SUZETA
Fetelor ajutati-ma!!!!!!! Nu stiu cum sa-l dezvat pe bb de suzeta. Are deja 3 ani si jumatate si tot o foloseste. Am avut citeva tentative esuate, pentru ca se trezea noaptea si plingea cite o ora dupa ea.
Mel
Raspunsuri
Sylvie spune:
La noi nu a fost problema, pentru ca bb arunca suzeta peste umar de cate ori incercam sa i-o varam in gurita. Asa ca nu prea ma pricep la capitolul suzete... Dar am auzit pe la altii ca daca-i faci o gaura in suzeta s-ar putea sa renunte singur.
Silvia
madadum spune:
nu stiu ce sfat sa-ti dau, insa iti spun povestea noastra. mara are de-abia 2 ani, insa ajunsese cu suzeta in fata in care o tinea toata ziua in gura si nici mancare nu vroia . am incercat de cateva ori sa nu i-o mai dau insa scandalul era monstru. pana intr-o dimineata cand ne facea la revedere de pe balcon si si-a aruncat SINGURA suzeta la cutzu! bineinteles ca a jelit-o vreo 2 zile insa to ea zicea ca a dat-o la catel. acum problema este ca de cate ori vede in parc un bb cu suzeta vrea sa i-o ia si sa o dea la catel, cica nu este buna
cred ca ar trebui sa nu i-o mai dai si gata. sau poate plecati undeva, la munte/mare/bunici si o pierde pe acolo, va intoarceti acasa fara ea! daca o cere, ii spui ca a ramas la... la un bb mic de tot care are nevoie de ea. copiii mari nu mai au nevoie de suzeta
bafta
mada si mara (2 ani)
vio spune:
Noi am reusit sa il dezvatam de suzeta pe cind avea 2 ani si vreo 4 luni. Era, cred, ultima ninsoare „adevarata” a iernii trecute si am iesit afara sa facem om de zapada. A scapat suzeta in zapada si nu a mai primit-o. In casa i-am spus ca a pierdut-o dar ca regina zapezii o sa o caute si o sa o aducă (a fost mai mult o gluma la început si ma mir ca a tinut). Zile intregi a asteptat-o la fereastra pe regina. Cind, dupa citeva saptamini, a nins din nou s-a bucurat terbil - doar-doar o veni regina. Usor-usor a uitat (a durat cam o luna). La inceput m-am simtit ca un monstru ca nu ii dau suzeta... Cred ca norocul a fost si faptul ca noaptea nu dormea cu ea. Devenise „dependent” de cind am reluat serviciul si dincolo de faptul ca daca avea chef nu o mai scotea din gura, o cerea ori de cite ori era suparat. Era refugiul lui... Acum muncim sa scapam de bautul laptelui din biberon...
Poate reusiti si voi tot cu o poveste. Multa bafta si numai bine.
Vio
lacramioara t spune:
Mel si eu am aceiasi problema.Andreea are 2ani si 7luni si am avut si eu mai multe tentative dar plangea si facea ca toate alea,dar mi-am propus ca in concediu sa o fac sa renunte la ea cu orice sacrifiu mai ales ca dintisorii ei de sus nu s-au mai dezvoltat si s-au deplasat in fata.Simt ca mor cand o vad ca nu vrea sa renunte.A, si intentionez sa tai suzeta si vad eu ce inventez.
Asa ca multa bafta si cand revin din concediu va zic daca am reusit.
Pupici Lacra si nazdravana Andreea.
Missy spune:
Alexia are doar 10 luni si nu adoarme fara suzeta, asa ca sunt disperata. am intrebat dr. si a zis sa nu-mi fac probleme ca renunta singura. dupa ce adoarme ii da drumul din gurita dupa vreo 10 min. in timpul zilei nu i-o mai dau deloc. dar la varsta asa inaintata nu stiu ce sa zic . . . poate o poveste ...
mel_g spune:
Multumesc mult pt raspunsurile voastre. Nu stiu ce voi face. Trebuie neaparat sa rezolv problema, dar mi-e groaza numai de trezitul noaptea
Pupici
Mel