2 saptamani si afara, dar de dormit in casa in total in timpul
zilei doarme 1-1 1/2 ore, desi e ff obosit, noaptea de pe la 10.30 pana la 8.30.

De mers inca nu merge (11 luni jumate), iar de dormit doarme seara de pe la 21 pana la 7.30 dimineata, apoi mai doarme de pe la 11 inca o ora, si dupa-amiaza inca 2 ore.

3.Nu ne mai ies dintisori: avem doar 2 jos si de 2 luni avem balute multe bagam orice in gura
etc.

Dintisorii abia au inceput sa-i apara la 11 luni si acum are 2 jos.
Va rugam daca v-ati confruntat cu asa ceva spuneti-ne si noua cum ati procedat si ce sa facem noi!
Multumim,

Iuliana si Claudiu 1 an

Eu cred ca nu trebuie sa disperi, lapte bea destul de bine, de dormit - unii copii au nevoie de mai putin somn, altii de mai mult, iar cu dintisorii, vor aparea ei, mai ales ca spui ca are balute.
Numai bine

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Iulia (un an si o luna) papa cam 250 ml lapte cu cereale dimineata si 250 ml lapte cu cereale seara. Daca lapte nu vrea, poate vrea branzica sau iaurt cu cereale sau fructe. Poate sub forma de budinci sau placinta...
Doarme de la 8:30-9 pana la 8 dimineata. Ziua doarme o ora de la 11, si o ora jumate, poate chiar doua de la 14. Nu il convingi sa adoarma mai devreme seara?
Dintisori avem doi jos si patru sus. Dar nu e nici o problema daca ii ies mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Tudor de cand a fost intarcat (un an si sase luni) nu mai bea lapte aproape deloc decat uneori si atunci pacalit. Asa ca incercam sa compensam cu branzica si iaurt. La un an stiu ca ar fi suficienta o cantitate de lapte de 400 ml./zi, dar asa cum ne-a spus medicul nu e o nenorocire daca bea mai putin in conditiile in care mananca suficienta branzica si iaurt.
Cu dintisorii am avut o problema similara - i-a iesit primul dinte la 8 luni si la 10 luni i-a iesit al doilea. A fost apoi o perioada in care i-au iesit toti ceilalti incisivi odata, iar o pauza mai mare, iar o explozie de 4-5 dinti. Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Noi i-am dat pe perioada de iarna un supliment de calciu, la indicatia medicului.
Cu somnul... nu stiu, nu mi se pare ca doarme prea putin, Tudor doarme mai mult la pranz (uneori doar o ora-o ora si jumatate, alte ori 3 ore), dar se culca mai tarziu noaptea si se trezeste mai devreme dimineata (23-07,30).
Mami Mirela si bebe mare Tudor
http://community.webshots.com/user/tudorcs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Buna!
Am de adaugat ca manca branzica, zilnic, de asemenea 1 iaurt Danone natural mic.
Cu somnul de-a abea il adorm ca toata ziua ar sta la joaca, nu e vorba ca nu sunt eu interesata dar nu vrea sa doarma, are energie cat 10 copii!
Nu sta locului nici 5 minute: ori plimba masinutele, ori deseneaza(mazgaleste), ori ii arata mami reviste si carticele, ori alergam si facem BAU.... In niciun caz nu dormim mai devreme de 9.30-10 seara.
Multumiri pentru raspunsuri, daca mai puteti si vreti mai spuneti-ne ce mai faceti si voi, cum va jucati!

Iuliana si Clauditu 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Andrei, la 1 an si doua saptamani, maninca inca lapte de la sin (dimineata, la 17,30-18,00, si seara inainte de culcare) - dar nu stiu cam cit. In rest, brinzica in piure-ul de la prinz si in fiecare seara un iaurt Danone Natural cu cereale sau 2 danonino. In rest, din cind in cind cascaval, placinta cu branza etc.
De dormit doarme de la 9,30-22,00 pina a doua zi la 07,30-8,00. Iar in timpul zilei, doarme o ora de pe la 10,30 si inca 1-2 ore dupa 14,30.
Merge si el singur, bine de tot, se urca in pat si coboara, face la olita (si ka - si pi), l-a invatat inca de la 8 luni mama mea care sta cu el dimineata, fapt ne-a economisit Pampersii vizibil. Cind face ceva ne aduce olita.
Iar despre dinti, are 4 sus (centralii), 3 jos, o maseluta si inca una care tocmai iese.
In rest, energie cit cuprinde, rasfat cit cuprinde, dragalasenie cit cuprinde!!!
Sanatate lui Claudiu si tie!!!

Catalina+Andrei(1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

Bianca noastra:

are 1 an si 2 luni si merge de la 10 luni
- are 8 dinti si balute pt urmatorii
- nu face la olita::((( cum ai reusit catalina? invata-ne si pe noi!!!)
- intelege absolut tot!
- deseneaza, scrie..etc
- dimineata papa f mult lapte..cateodata si 1/2 litru
- toata ziua mai ciuguleste un biscuitel suculet etc dar nu vrea sa pape decat la ora 15-16 cand mananca foarte bine si cu pofta
- mai papam un fruct ceva pe la 19-20
apoi laptic 250ml la 21.30 cand ne culcam si facem nani pana la 8 .30 dimineata
-se joaaca aafara toata ziua cu exceptia orelor 13-15.30 cand face nani...cateodata si pana la 16..
-bea apa f multa
-a invatat sa zica tata, mami, canca(incalta-ma), ba(apa), caca, pispis(pipi) dar numai dupa ce face::((,
- ne alergam prin casa..ne ascundem ne gasim...etc...chiuim...:)
- ne pupam...
- ne place muuult la baie...pana la spalatul pe cap::))
- se irita de la orice sapun..(asa ca o spal cu sampon...) e normal? ce sa fac?
- de mers mergem de la 10 luni...acum chiar alergam...::))

cam atat...

mami cori

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

V-am vazut copilasii la cele care aveti pozele puse, sint niste scumpi...Mie mi-e tare tare dor de puiul meu care este acum la mama in Ro pin ain septembrie.
Ultimele noutati: aduna mizeriile din parc si le duce la gunoi (ca asa a vazut la Muni- adica la mama mea), cind se trezeste dimineata imi cauta imediat pozele pe dulap, le cere, spune Ma-ma si le da pusi. Face pisi la olita si cind termina se ridica imediat singurica.
"Ba" inseamna si banana si bau si copii si inca citeva chestii..."A" e apa.
"MMMmmmmm" face vaca, "Ga" face gisca...sint multe si as vrea sa le notez in albumul ei ca stiu ca le voi uita altfel. Este interesant cind il ai pe al doilea sa recitesti cum era primul la virsta respectiva, nu credeti?
Cori, cind este nascuta Bianca? Vad ca sint de aceeasi virsta.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

23 mai 2002
suntem mai mari:::::)))))))

bb Bia si mami Cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Draga Cori,
M-ai intrebat cum am reusit sa-l pun pe olita. Nu stiu nici eu, e meritul mamei mele, care intr-o zi, cind am venit de la serviciu mi-a aratat triumfatoare olita cu rezultatul in ea. Incet incet, a deprins rostul obiectului acesta, ride cind il aducem. Mama il pune dimineata cind se trezeste si face cel mai mult, iar in timpul zilei dupa ce se trezeste de fiecare data, si cind il vede ca se screme si se inroseste la fata (are o fata speciala!!!). Oricum, rezultatul e uimitor! Mai ales (dupa cum am zis si in mesajul precedent) cu pampers-ii.
Va pup!
In rest, numai bine!!

Catalina+Andrei(1 an)

Mergi la inceput