5 iunie - Ziua Mondiala a Mediului

5 iunie - Ziua Mondiala a Mediului | Autor: anamaria

Link direct la acest mesaj

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile organizeaza o serie de actiuni pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului - 5 iunie 2008, actiuni ce vor culmina cu un eveniment simbolic de stingere a luminii in prezenta a numeroase personalitati din zona culturala, politica, economica, a societatii civile precum si a responsabililor cu protectia mediului din România.

Evenimentul se va desfasura la Clubul Diplomatic din Bucuresti incepand cu ora 20:00, iar momentul stingerii luminii fiind programat pentru ora 21:30.

Alaturi de Bucuresti, gestul simbolic va fi marcat si de alte orase ale Romaniei, la aceeasi ora.
(o lista cu orasele care au confirmat deja ca vor participa la aceasta actiune o puteti gasi www.mmediu.ro/biroul_de_presa/comunicate_de_presa/06_Iunie_2008/05.06.08b.htm#" target="_blank">aici)

Evenimentul din ziua de 5 iunie isi propune sa incurajeze reducerea consumului de energie dar si utilizarea becurilor economice si reciclarea acestor surse de iluminat.

Pe 5 iunie vom reedita Ora Pamantului – organizata, la nivel international, pe 29 martie a.c – la care Romania nu a putut participa din cauza masurilor stricte de securitate din perioada Summitului NATO de la Bucuresti.

Va invit pe aceasta cale si pe dumneavoastra sa va alaturati actiunii Ministerului Mediului si sa fixati intrerupatoarele electrice pe pozitia INCHIS, la ora 21:30!

sursa: http://www.mmediu.ro/

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Eu personal imi amintesc ca a mai fost o actiune de acest gen in Bucuresti cel putin.Nu a fost nimic anulat ca eu am inchis lumina si apoi la stiri niste dudui transmiteau de undeva de la un centru de evaluare a consumului.
Mai bine desfasoara activitati de educare in scoli de genul aruncati hartii la cos,curatat cu copiii o zona dintr-un parc,plantat copaci,sadit iarba,excursii in munti pentru curatarea traseelor turistice umplute de gunoaie de asa-zisii turisti,strangerea de pet-uri sau indemnuri de a folosi cat mai putin pungile de plastic.Aceste actiuni mi se par mai eficiente din punct de vedere al protectiei mediului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

ideea este sa se faca ceva la nivel national care sa atragi atentia asupra mediului!

nu e ceva obligatoriu, eu am lansat doar o invitatie... in functie de cum crezi ca este sau nu bine/ potrivit, o faci sau nu, tu ca individ!

sigur ca sunt o multime de alte 'solutii' de a proteja mediul inconjurator, asta e daca vrei o picatura in ocean...
pe de alta parte, incearca insa sa te gandesti cata economie de energie - deci de resurse - se va face daca toata Romania va stinge lumina jumatate de ora/ 1 ora!!!

cum ne educam pe noi si pe copiii nostrii vis-a-vis de modul in care ne 'debarasam' de deseuri, reciclare, samd, asta depinde de fiecare din noi, in primul rand, ca parinti!
scolile au in programa ore de cunoastrerea mediului, deci se face CEVA, cat de putin, si in sensul EDUCATIEI pentru protectia mediului!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

S-a anuntat ca ministri azi nu merg la servici cu masina.

Cum a ajuns Tariceanu la servici azi?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cu bicicleta si chiar spun pe bune"bravo lui".
M-am exprimat gresit si imi cer scuzze :in loc de "desfasoara tu" am vrut sa ma exprim la modul general"ar trebui sa se desfasoare".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Parerea mea este ca ORICE actiune conteaza (60 minute fara lumini aprinse conteaza la fel de mult) si trebuie luata in serios, chiar daca unii sau foarte multi trateaza cu indiferenta inca aceasta problema a incalzirii globale. Eu cred in ORA PAMANTULUI.
http://www.youtube.com/watch?v=aCDY-VIWqbA
http://www.youtube.com/watch?v=2SHsICHpy2M&NR=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by sirimie
Cum a ajuns Tariceanu la servici azi?

Fara casca de protectie, desi regulamentul de aplicare a codului rutier recomanda acest lucru biciclistilor pe drumurile publice.

Mergi la inceput