cu atatea modificari sunt deja derutata

cu atatea modificari sunt deja derutata | Autor: Melinda

Link direct la acest mesaj

Dragii mei!

Atat se tot vorbeste despre 6 luni 10 luni de numai stiu exact cum o sa fie la mine. Eu trebuie sa nasc in octombrie si am contract pe perioada nedeterminata, la firma de unde plec in cresterea copilului, din noiembrie 2002. As avea mai multe intrebari pe care sa vi le adresez:
1. Din septembrie as vrea sa intru in prenatal. Dar nu stiu cum este considerata luna. Adica la calculul pentru banii pe care ii iau in concediu de crestere a copilului. Adica stiu ca prenatalul se plateste cu 85% din salar realizat (este si aic pe luni????). Mai apoi este cum este considerata luna aceasta la calculul indemnizatiei. Nu este mai simplu un concediu medical in loc de prenatal? Ma refer la banii care ar trebui luati pe urma. Este simplu care este varianta optima pentru a lua suma maxima in cresterea copilului: a mers la lucru in continuare
b concediu de prenatal
c concediu de boala
As vrea sa stau acasa dar daca ma afecteaza la buget pe urma nu m-ar deranja sa vin la lucru.

Multumesc
Mel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Daca contractul suplimentar a inceput din noi.2002,vreau sa stiu cate cote ai platit(pana in luna aprilie inclusiv sau intentionezi sa platesti pana se va naste copilul)????

Sfatul meu e sa platesti pana se va naste copilul(asta in cazul in care se mai poate),deoarece cererea de punere in plata pt. CIC va fi dupa data de 17.03.2003 cand ti se vor calcula 10 luni anterioare datei nasterii copilului.

In ceea ce priveste luarea concediului,indiferent sub ce forma este(pre,post natal,de boala)cred ca e mai bine sa nu existe deoarece ti se va diminua suma din luna sau lunile respective si automat ti se vor calcula veniturile pe ultimile 10 luni anterioare.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Daca ai fi putin mai coerenta ar fi mai bine.
E corect noiembrie 2002 sau de fapt este vorba despre noiembrie 2003?
Carry a inteles ca e vorba despre contract suplimentar, pe cand eu nu.
Si eu sunt in exact acceasi situatie ca si tine asa ca te rog sa citesti Sticky: Raspunsuri referitoare la indemnizatii.
Pentru calculul pe perioada prenatalului si postnatalului e clar si nu exista dubii.
Nu-mi iau concediu prenatal din septembrie pentru ca pe urma imi intra in calculul CIC-ului si-mi diminueaza indemnizatia. Cu cat iti iei mai multe luni de prenatal cu atat iti diminuezi indemnizatia de CIC, pentru ca aceste luni se considera stagiu asimilat si intra in calculul lunilor pentru indemlnizatia de CIC.
Raspunsul CJP Timis referitor la numarul de luni care intra in calcul pentru CIC(in firma la noi se aplica) este de 6 luni complete(orice tip de zi de concediu medical, prenatal nu descompleteaza luna, ci numai zilele de concediu fara plata, sau nemotivate) anterioare datei nasterii copilului.

Livia

Mergi la inceput